Massage met de Onderarm

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Basis Masseur.

Moeiteloos dieper masseren
Tijdens deze tweedaagse cursus leer je heerlijke massage technieken met de Onderarm en de Elleboog voor het hele lichaam. Met deze technieken kunnen we heel makkelijk dieper masseren.
De belasting voor handen, duimen en vingers wordt op deze manier minimaal.

 

Voor wie?
Ideaal voor masseurs die vaak de vraag krijgen: "Kunt u ook dieper?", en dat dan eigenlijk niet kunnen of het gevoel hebben dat ze moeten 'werken'. En voor masseurs die last hebben van hun handen/polsen, of degene die er gewoon goed voor willen zorgen!
Eigenlijk zijn dit dus gewoon belangrijke technieken voor in de rugzak van iedere masseur. Vandaar dat deze cursus bij ons ook onderdeel is van de Opleiding Basis Masseur.

  Sfeerfoto  Onderarm op rug AdobeStock_224368491.jpeg
Massage met de Onderarm is erg goed te combineren met elke andere massagetechniek om zodoende de handen even te ontlasten.

 

Wat leer je?
Je leert technieken waarmee je iemand een uur lang kunt pulsen zonder dat je in herhaling valt.

Je leert de contra-indicaties die gelden bij massages en je krijgt allerlei massagetips.
We hebben tijdens deze cursus 5 blokken.
1. massage van de bovenrug en schouders van het hoofdeinde van de tafel.
2. massage van de rug en de armen
3. massage van de onderrug de heup en de bil
4. massage van de achterzijde van de benen en de voeten
5. massage van de voorzijde van het benen

 

KIOM Massage met de Onderarm

Massage met de Onderarm én de elleboog geeft net dat stukje meer, wat je handen niet in huis hebben.
 

Cursusboek en certificaat
Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een duidelijk cursusboek met foto's en uitleg bij alle geleerde technieken. Het is mogelijk om de online video met alle technieken bij de cursus met korting aan te schaffen: Kosten 50 euro, toegang onbeperkt (geef dit bij inschrijving even aan, dan maken we het in orde).
 

Wil je meteen al beginnen? Dat kan ook:
Het is mogelijk om de online module met video's van alle technieken van de Massage met de Onderarm met korting aan te schaffen. Voordeel is dat je meteen kunt beginnen en je eventueel dus al kunt voorbereiden op de les. Tijdens de les kun je dan al veel meer de puntjes op de i zetten. Kosten voor de online module naast de live cursusdagen zijn 50 euro en de toegang is onbeperkt. Wanneer je van deze optie gebruik wilt maken, kun je dat aangeven bij je inschrijving of later tijdens of na de les.

 

Online cursus
Deze cursus is ook volledig online in je eigen tijd te volgen. Het kan een voordeel zijn wanneer je ver weg woont of bijvoorbeeld door mantelzorg of kinderen gebonden bent aan huis. Ook voor mensen die om de een of andere reden zelf niet gemasseerd kunnen of willen worden is de online module vaak een uitkomst, maar kijk even goed of het een manier van leren is die bij je past. Voor meer info klik je hier.

 

Ervaringen van cursisten: 
"Een hele fijne cursus. Net als de 2 voorgaande met heel veel plezier gevolgd. Sfeer was top, docent (Rob) was top, groep was top. Ik ga zeker nog meer cursussen volgen bij KIOM."  Manon Geijtenbeek
“Rob is een goede docent, hij zorgt voor een fijne sfeer en heeft leuke humor!” Anoniem
"Zowel de locatie, als de informatie, de aangeboden lesstof, de docent, de sfeer waren allemaal: Zeer goed! De les met humor is een leuke manier, goed gedaan Rob." Louis van de Wiele

 

Docenten
Deze cursus wordt gegeven door Rob Nijmeijer, Femke Lemmens of door Aleida Smits en duurt elke dag van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur.


Rob Nijmeijer.jpg  KIOM Femke Nijmeijer.jpg  Aleida Smits

Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de KTNO onder nummer K10298, door de BATC, door de VIV  en door de CAT.
SBU opbouw 36 uur, docent contacturen: 14

logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg     VIV.png logo nvst.png

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?
260 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren met de Onderarm en al enige kennis heeft van masseren.
Voor masseurs die gespecialiseerd zijn in andere disciplines is deze cursus een extra aanvulling.
Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

 Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 15 en zo 16 juni 2024
za 21 en zo 22 sept 2024
ma 28 okt en ma 11 nov 2024 (vrouwengroep)
za 7 en zo 8 dec 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.