Zwangerschapsmassage

Wanneer iemand zwanger is verandert er erg veel in het lichaam. Vaak zijn er problemen in het bekken- rug- nek- en schoudergebied. Ook is het ‘vocht vasthouden’ een bekend verschijnsel bij zwangere vrouwen. Krampen in de benen en dan specifiek in de kuiten komen ook erg vaak voor.

KIOM ZwangerschapsMassage

Wij leren je technieken die je toe kunt passen op een massagetafel in de rugligging en in de zijligging. Deze technieken zorgen voor een betere nachtrust en een verlichting van de zwangerschapsklachten. Ook verminderen de massagetechnieken de eventuele stress en de rugklachten. Uiteraard besteden we aandacht aan de extra contra-indicaties die gelden voor zwangere vrouwen en aan het gebruik van etherische olie welke wel en niet in de massageolie gebruikt kunnen worden.

De KIOM Zwangerschapsmassage is uitstekend uitvoerbaar op een gewone massagetafel. Je hebt hier geen speciale massagetafel voor nodig. Je leert op welke wijze je het lichaam op een optimale manier kunt ondersteunen tijdens de massage. Daarnaast is er ook veel aandacht voor je eigen houding en is de sfeer en de intentie voor moeder en kind erg belangrijk.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken.

Deze cursus wordt gegeven door Sandra Verdijck en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze cursus is MBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10310, door de BATC, door de VIV en door de NVST.

logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg     VIV.png logo nvst.png


Sandra Verdijck.jpg

 

Facebook

Kosten?
115 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier zwangere vrouwen wil masseren.
Massage-ervaring is vereist.
Je hoeft uiteraard niet zwanger te zijn om mee te kunnen doen. Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

wo 18 december 2019
vr 3 april 2020
wo 2 september 2020
vr 11 december 2020

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Wanneer een cursus, cursusdag of opleiding door de cursist wordt geannuleerd, worden tot 2 weken vóór aanvang van de cursus 50 euro annuleringskosten berekend. Bij annulering in de laatste 2 weken vóór de cursus of cursusdag is het volledige cursusbedrag verschuldigd. Zo ook bij het vroegtijding stoppen met een cursus of een opleiding.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Van 4 tot 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. In de laatste 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 35 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.