Opleiding Basis Masseur

Accreditaties en erkenningen
KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.
De opleiding is geaccrediteerd door de KTNO en de GRO: NLQF 6 conform  en erkend door de CAT, CAT Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten,  FAGT, VBAG, NVST en de BATC
Totaal studiebelasting: 184 SBU (6,5 ECTS)
NRTO_keurmerk.png      GRO.pnglogo KTNO.jpg   KIOM Logo FAGT  logo VBAG.jpg  logo nvst.png         

cat_collectief_schild_internet.png   images.png   kwaliteitstherapeuten_schild_website-300x297.png   logo BATC.jpg

 

De kosten voor deze opleiding zijn 999 euro

Kosten:
Je betaalt voor deze opleiding slechts 999 euro.  Indien je alles als losse modules boekt zijn de kosten een stuk hoger. Betalen in 3, 6 of 10 delen is zonder extra kosten mogelijk.
Wanneer je werkgever betaalt, berekenen wij een zakelijk tarief.

 

De basis:
Met deze massage opleiding leg je een prachtige basis als masseur die een eigen massagepraktijk wil starten. Je leert een combinatie van technieken uit de Zweedse massage, de intuïtieve massage, de klassieke massage, de sportmassage en massage met de onderarm. Ook voor sportmasseurs die meer variatie zoeken en meer holistisch willen leren masseren is dit een mooie opleiding.

 

Jouw houding:
Wij besteden veel aandacht aan jouw houding aan de tafel, het beschermen van je rug, nek, polsen en handen. We leren je masseren vanuit beweging en lichaamsgewicht in plaats van met spierkracht, waardoor masseren een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ook wanneer je stevig wilt masseren hoeft dit geen enkele moeite te kosten. Veiligheid, ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

 

Modulaire opleiding:
De massage opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 3 tweedaagse cursussen, drie online cursussen en een dagcursus over de anatomie, het behandelen van spierknoopjes en uitleg wat er komt kijken bij het opzetten van jouw eigen massagepraktijk. Voor alle cursussen ontvang je na afloop een digitaal certificaat. De modules worden meerdere keren jaar ingepland.

 

Direct beginnen? Dat kan:
Je kunt direct beginnen met de online cursus en deze in je eigen tempo volgen. Het is een mooie voorbereiding voor de live lessen, waar we dan alle puntjes op de i kunnen zetten. De toegang tot deze online cursussen is onbeperkt. Je kunt na afloop van de opleiding de online cursussen met alle uitleg van de lessen op video regelmatig opnieuw terugkijken.

 Afsluiting:
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna met een online meerkeuzetoets. Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de massagetechnieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online meerkeuzetoets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

 

Verschillende dagen om de opleiding te volgen:
 

Deze hele opleiding kun je volgen in de weekenden,
of doordeweeks op maandagen overdag in een groep met alleen vrouwen,
of doordeweeks op dinsdagen overdag.

Reserveer tijdig je plaatsen voor de verschillende modules zodat je verzekerd bent van een plek.
 

5 sterren.png
 

Inschrijven

 

Volgorde:
Je kunt bij aanvang van je opleiding meteen starten met de online cursussen.
De live lessen start je met de Basiscursus Masseren.
Daarna kun je de andere cursussen in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus. KIOM-Vakopleiding.jpg

De Modules:

1. Basiscursus Masseren

​Tijdens deze tweedaagse massagecursus leer je een combinatie van technieken uit de klassieke massage, de intuïtieve massage, de Zweedse massage en de sportmassage. Behalve het aanleren van de vele massagegrepen besteden we ook aandacht aan de contra-indicaties, de sfeer, jouw lichaamshouding en het gebruik van de massageolie. 
Na afloop van deze cursus kun je iemand ruim een uur masseren.
Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij de start van deze opleiding meteen toegang tot de online Basiscursus Masseren.

 

Data 2024:

 • di 21 en di 28 mei 2024
 • za 6 en zo 7 juli 2024
 • ma 2 en ma 16 sept 2024 (vrouwengroep)
 • za 5 en zo 6 oktober 2024
 • di 12 en di 26 november 2024

 

Alle cursusdagen zijn van van 10.00 tot 17.00 uur

 

2. Vervolgcursus Masseren

​Tijdens deze tweedaagse massagecursus worden meer dan 50 aanvullende technieken aangeleerd. De cursus sluit naadloos aan op de basis die je hebt geleerd in de Basiscursus Masseren.
Na afloop van deze cursus kun je veel variëren in je massages en je behandelingen afstemmen op wat nodig is.
Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij de start van deze opleiding meteen toegang tot de online Vervolgcursus Masseren.

 

Data 2024:

 • za 11 en zo 12 mei 2024
 • za 24 en zo 25 augustus 2024
 • ma 30 sept  en ma 14 okt 2024 (vrouwengroep)
 • za 2 en zo 3 november 2024
 • di 3 en di 17 december 2024

 

Alle cursusdagen zijn van van 10.00 tot 17.00 uur

 

3. Massage met de Onderarm

​Tijdens deze tweedaagse massagecursus leer je de technieken om dieper te kunnen masseren. De technieken van deze massage voer je uit met je onderarm of met je elleboog zodat je als masseur je handen en polsen kunt ontlasten en toch stevig en diep kunt masseren. En dat alles zonder er moe van te worden, je krijgt zelfs energie van het geven van een massage.
Je leert een massage op de voor- en op de achterzijde van het lichaam. Met deze technieken kun je iemand makkelijk een uur lang masseren. De technieken zijn ook heel mooi te combineren met de andere massagetechnieken uit de Basiscursus en de Vervolgcursus Masseren.
Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij de start van deze opleiding meteen toegang tot de online cursus Massage met de Onderarm.

 

Data 2024:

 • di 23 april en di 14 mei 2024
 • za 15 en zo 16 juni 2024
 • za 21 en zo 22 sept 2024
 • ma 28 okt en ma 11 nov 2024 (vrouwengroep)
 • za 7 en zo 8 dec

 

Alle cursusdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

 

4. Anatomie en spierknopen

Tijdens deze dagcursus gaan we dieper in op vastzittende spieren en spierknopen en op de behandeling daarvan.
Ook gaan we aandacht besteden aan de anatomie van het lichaam, aan de botten, de belangrijkste spieren en diverse andere massage-wetens-waardigheden.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle theorie, de spieren en de technieken in tekst en met duidelijke plaatjes/foto’s.

 

Data 2024:

 • di 4 juni 2024
 • za 29 juni 2024
 • do 7  nov 2024
 • ma 25 nov 2024 (vrouwengroep)
 • wo 11 dec 2024

 

Alle cursusdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

 

5. Praktijkdeel

Na de diverse modules te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende modules die je nog lastig vindt. 
Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kunt geven.

 

Data 2024:

 • ma ochtend 22 april 2024 (10-13 uur - vrouwengroep)
 • di ochtend 25 juni 2024 (10-13 uur)  
 • zo ochtend 30 juni 2024 (10-13 uur)  
 • do avond 28 nov 2024 (19.30-22.30 uur)
 • ma ochtend 9 dec 2024 (10-13 uur - vrouwengroep)
 • do avond 19 dec 2024 (19.30-22.30 uur)

 

6. Multiple choice Toets

Nadat je de Basiscursus Masseren, de Vervolgcursus Masseren, de Massage met de Onderarm, de dag over de Anatomie en spierknopen en het praktijkdeel hebt behaald, krijg je als afronding in je online cursusomgeving toegang tot de online multiple choice Eindtoets: KIOM Basis Masseur van 40 vragen .

Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt, ontvang je het digitale Diploma Basis Masseur. Je kunt de toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

 

Extra kosten om rekening mee te houden
Wanneer je gaat masseren zul je waarschijnlijk ook een massagetafel willen aanschaffen. Je kunt deze in verschillende prijsklassen kopen. Wij adviseren je om te wachten met de aanschaf tot na de eerste lesdag, zodat je beter weet waar je op moet letten en wat bij je past. Je kunt via KIOM ook korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel, een hoofdsteunhoesje, twee grote doeken van 1 bij 2 meter en wat gewone handdoeken. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.

Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn meestal tussen de 12 en 16 personen.

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

We hebben bij KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding van 22,50 euro kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Ook kun je voor 30 euro een kwartaalabonnement kopen en meerdere of zelfs alle keren binnen een kwartaal komen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Ervaringen van cursisten:
"Ontzettend bedankt voor de fijne opleiding! Vooral het zorgen voor mijzelf en mijn eigen houding heeft me veel gebracht. Inmiddels voelt het geven van een massage bijna als een yogasessie voor mijzelf. Super waardevol! :) " Christie van Doorn 

"Vanaf de eerste cursusdag was ik meteen overtuigd dat ik de juiste opleiding had gekozen. Waarom? De manier van lesgeven van Femke ervaar ik als erg prettig; duidelijke uitleg, de humor, de woorden die ze gebruikt "om te landen" voordat de massage begint. Er heerst een ontspannen sfeer, fijne energie, zachtheid. Als je met het praktijkgedeelte oefent tijdens de les kun je vragen stellen en word je met veel geduld en aandacht verder geholpen. Ook de aandacht voor de houding als je masseert is iets wat ik heel erg goed vind. Het cursusmateriaal is duidelijk en het is heel erg helpend dat je de video's van de verschillende massagetechnieken thuis kunt bekijken. Kortom: ik denk dat ik hier nog vaker terugkom." Susan

"Ik vond de gehele ervaring geweldig!  We hebben een fijne, warme groep waar ik me heel veilig en prettig bij voel. De instructrice (Aleida) is ge-wel-dig: lief, geduldig, kundig. Echt een inspiratie!
Ik kan het iedereen aanraden en ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om deze opleiding te gaan doen. Binnenkort start mijn nieuwe baan als massagetherapeute bij SpaOne en ik start met mijn eigen praktijkje.  Dit was me zonder KIOM niet zo gemakkelijk gelukt! " 
Brenda Tesselaar

" Verslavend. Toen ik de eerste stap binnen had gezet bij KIOM voelde ik meteen dat dit een fijne plek is waar iedereen welkom is en waar het goed voelt om jezelf te zijn. Mooie cursussen, een fijne manier van lesgeven en altijd een leuke groep cursisten. Ik ben heel anders gaan kijken naar liefdevol aanraken en ik kijk ernaar uit om meer cursussen te doen, meer aan te raken en binnenkort weer lekker mee op massageweek in Frankrijk te gaan :)" Annemieke

"Erg duidelijke uitleg, veel hulp tijdens de lessen. Heb al met al ontzettend veel geleerd en ben met veel plezier iedere keer naar KIOM gegaan."  Selina

"Hele fijne en praktische opleiding. Fijne instructeurs die liefde voor het vak hebben. Je krijgt verschillende technieken aangeleerd waar je zelf een mooie massage van kan maken door ze met elkaar te verbinden. Zo kan je er altijd een andere en persoonlijke reis van maken voor diegene die bij je op tafel ligt.  Ook is er aandacht voor jouw eigen houding, je energie en beweging. Masseren kost mij nu ook veel minder energie als voorheen, dat was een groot leermoment. Mijn volgende opleiding "Zen masseur" staat inmiddels gepland. Zoals jullie kunnen lezen ben ik erg tevreden."  Lies

"Ik vond de les anatomie en spierknoopjes een fijne dag, ook al was er deze dag ook veel theorie, er was een fijne sfeer"  Wendy

"Heb al erg genoten van de eerste cursusdag, wat doe je/jullie dat goed!!! Ontspannen, degelijk en naar wat ik denk/ervaar, raken jullie de essentie, zonder door te draven in zweverigheid."   Bo

"Fijne praktijkgerichte opleiding waarbij je alle ruimte krijgt om de technieken eigen te maken. Er is tijdens de lessen voldoende ruimte om al je vragen te stellen en te oefenen om je techniek te verfijnen zodat je echt vanuit rust ontspannen een behandeling kunt geven." Desiree

"Nogmaals onwijs bedankt. Het masseren heeft me ontzettend veel energie gegeven. Het was een leuke en fijne groep. Het was prettig hoe je ons tussen door gerust stelde. Zeker in het begin van de eerste dag vond ik dit erg fijn, gezien ik het in het begin allemaal best spannend vond. Bedankt! Ik kijk uit naar de rest van de opleiding!  Robin Voorbij

 

Docenten
Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens, Iris van Wessel en door Aleida Smits.

  KIOM Femke Nijmeijer.jpg   Iris van Wessel   Aleida Smits

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png   NRTO_keurmerk.png

 

Facebook

Kosten?
 

999 euro
(in plaats van 1251 euro bij het boeken van losse modules)

 

Voor wie?
Voor iedereen die op een professionele manier wil leren masseren en voor (sport-)masseurs die wil bijscholen. Massage ervaring is niet nodig.   
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

 

Inschrijven

 

Wanneer?

Startdata staan in de tekst bij Module 1 Basiscursus Masseren
Module 2, 3 en 4 kun je daarna in willekeurige volgorde inboeken
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 deelbetalingen betalen
Vanaf de eerste betaling kun je al online starten
Op ma 8 januari 2024 start er weer een vrouwengroep met de opleiding
Op di 5 maart 2024 start er een gemengde groep op doordeweekse dagen

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.