UWV Re-integratie bij KIOM

Kun je via het UWV en met een uitkering bij KIOM leren masseren?  

Heb je een WIA, Wajong of WW-uitkering en denk je dat leren masseren bij jouw re-integratie past, dan zijn er wellicht mogelijkheden.

 

uwvLogo1RGB.jpg

 

KIOM heeft sinds april 2024 een RAAM overeenkomst met het UWV, zodat mensen met ziekengeld-, arbeidsongeschiktheids- of werkloosheidsuitkering gebruik kunnen maken van ons scholingsaanbod. Het vak van masseur (als zzp-er in je eigen praktijk of in loondienst bij een wellnesscentrum) moet natuurlijk wel passen bij jouw belastbaarheid en in jouw re-integratietraject en dat kun je het beste bespreken met jouw contactpersoon bij het UWV. Je moet aantonen dat het volgen van een massage opleiding je terugkeer in het arbeidsproces bevorderd.

Leren masseren geeft zoveel meer dan alleen een nieuwe manier van geld verdienen: Het gaat over grenzen leren voelen, over lichaamsbewustzijn, diep leren ontspannen en genieten.Het gaat over niet je best doen, leren geven en ook over leren ontvangen. En wij weten dat leren masseren bij KIOM fysiek niet zwaar is en dat het juist nieuwe energie geeft en heel diep ontspannend is. Een leerzaam traject en mooi beroep voor velen die zijn vastgelopen in de wereld van stress, targets, deadlines en druk.

 

Betaalt het UWV mijn opleiding?
Het UWV beoordeelt of de scholing bijdraagd aan jouw re-integratie. Scholing kan je helpen bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV zal daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start! Je hebt toestemming van UWV nodig om te mogen starten met een opleiding. UWV betaalt alleen een opleiding als het belangerijk is om ander werk te vinden. Er wordt van jou verwacht, dat je er alles aan doet om de opleiding helemaal af te ronden. Neem tijdig contact op met je UWV contactpersoon om jouw mogelijkheden voor het volgen van een opleiding te bespreken en voor een verzoek om toestemming om deze te mogen volgen.

Hieronder een aantal cursisten van KIOM aan het woord die met jullie delen, wat leren masseren vanuit de ziektewet, hen de afgelopen jaren heeft gebracht. Even voor de duidelijkheid: De Raamovereenkomst is voor KIOM in april 2024 ingegaan, deze cursisten hebben de opleidingen daarvoor gedaan en dus zelf bekostigd of via het STAP budget gevolgd.

 

Vera Werts:

Ontdekken van Passie: Mijn Transformatie naar Masseur: Na een periode van ernstige overspanning in mijn voorgaande werk, kreeg ik de kans om opnieuw naar mijn leven te kijken en te onderzoeken wat ik écht wilde. Deze reflectie leidde me naar de wereld van massage en welzijn, een pad dat niet alleen mijn passie bleek te zijn, maar ook een kans om anderen te helpen. Met veel enthousiasme heb ik mezelf omgeschoold tot masseur. Dankzij het STAP-budget heb ik de officiële opleiding voor Lomi Lomi Wellness masseur kunnen volgen bij KIOM. Deze opleiding heeft me niet alleen de juiste technieken bijgebracht, maar ook de houding en mindset die nodig zijn om de mooiste massages te verzorgen. Het geeft me voldoening om anderen te kunnen ondersteunen in hun welzijn en ontspanning. Het UWV heeft een cruciale rol gespeeld in mijn transformatie naar zelfstandig ondernemer. Met de begeleiding van een meedenkende coach heb ik de kans gekregen om een gedegen bedrijfsplan op te stellen en stap voor stap mijn eigen succesvolle massagepraktijk op te zetten. Hun waardevolle tips en ondersteuning hebben me de ruimte gegeven om mijn dromen waar te maken. Dankzij de combinatie van mijn opleidingen en de begeleiding van het UWV kan ik nu met trots zeggen dat ik mijn passie heb omgezet in een succesvolle praktijk. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die KIOM en het UWV mij hebben geboden, en ik hoop dat mijn verhaal anderen inspireert om hun eigen weg naar welzijn en succes te vinden."

 

Noor van Hout:

"Aan het einde van mijn ziektewetperiode van twee jaar ben ik me gaan bijscholen als Holistisch Masseur bij KIOM. Als hoogsensitief persoon en nog steeds herstellende, was ik een beetje bang dat het misschien wel te belastend zou zijn. Met name op fysiek en energetisch gebied. Masseren is fysiek zwaar hoor je vaak. Met mijn empathisch vermogen, in contact met anderen en als therapeut draag ik een grote verantwoordelijkheid, voel ik veel aan en neem ik gevoelens vaak over. Ik wil er 100% voor de ander zijn en geef dan soms teveel van mezelf. Bij KIOM heb ik juist geleerd om dit beter te doseren en op de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Ik heb tools en handvaten gekregen om bewust te worden van mijn eigen energie en te geven wat ik over heb. Het is juist van belang om de verantwoordelijkheid en het proces van de ander te respecteren en bij de ander te laten. Je moet het niet willen versnellen door hard te werken en je best te doen. Er gewoon zijn met oprechte en liefdevolle aandacht is voldoende. Hierdoor kan ik beter bij mezelf blijven, in mijn eigen lichaam en energie, zonder mezelf weg te geven. Hierdoor wordt het beroep als masseur een heel mindfull, dankbaar en gezond beroep. Daarnaast leer je met de juiste massagetechnieken en houding je lichaamsgewicht in te zetten, zodat het ook lichamelijk niet zwaar hoeft te zijn.
Ik ben super dankbaar dat ik vanuit mijn eigen praktijk nu ook lichaamsgericht kan werken. Massage en aanraking zijn de sleutel om weer in contact te komen met je lichaam, je gevoelens en onderbewuste. Hierdoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam worden gestimuleerd."

 

Carola Verlijsdonk:

"Nadat ik na 45 jaar altijd bezig ben geweest met rennen, vliegen, vallen en weer opstaan. Besloot ik na mijn 3e burn-out dat het nu echt genoeg was geweest. Ik kwam hierdoor in de WIA terecht en ging aan mezelf werken; Wie ben ik, wat wil ik, en wat voel ik? Ik wil vanuit mijn hart werken en niet vanuit patronen en overleving. En zo kwam ik in aanraking met massage en KIOM en voelde meteen dit hoort bij mij. Ik was een angstig, gejaagd en onrustig persoon, maar massage geven bracht me letterlijk tot rust in mijn hoofd en in mijn lijf. Bij KIOM heb ik tot nu toe bijna alle opleidingen en cursussen gevolgd. Ja.. massage is ook zeer verslavend en eenmaal geproefd, dan wil je steeds meer. Wat voor mij heel belangrijk was, is een goede houding aanleren. Daar wordt bij KIOM heel veel aandacht aan besteed, en dat is waar ik me nog steeds iedere keer heel bewust van ben. Leren luisteren naar je lichaam. Ik ben ondertussen ook een eigen praktijk gestart. Massages geven geeft me energie en voldoening. Het gevoel dat je iets voor iemand iets kan betekenen is zo waardevol. Mijn praktijk is nog niet volop draaiend, maar merk dat ik nu weer in mijn kracht sta. Het heeft mijn leven richting gegeven en me zeer bewust gemaakt op alle fronten van mijn leven."

 

Eliza Farago:

"Ik ben Eliza en ik kom uit Hongarije. Ik woon in Eindhoven. Helaas ben ik 7 jaar geleden ziek geworden en volledig arbeidsongeschikt, ik heb dus een WIA. De reden waarom ik ben begonnen met masseren was mijn ziekte. Ondanks diverse behandelingen ging ik niet vooruit, maar mijn toestand ging achteruit. Door zelf te blijven zoeken naar iets wat me wel kon helpen, kwam ik bij massage uit. Ik heb bij KIOM eerst de Opleiding Basis Masseur gevolgd. Tijdens de opleiding leerde ik langzaam wat massage met het lichaam doet en omdat ik me steeds beter voelde, wilde ik verder leren. Daarom heb ik ook de Opleiding Holistisch Masseur gevolgd en de beide cursussen Manuele Lymfedrainage. Daarnaast heb ik veel geleerd over de energie uitwisseling tussen mij en de klant. Ik zocht een massageopleiding in Eindhoven. Wat ik heel leuk vond van de KIOM Opleiding Basis Masseur is dat er meerdere technieken worden geleerd en dat sprak me meteen aan. En achteraf heb ik geen spijt dat ik voor KIOM heb gekozen: de docenten waren altijd aardig, geduldig en zeer professioneel. Het lesmateriaal is ook heel duidelijk en wat ik ook fijn vind is de toegang tot de online cursusomgeving, zodat we alle lessen thuis kunnen terugzien en oefenen. Ik geef nu ontspanningsmassages vooral aan familie en vrienden. Ik heb bij KIOM niet alleen maar technieken geleerd, maar ook veel over mijn houding en dat ik tijdens het masseren niet hard hoef te werken.  Ook heb ik geleerd hoe ik mijn energie kan doseren, zodat ik mezelf niet weggeef en aan het einde van een massage niet moe ben. Op die manier ben ik heel erg ontspannen tijdens het masseren en heb ik veel energie en word ik niet uitgeput. En daarvoor ben ik heel erg dankbaar aan KIOM. Mijn leven is veel leuker en relaxter geworden door het masseren en door de positieve feedback van de klanten."

 

Kim Eggink:
"Ik deel mijn verhaal uit dankbaarheid. In 2021 ben ik begonnen met de vakopleiding voor masseur bij het KIOM opleidingsinstituut. Dit deed ik vanuit een volledige arbeidsongeschiktheid. In december van dat jaar heb ik mijn diploma behaald. Later heb ik de opleiding tot allround masseur gedaan. Dit werd mogelijk omdat ik via het UWV van een budget gebruik kon maken. Deze aanvullende opleiding gaf mij het zelfvertrouwen om op 1 april 2023 mijn eigen massagepraktijk op te starten. Ik deel mijn verhaal om anderen eventueel te inspireren. Ik leef met een chronische multisysteem ziekte, bekend als ME/CVS. In 2021 had ik geen idee of ik een opleiding aankon. Maar het massage vak sprak mij aan, en Ik heb de sprong in het diepe gewaagd. Ik herinner me van de eerste lesdag hoe blij ik was. De sfeer was goed en de docenten professioneel. De lesdagen waren best lang, maar met voldoende pauzes. Er werd op een gestructureerde manier les gegeven en de instructies waren duidelijk. Doordat tijdens de oefenmomenten de rollen werden afgewisseld; de ene keer masseur en de andere keer model was er voor mij voldoende afwisseling tussen rust en activiteit. Ook de afwisseling tussen cognitieve en fysieke activiteit was prettig. Wat mij opviel is dat er veel aandacht was voor de houding van de masseur, dat je vanuit ontspanning en ergonomisch verantwoord aan het werk bent. Ik vind dat KIOM veel verschillende massagevormen aanbiedt. Als je weet wat je wil, en ook je eigen mogelijkheden en beperkingen kent, dan lukt het vast een passende opleiding te vinden. Voor mij zijn massages op een massagetafel die in hoogte instelbaar zijn geschikt gebleken. Ik kan makkelijk om de tafel heen manoeuvreren, en hoef niet ver te reiken wat belastend is voor mijn rug. Ik heb technieken geleerd waarbij ik mijn onderarmen kan gebruiken, en ook het gebruik van massagestokken vind ik fijn om mijn handen en vingers te ontlasten. Als je net als ik graag masseert, dan hoeft het geven van een massage je niet uit te putten. Sterker nog, het geeft mij veel voldoening en heeft ook positief effect op mijn algehele welzijn. Het voordeel van eigen baas zijn, is dat ik zelf bepaal hoe ik het doe. Zo heb ik de vrijheid om met mijn mogelijkheden mee te bewegen, en mijn eigen werktijd te bepalen. De kwaliteit van mijn leven is zeker vooruit gegaan sinds ik masseer. Voor mij telt elke massage die ik heb gegeven en waarbij ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het welzijn van die ander."

 

Vragen of en twijfels?

Wil je misschien ook wel leren masseren en heb je vragen? Twijfel je welke opleiding bij jou past. Neem dan gerust even contact met ons op via onderstaand vragenformulier of bel ons: 0499-461041.

We denken graag met je mee.

Voor vragen over de vergoeding via het UWV, neem je contact met jouw contactpersoon bij het UWV op. 

 

Rob en Femke

KIOM

 

Facebook