TAO training

Opleiding De Weg naar Binnen en Parelbewustzijn

De Weg naar Binnen is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO , en erkend door de NVST, VIV, VBAG, FAGT, CAT, CAT-Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.

logo KTNO.jpg     GRO.png  logo nvst.png  CAT logo.png      VIV.png   logo VBAG.jpgKIOM Logo FAGTCAT.pnglogo BATC.jpg

 

De kosten voor de vrouwengroep in Nuenen: 1500 euro

(inclusief vier live trainingsdagen en 4 online modules t.w.v. 297 per stuk)

Je kunt zonder extra kosten kiezen voor 2, 5 of 10 maandelijkse deelbetalingen.

Er start op vr avond 1 november 2024 ook een gemengde groep op het ISVW in Leusden met 4 modules en 4 trainingsweekenden. De kosten hiervoor zijn 3000 euro incl koffie/thee, maaltijden en 2 overnachtingen.

 

 

Wat krijg je daarvoor?

 • Onbeperkte toegang tot de eerste vier online modules van taotraining.nl ter waarde van 297 euro per stuk.
 • Vier live trainingsdagen (ongeveer om de 3 maanden een dag) op een prachtig privé landgoed. Er is een vuurplaats waar we de dag starten, een ven en een bos om in te wandelen of te zijn in de pauzes en een open plek waar we onze chi kungs in de middag kunnen doen. Er is de ruime en prachtige houten zaal en een keuken met een gezellige grote houten eettafel, verse soep en koffie/thee en lekkers in de pauzes.
 • We werken steeds in een kleine groep en met alleen vrouwen (rond de 16)
 • Heldere, zachte en krachtige begeleiding op de live dagen van Femke Lemmens (overdrachtspartner van taotraining.nl)
 • Per groep zijn er twee vaste assistentes die de opleiding zelf ook gevolgd hebben en die de live dagen meedoen, aanwezig zijn ter ondersteuning en voor vragen.
 • Indien je wilt kun je via de besloten Facebookgroep van deze opleiding in contact blijven met de andere vrouwen uit jouw groep, of vrouwen zoeken om samen mee te trainen in jouw buurt, of te carpoolen. Ook kun je hier je vragen aan Femke of aan elkaar stellen en/of ervaringen delen. 
 • Je kunt per module wekelijkse ondersteunende en inspirerende mails ontvangen van taotraining.nl, om jouw proces van het thuis online trainen te ondersteunen. Je kunt de mails naar behoefte zelf aan- of uitzetten.
 • Alleen voor wie dat wil, is er na afloop de mogelijkheid voor een kosteloze online meerkeuzetoets en een diploma (met accreditatiepunten voor diverse beroepsverenigingen, zie bovenaan deze pagina).

 

TAO vuur.jpg  PHOTO-2022-03-27-08-00-28 2.jpg  PHOTO-2022-11-20-19-25-41 2.jpg  

 

Voor wie?

 • Voor degene die het verschil willen maken. Wanneer je voelt dat het nodig is om dingen te veranderen, maar je weet niet goed hoe. Deze opleiding geeft je de tools om te gaan doen wat nodig is, de tools om weer terug in onze kracht te gaan staan en om deze wereld een veiligere plek te maken voor alle kinderen. Het pad begint altijd met de weg naar binnen in jezelf. Hoe kun je je weer echt helemaal veilig voelen? Veilig in je eigen lijf, je omgeving en de maatschappij. Veilig in de gemanifesteerde wereld, maar ook in de wereld van het ongeziene. De wereld van dromen, onze emoties, sferen en energieën. Je leert hoe je kunt reizen in jouw binnenwereld, jouw innerlijk landschap en daar via interne alchemistische processen meer energie en emotionele balans kunt creëren en uiteindelijk (in module 4) ook een parel kunt maken. Een prachtige parel die jouw anker gaat zijn in de stormen van het leven. Een rustpunt van totale balans waar je altijd op terug kunt grijpen, wat er ook gebeurt. Maar ook een parel die bij je is op jouw reizen naar binnen, waarmee je kunt helen, transformeren en creëren. 
 • Voor (aankomend) therapeuten en masseurs en iedereen die met mensen werkt en met interesse in de Chinese elementenleer. De opleiding is geaccrediteerd als om-, bij-, of nascholing voor diverse beroepsverenigingen. De opleiding helpt je dieper inzicht te verkrijgen hoe de elementen Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur zich verhouden in de natuur, en in het leven en lichaam van jou en jouw cliënten. Het helpt je om in je behandelingen/consulten/gesprekken meer af te stemmen, meer bij jezelf te blijven en dieper te kunnen werken. Je leert steeds meer afstemmen en voelen hoe de energie stroomt, hoe je energie kunt opwekken, omzetten en inzetten waar nodig.
 • Voor vrouwen die al bij Vallei trainen, maar voelen dat er nog veel meer te ontdekken is.
 • Voor iedereen die wel wat meer liefde en zelfzorg kan gebruiken. De live dagen in combinatie met de online modules geven je de tools en laten je ervaren wat zelfzorg en zachte zelfliefde voor je kunnen betekenen. Vrouwen zijn vaak diep ontroerd en geraakt wanneer ze ervaren hoe makkelijk, dichtbij en totaal vervullend echte pure zelfliefde kan zijn. Het heelt onze wonden, geeft balans en ook de kracht om te doen wat we te doen hebben in ons leven.
 • Voor vrouwen die klaar zijn met grensoverschrijdend gedrag in de wereld (van zowel vrouwen als mannen). Die voelen dat het nu moet stoppen en daar voor willen gaan staan. Het start met het bewust worden van deze grenzen bij jezelf, met het jezelf leren voelen en beschermen. Maar daarnaast meteen ook je bewust worden van je eigen grensoverschrijdend gedrag. Verantwoordelijkheid nemen en jouw energie leren omzetten en transformeren, om vervolgens een spiegel te zijn voor jouw omgeving. Zo maken we van deze wereld samen weer een veilige plaats voor onze kinderen om op te groeien.
 • Je voelt en weet dat er meer is tussen hemel en aarde, maar kan het niet pakken, laat staan uitleggen, of het gaat met je aan de haal. Deze trainingsdagen geven je helderheid, uitleg en duiding in Jip en Janneke taal voor degene die daar behoefte aan hebben, verdiepen je innerlijke wereld en je spirituele reizen en verrijken/verstevigen het contact met je lichaam en je levenskracht.
 • Wanneer je van rituelen houdt, maar wel met je voeten op de aarde en het heerlijk vindt om deze dagen samen met een kleine vaste groep vrouwen en in vol respect naar mannen, te beleven.

   

Bij KIOM kunnen vrouwen deze training/opleiding van vier taoïstische online modules van taotraining.nl, plus de vier begeleidende trainingsdagen boeken. We werken daarbij aan de basistraining van de eerste van de 7 taoïstische inwijdingen (beschreven op The Seven Bamboo Scrolls). Deze eerste inwijding heet Parelbewustzijn.  De eerste vier modules van taotraining.nl liggen aan de basis van deze inwijding. Na de eerste les heb je al tools geleerd waar je de rest van je leven baat bij hebt en na afloop van deze training heb je een mooie basis gelegd in het Parelbewustzijn. 

Wil je na deze training verder op het pad van de Eerste Inwijding, dan ben je er klaar voor om bij taotraining.nl de Advanced Trainingen te kunnen volgen. Ook kun je instappen in de jaarlijkse omlaagtrain-trajecten van taotraining.nl.

Deze opleiding/training in Nuenen met vier live dagen De weg naar Binnen en Parelbewustzijn is alleen voor vrouwen en inclusief toegang tot de vier bijbehorende online modules van taotraining.nl
Na de opleiding behoud je onbeperkt toegang tot alle vier de online modules, zodat je alle video's met de theoretische uitleg van Reinoud Eleveld zelf, plus alle filmpjes en audiobestanden met meditaties, rituelen en chi kungs eindeloos kunt blijven herhalen.

Let op: Vanaf 1 november start er ook een gemengde groep met de TAO jaartraining op het ISVW in Leusden. Deze groep heeft steeds per module een weekend in plaats van een dag (1 weekend per kwartaal dus). Deze training geef ik samen met Crispijn Jansen. Zeer binnenkort volgt meer info over data prijzen en inschrijven.

 

5 sterren.png

Inschrijven


Volgorde:

Jouw opleiding start je, na inschrijving en betaling, in je eigen tijd met de eerste online module. Je sluit aan bij de live dagen van de groep die als eerste start of die je aan ons doorgeeft.
Iedere groep heeft per online module en ongeveer om de 3 maanden een live dag, dus je sluit de live dagen in ongeveer een jaar af. Maar let op: je behoud daarna onbeperkt toegang tot de online modules van taotraining.nl en tot de besloten Facebookgroep met medecursisten van de Weg naar Binnen en Parelbewustzijn.
 

KIOMTAO .jpeg

 

"Uitgelijnd in het midden,
in het oog van de storm.
Vind ik de rust in mijzelf.
Daarbinnen koester ik het kind en eer ik de wijze vrouw.
Vanuit totale vervulling,
reik ik uit in liefde .
Vol respect voor de elementen en de natuur,
voel ik de bedding van vele wijze vrouwen,
voel ik de bescherming en ruimte van wijze mannen.
Ik bevind me in een cirkel van liefde en van daaruit kan ik mijn werk doen.
Vanuit een diep en stil weten dat het nu tijd is om deze kennis door te geven."
                                                                                      -Femke-


De live dagen

Het traject bestaat uit vier live lesdagen.
De vier lesdagen van een traject zijn ongeveer om de drie maanden, data van de verschillende trajecten staan onderaan in de tekst. 

 • Dag 1: De weg naar Binnen (veiligheid creëren voor jou en je omgeving)
 • Dag 2: Interne Alchemie (het aanmaken van veel meer energie/levenskracht)
 • Dag 3: Het Derde Vuur - True Heart  (meer emotionele balans en een gebalanceerd ruimtelijk inzicht)
 • Dag 4: Parelbewustzijn (interne Alchemie, het creëren van een Parel, een tweede bewustzijn, volledig in balans en jouw anker in de storm van het leven)

Tijdens de live dagen neem ik jullie stap voor stap mee op het pad van vervulling en wijsheid.
Met rituelen, interne alchemie en met moeder natuur als ons grootste voorbeeld.
Eerst diep naar binnen, later op het pad ook meer naar buiten.
Het resultaat is dat we leren om beter om te gaan met onszelf, met elkaar en met het grotere geheel en zo ontstaat stap voor stap een mooiere wereld.

Wil je meer weten over de inhoud per module, dan is er heel veel informatie te vinden op de website van taotraining.nl

Locatie-13.jpg   

Locatie: Landgoed Boschhoek vlak bij Nuenen. Foto: De overdekte vuurplaats in het bos

PHOTO-2022-03-27-08-00-46 3.jpg
 Chi Kungs op de open plek in het bos

Locatie-11.jpg

De prachtige houten zaal en eetkeuken. Allemaal van hout uit eigen bos gemaakt.


 

Wat kun je verwachten? 

Rituelen die je bedding, bescherming en veiligheid in jezelf laten ervaren en tools die je iedere dag van de rest van je leven kunt inzetten.
Het leren (h)erkennen en het tijdelijk afleggen van de maskers, de beschermingslagen die we allemaal in ons leven hebben opgebouwd om te overleven in deze hectische maatschappij. Innerlijke reizen aan de hand van de windrichtingen en elementen, diep naar binnen in jouw innerlijk landschap. We gaan aan de gang met interne alchemie, turning lead into gold. We zetten daarbij seksuele energie om in levenskracht via een intern alchemistisch proces in onszelf. Je leert dat er verschillende paden zijn, maar dat het altijd iets is voor jou alleen en dat jezelf veilig voelen voorwaarde nummer 1 is. Er is geen uitwisseling met anderen en in de groep trainen we met sprankeltjes seksuele energie en blijft het zo steeds voor iedereen veilig.
De nieuwe technieken brengen jouw innerlijke vuurtje kalm aan het branden, ook wanneer je geen idee hebt waar je seksuele energie is gebleven, of wanneer deze met je aan de haal gaat. Ik leg je uit wat manieren zijn om jouw energiereserves zelf weer aan te vullen. Nieuwe levenskracht voor het vergroten van je bewustzijn en meer wijsheid. Voor meer levensmoed, respect, zelfliefde, vreugde, vertrouwen, daadkracht en stil weten.

Al deze tools kun je ook weer meenemen in jouw omgeving, je vrienden en familie, of je werk en bijvoorbeeld inzetten als masseur, hulpverlener of therapeut.
Je behandelingen zullen steeds meer verdiepen en je kunt mensen beter begrijpen en op weg helpen naar meer veiligheid, diepere ontspanning en meer balans.

KIOM YingYang.jpeg

We zijn op een prachtplek en gaan natuurlijk ook naar buiten en hebben daar contact met alle elementen. Er is bos, aarde, een ven en een vuurplaats. Er is veel rust en ruimte voor iedereen. Na afloop van je opleiding behoud je onbeperkte toegang tot de bijbehorende online modules, zodat je thuis alle lesstof in je eigen tempo kunt herhalen en je eigen kunt maken. 

Deze opleiding/training is alleen voor vrouwen en wordt gegeven in een kleine groep (maximaal 16)

 

Enkele reacties van cursisten over de trainingsdagen

 • "Ik kan met heel veel dankbaarheid zeggen dat ik deel heb mogen nemen aan de TAO training " De Weg naar Binnen". Alle dagdelen heb ik als magisch en zeer bijzonder ervaren. Elke keer weer oversteeg het boven mijn verwachting. De locatie in het bos is werkelijk prachtig en hoewel ik niet makkelijk contact kan maken met me lichaam ontdekte ik steeds diepere lagen van mijzelf. Wat een prachtige energie hebben we met elkaar gedeeld in alle veiligheid. Ik vond het ook fijn dat je de ruimte kreeg om je zo nu en dan even terug kon trekken zodat je in je eigen tempo weer kon landen. Bedankt Femke voor je begeleiding en fantastische geleide meditaties! Deze transformerende en helende ervaring neem ik voor altijd met mij mee!. Veel liefs" Amparo
 • Het was een fijne locatie en er hing een prettige sfeer. Ik denk dat ik de goede tools heb gekregen om mezelf energetisch te beschermen."  Vicky
 • "Ik heb veel informatie plus oefeningen gehad. De docent is zeer kundig, luisterde goed en stond open voor vragen." Dorette
 • "Fantastische locatie, liefdevolle energie. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en je veilig voelen. Echt een dag voor jezelf." 
 • "Het was een superfijne cursus met een open sfeer en een plek om jezelf te vinden." Monique
 • "Deze dag heeft mij precies gegeven waar ik naar op zoek was." 
 • "De cursus is wat mij betreft iedereen aan te raden. Het heeft me zoveel energie gegeven, dat ik echt even niet weet wat me overkomt. Ben nog aan het leren om het bij mezelf te houden, dus mijn omgeving heeft nu ook erg genoten van al die levensenergie van mij. Heb vandaag dan ook fantastische massages kunnen geven. Voel me erg enthousiast ook over de modules, kan bijna niet wachten om het elke dag tao te gaan beoefenen! " Céline
 • "Het was een prachtige dag in een schitterende omgeving. Op cellulair niveau heeft het veel losgemaakt en in gang gezet (ik heb in tijden niet zo goed geslapen als vannacht). Ik had de laatste weken veel pijn in m’n lijf, daar heb ik nu (een dag later) ook geen last meer van. Ik voel me alsof ik 3 dagen zou kunnen slapen, terwijl ik voorheen dus echt behoorlijke slaapproblemen had. Heerlijk! Ik ben benieuwd wat dit op de lange termijn doet. Zelf had ik nog zoveel meer achtergrond/theorie willen horen, daar meer bij stil staan, want die is fascinerend. Maar ik begrijp; er zitten maar zoveel uur in een dag. Ik ga dus graag met de materie aan de slag, om te ontdekken wat het allemaal nog meer voor moois brengt als je dit in je dagelijkse leven gaat integreren!"  Jessica
 • "Het was een heerlijke dag! Echt genoten en zeker iets om mee door te gaan en uit te diepen met de extra module. Ik heb dan ook veel zin om het toe te passen in mijn wekelijkse ritme! Femke is ook zo fijn om naar te luisteren en bij te zijn. Zo veilig en helder." Esther
 • "Deze plek is zo magisch. Je kunt voelen met hoeveel liefde alles wordt verzorgt en onderhouden. Het is heerlijk hier te zijn." 
 • "Ik heb vandaag mijzelf weer teruggevonden." 
 • "Bedankt voor de onbeschrijfelijk bijzondere, magische, liefdevolle, inspirerende en zinvolle dag gisteren. Ik wil hier naast de andere trainingsdagen meer mee doen. Het past zo goed bij alles wat ik doe, wie ik ben en wat ik wil uitdragen, dit adem is en dit wil ik ook de wereld inademen, om er een mooiere wereld van te helpen maken."  Madelon
 • "Hoi Femke nogmaals dank voor je ontzettend heerlijke  livedagen, zal het nooit vergeten."

 

Na- of bijscholing voor masseurs en therapeuten

De opleiding De Weg naar Binnen is als bij of nascholing geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO , en erkend door de FAGT, VBAG, NVST, VIV, CAT, CAT-Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.

Wil je de opleiding volgen als bij- of nascholing voor jouw beroepsvereniging, dan kun je de opleiding kosteloos afsluiten met een geaccrediteerd diploma.
Je krijgt dan als afronding toegang tot de online multiple choice toets van 40 vragen. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt, ontvang je het geaccrediteerde diploma De Weg naar Binnen. Je kunt de online multiple choice toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

 

De docent

Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens eigenaar van KIOM, docent in hart en nieren en overdrachtspartner voor taotraining.nl :
"Ik ben zelf ooit begonnen met vallei, wat al heel fijn was, maar pas toen ik startte met TAO training vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Vanaf het moment dat ik 10 jaar geleden in aanraking kwam met het taoïstische gedachtegoed wist ik meteen dat deze eeuwenoude kennis van deze moderne mysterieschool voor mij goud waard was. Niet teveel je best doen en je veilig voelen zijn een vereiste voor diep innerlijk werk en voor ontspanning en lopen beiden als een rode draad door al mijn lessen en trainingen. Het trainen heeft me uit mijn burn-out geholpen en verzachtte ook mijn PMS-klachten door meer hormoonbalans. Het maakte mij een fijnere partner, betere docent, masseur en therapeut. Ik heb naast vele losse trainingsdagen en lezingen, 8 intense live weekenden bij Reinoud Eleveld gevolgd. Ik heb met tao-training mijn Weg naar Binnen gevonden en ik leer en verdiep nog steeds. Ik ben enthousiast, nieuwsgierig en steeds weer verbaasd over de compleetheid van de materie, ik voel me sterker, wijzer, rustiger, meer in balans en ervaar meer en meer magie in mijn leven. De warme stroom van energie is de motor onder mijn spirituele ontwikkeling. Het trainen heeft me geleerd om dicht bij mezelf te blijven, in het oog van de storm, ook tijdens het behandelen, het lesgeven of als het leven even niet meezit. Daarom heeft mijns inziens iedereen (iedere masseur en wie er verder maar met mensen werkt of leeft) baat bij deze training. 
Ik voel aan alles in mijn lijf dat het waardevol en belangrijk is om deze kennis van de interne alchemie uit te dragen. Ik heb in 2021 daarom mijn eerste tao-workshops gegeven op het Lorelei vrouwenfestival en begin 2022 gaf ik mijn eerste trainingsdag aan een groep van 12 vrouwen op de prachtige en magische locatie Boschhoek in Nuenen. Ik voel me vereerd om overdrachtspartner te zijn voor Tao training en om zo groepen vrouwen een stukje mee te nemen op het pad van Interne Alchemie en Wijsheid. Ik ben ondertussen zelf begonnen met het volgen van de Advanced Trainingen bij Reinoud Eleveld. Ik blijf bijleren van de nieuwe informatie en van het doorgeven van deze prachtige, rijke eeuwenoude kennis. Diep respect voor hoe Reinoud samen met Daan deze waardevolle kennis in overzichtelijke online modules heeft gegoten. Oeroude kennis in een modern jasje. De combinatie van de live dagen met de online modules bieden het beste van twee werelden. Het samenzijn, de verbinding en de mondelinge overdracht, samen met de mogelijkheid lessen voor te bereiden en eindeloos terug te kijken, meditaties en rituelen thuis te herhalen en chi kungs terug te zien of mee te doen. Ik ben diep dankbaar voor de mogelijkheid om dit goud door te mogen geven aan vele vrouwen."


       IMG_6047.jpg         Scherm­afbeelding 2023-08-01 om 18.36.16.png

 KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png   NRTO_keurmerk.png

 

 

 

Facebook

Kosten?
1500 euro

(inclusief vier live trainingsdagen en 4 online modules t.w.v. 297 per stuk)

Voor wie?
Deze opleiding is alleen voor vrouwen. Ervaring is niet vereist.

Minimum leeftijd is 18 jaar.


 

Inschrijven

Wanneer?

Inschrijven voor de opleiding "De Weg naar Binnen en Parelbewustzijn" is mogelijk.
START vrouwengroep najaar 2024 za 5 okt 2024, za 11 jan, zo 13 april en zo 29 juni 2025
Lopende groep: zo 8 okt 2023 (andere trainingsdagen zijn op za 20 jan, zo 7 apr en op zo 30 juni 2024
Lopende groep: za 6 april 2024 (andere trainingsdagen zijn op za 29 juni, zo 6 okt 2024 en zo 12 jan 2025)
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 2, 5 of 10 maandelijkse deelbetalingen betalen
Je krijgt in de week na je eerste betaling toegang tot de online modules en kunt dan al starten
1, 2 en 3 november 2024 Start gemengde groep met weekenden per module ipv dagen op het ISVW in Leusden, Kosten 3000 euro Niet inschrijven via deze site maar mailen naar info@kiom.nl

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.