Zwangerschapsmassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Gentle Touch Masseur.
Voor deze opleiding kun je subsidie aanvragen via het STAP-budget.Wanneer iemand zwanger is verandert er erg veel in het lichaam. Vaak zijn er problemen in het bekken- rug- nek- en schoudergebied. Ook is het ‘vocht vasthouden’ een bekend verschijnsel bij zwangere vrouwen. Krampen in de benen en dan specifiek in de kuiten komen ook erg vaak voor.

KIOM ZwangerschapsMassage

Wij leren je technieken die je toe kunt passen op een massagetafel in de rugligging en in de zijligging. Deze technieken zorgen voor een betere nachtrust en een verlichting van de zwangerschapsklachten. Ook verminderen de massagetechnieken de eventuele stress en de rugklachten. Uiteraard besteden we aandacht aan de extra contra-indicaties die gelden voor zwangere vrouwen en aan het gebruik van etherische olie welke wel en niet in de massageolie gebruikt kunnen worden.

De KIOM Zwangerschapsmassage is uitstekend uitvoerbaar op een gewone massagetafel. Je hebt hier geen speciale massagetafel voor nodig. Je leert op welke wijze je het lichaam op een optimale manier kunt ondersteunen tijdens de massage. Daarnaast is er ook veel aandacht voor je eigen houding en is de sfeer en de intentie voor moeder en kind erg belangrijk.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken.

Deze cursus wordt gegeven door Sandra Verdijck en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de KTNO onder nummer K10310, door de BATC, door de VIV en door de CAT, CAT-vergoedbaar en de Complementaire Kwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 24 uur, docent contacturen: 7


logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg     VIV.png logo nvst.png

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?
135 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier zwangere vrouwen wil masseren.
Je hoeft uiteraard niet zwanger te zijn om mee te kunnen doen. Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

wo 1 februari 2023
Latere data volgen pas na het inboeken van alle cursisten die de Opleiding Gentle Touch Masseur volgen

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.