Zwangerschapsmassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Gentle Touch Masseur

Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de KTNO onder nummer K10310, door de BATC, door de VIV en door de CAT, CAT-vergoedbaar en de Complementaire Kwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 24 uur, docent contacturen: 7


Wanneer iemand zwanger is verandert er erg veel in het lichaam. Vaak zijn er problemen in het bekken- rug- nek- en schoudergebied. Ook is het ‘vocht vasthouden’ een bekend verschijnsel bij zwangere vrouwen. Krampen in de benen en dan specifiek in de kuiten komen ook erg vaak voor.

KIOM ZwangerschapsMassage

Wij leren je technieken die je toe kunt passen op een massagetafel in de rugligging en in de zijligging. Deze technieken zorgen voor een betere nachtrust en een verlichting van de zwangerschapsklachten. Ook verminderen de massagetechnieken de eventuele stress en de rugklachten. Uiteraard besteden we aandacht aan de extra contra-indicaties die gelden voor zwangere vrouwen en aan het gebruik van etherische olie welke wel en niet in de massageolie gebruikt kunnen worden.

De KIOM Zwangerschapsmassage is uitstekend uitvoerbaar op een gewone massagetafel. Je hebt hier geen speciale massagetafel voor nodig. Je leert op welke wijze je het lichaam op een optimale manier kunt ondersteunen tijdens de massage. Daarnaast is er ook veel aandacht voor je eigen houding en is de sfeer en de intentie voor moeder en kind erg belangrijk.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een duidelijk cursusboek met de theorie en uitleg en foto's van alle geleerde technieken.

 

Ervaringen van cursisten:

"Ik heb heel veel geleerd in deze cursus. Nieuwe technieken (die ook in een ontspanningsmassage gebruikt kunnen worden), wat wel en niet kan in een zwangerschapsmassage, de voordelen van een voedingskussen. Er zat een lekker tempo in de cursus en er was voldoende ruimte voor vragen en feedback. De ruimte is fijn. Het was ook leuk en gezellig om andere masseurs te ontmoeten :) Superbedankt!"  Angèle

"Heel leerzame en nuttige cursusdag, daar ga ik in mijn praktijk veel aan hebben. Fijne sfeer in de groep en een bevlogen docente!" Annelies

"Deze cursus is weer een mooie aanvulling voor mijn praktijk. Er heerst een fijne sfeer, Sandra is heel kundig, legt alles goed en rustig uit." Bianca van Hoorn

"Ik heb erg genoten van de zwangerschapsmassage les. Sandra is lief, professioneel en geeft les met passie. Ze legde alles 5 keer uit met hetzelfde enthousiasme. Ik ben helemaal gemotiveerd om te gaan beginnen."  Julianna Feron - Jutka Doula

Docenten:

Deze cursus wordt gegeven door Sandra Verdijck of Femke Lemmens en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Sandra 400.jpg    KIOM Femke Nijmeijer.jpg

logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg     VIV.png logo nvst.png

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?
150 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen met basis massage ervaring, die op een verantwoorde manier zwangere vrouwen wil masseren.
Je hoeft uiteraard niet zwanger te zijn om mee te kunnen doen. Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

zo 8 september 2024
zo 24 november 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.