Opleiding Gentle Touch Masseur

De hele opleiding is geaccrediteerd door het NGS (46 punten), SKIN (53 PE-punten) , de KTNO en de GRO (179 SBU en 6,5 ECTS) en erkend door de FAGT, VBAG, NVST, CAT, CAT-Vergoedbaar en de BATC.skin-geaccrediteerd-vignet-thumb.png   logo KTNO.jpg     GRO.png    KIOM Logo FAGT logo VBAG.jpg  logo nvst.png       CAT.png  CAT logo.png  logo BATC.jpg   

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro

Kosten
Je betaalt voor deze opleiding slechts 999 euro.  Indien je alles als losse modules boekt zijn de kosten hoger. Betalen in 3, 6 of 10 delen is zonder extra kosten mogelijk.
Wanneer je werkgever betaalt, berekenen wij een zakelijk tarief.

 

Wat leer je:
Na deze massage opleiding ben je als Gentle Touch Masseur een expert in het geven van professionele zachte ontspannende en helende massages speciaal voor degene die een zachtere aanraking nodig hebben. 

Je leert zoals in al onze opleidingen om heel goed voor jezelf te zorgen en op zo een manier te masseren dat je er zelf helemaal ontspannen van wordt.
Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

 

Meteen beginnen? Dat kan:
Bij aanvang van jouw opleiding krijg je toegang tot de online theorie van de manuele lymfedrainage. Zo kun je je vast inlezen als voorbereiding op de live lesdagen manuele lymfedrainage. De verschillende cursussen kun je in willekeurige volgorde volgen. Doe wel eerst Manuele Lymfedrainage 1 en dan pas Manuele Lymfedrainage 2. 

 

Diploma:
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna een online multiple choice toets. 
Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.Modulaire Opbouw:
Door de modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

 

Reserveer tijdig je plek voor de verschillende cursussen. 

 

5 sterren.png

Inschrijven

 


Volgorde:
De cursussen kun je in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus.
Doe wel eerst de Manuele Lymfedrainage 1 voordat je Manuele Lymfedrainage 2 doet.
Je sluit de opleiding binnen een jaar af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets.

Manuele Lymfedrainage1.jpg

1. Manuele Lymfedrainage 1

Bij aanvang van de opleiding krijg je alvast de theorie van de manuele lymfedrainage 1 in een online cursusomgeving, zodat je je voor aanvang van de cursus al kunt inlezen. Let op: Je hoeft dit niet uit te printen, want je ontvangt op je eerste lesdag een map met al het cursusmateriaal.

Tijdens de tweedaagse cursus Manuele Lymfedrainage 1 behandelen we de geschiedenis van lymfedrainage, de werking van het lymfestelsel, oedeem, contra-indicaties en indicaties bij lymfedrainage, de techniek bij lymfedrainage, de effecten en de etherische oliën die je als ondersteuning kunt inzetten.

Daarnaast leer je de openingsbehandeling van de hals, een behandeling van oksel, arm en hand en een behandeling van heup, been en voet.

We bespreken tussendoor steeds enkele casussen, zodat je feeling krijgt met de lesstof. 

Lymfedrainage kun je inzetten bij gebrek aan beweging, ADHD, hoofdpijn, migraine, fibromyalgie, slaapproblemen, bij een detox en bijvoorbeeld om het afweersysteem te ondersteunen. En nog veel meer.

Na afloop van deze cursus kun je iemand een Manuele Lymfedrainage geven van de hals en op de armen of benen en weet je wat de contra-indicaties zijn en wanneer een manuele lymfedrainage is geïndiceerd. 

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een dik cursusboek met alle theorie, mooie verhelderende afbeeldingen en met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.
 

Data 2024:
- za 9 en zo 10 november 2024

Data 2025 komen na de zomer

 

2. Manuele Lymfedrainage 2

Tijdens de tweedaagse cursus Manuele Lymfedrainage 2 herhalen we een stukje theorie en de contra-indicaties, maar zullen we vooral veel bezig zijn met het aanleren van de behandeling van het gezicht, de borst, de buik, de rug en het bekken. Je leert in deze tweedaagse ook een hele fijne behandeling voor de borsten, maar we oefenen dit niet op elkaar, je kunt dit thuis bij jezelf doen of bij iemand met wie je je heel veilig voelt. Tussendoor zullen we in groepjes weer verschillende casussen bespreken.

Na afloop van deze cursus kun je iemand een Manuele Lymfedrainage geven op het gezicht, hoofd, buik of rug en weet je wat de contra-indicaties zijn en wanneer een manuele lymfedrainage is geïndiceerd. 

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een dik cursusboek met alle theorie, mooie verhelderende afbeeldingen en met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Data 2024:
- za 14 en zo 15 december 2024

Data 2025 komen na de zomer

 

3. ZwangerschapsMassage

In de dagcursus ZwangerschapsMassage leer je hoe je op een verantwoorde, veilige en professionele manier een zwangere vrouw kunt masseren. 

Na afloop van de cursus kun je een ZwangerschapsMassage geven van een uur in de zij- en in de rugligging. Je kunt dezelfde technieken ook in buikligging uitvoeren wanneer je een speciale zwangerschapstafel hebt of deze later aanschaft.

Iedereen krijgt na afloop een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s. 

Data 2024:
- zo 8 sept 2024
- zo 24 nov 2024

 

4. Energetische Massage

In de dagcursus Energetische Massage leer wat energie is en hoe je daar als masseur mee kunt werken. Je leert om chakra’s te testen en uit te balanceren. We gaan het hebben over polariteiten in het lichaam en afstemmen in je behandelingen.

Ook krijg je een oefening mee om jezelf energetisch te beschermen.

Iedereen krijgt na afloop een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie en alle technieken in tekst en met duidelijke afbeeldingen. 

Data 2024:
- za 7 september 2024
- za 21 december 2024

 

5. KinderMassage

In de dagcursus KinderMassage leer je om kinderen van 2 tot 12 te masseren. Er wordt in deze cursus veel aandacht gegeven aan veiligheid en aan het speelse element tijdens de massage. Technieken met namen als de Hamburger, Aapjes vlooien, Beestjes raden, de Indianentrommel en nog veel meer, geven al aan dat de fantasie van de kinderen tijdens deze massage wordt geprikkeld. Een regelmatige KinderMassage zorgt ervoor dat kinderen zich veiliger en meer geaccepteerd voelen. Daardoor gaan ze rustiger slapen en meer spelen en kunnen ze weer gewoon lekker kind zijn.

In deze cursus leer je om de zintuigen aan te spreken op een zachte en aangename manier. Kinderen worden er rustig van en het helpt hen de emoties van de dag te verwerken en de uitdagingen van het leven beter aan te kunnen. Ook bevordert het stimuleren van de zintuigen en de ontwikkeling van het kinderbrein, waardoor er een betere focus en balans ontstaat. 

Na afloop van deze cursus ken je spelvormen en technieken om kinderen een uur lang te kunnen masseren en in contact te brengen met hun lichaam, met het voelen en ontspannen.

Tijdens de cursus zijn er geen kinderen aanwezig, je oefent op je medecursisten.

Iedereen krijgt na afloop een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s. 

Data 2024:
- vr 22 nov 2024

Data 2025 komen na de zomer

 

6. Praktijkdeel

Na de diverse cursussen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kunt geven.
 

Data 2024:
- maandagavond 16 december 2024 (19.30-22.30 uur)

Data 2025 komen na de zomer

7. Multiple choice toets

Nadat je de verschillende modules hebt gevolgd en het praktijkdeel hebt behaald, krijg je als afronding in je online cursusomgeving toegang tot de online multiple choice Eindtoets van toets van 40 vragen.
Je maakt deze toets thuis in je eigen tijd. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale Diploma Gentle Touch Masseur. Je kunt de online multiple choice toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

 

Ervaringen van cursisten

"Ik ben zooo blij met dit diploma :-) DANKJULLIEWEL voor het aanbieden van deze mooie massageopleiding "Gentle Touch Masseur",  dit  heeft mijn leven veranderd. De puzzelstukjes vielen op zijn plek en een nieuwe baan is hierdoor gecreëerd. Inmiddels mag ik al een paar vaste klanten ontvangen in mijn 'massage studio NU' waar ik heel dankbaar en trots op ben. KIOM krijgt van mij  ***** vette sterren, de personen die de opleidingen geven zijn stuk voor stuk fijne deskundige mensen, de sfeer is relaxt, de ruimte straalt rust uit en de lessen worden op een ontspannen manier gegeven. Het feit dat de opleiding voor 80% uit praktijklessen bestaat is voor mij erg welkom, ik leer door het te doen. Herhaling en oefening thuis is echt noodzakelijk om je het geleerde eigen te maken. Zekers tot ziens. " Brunetta
 

Extra kosten om rekening mee te houden
Wanneer je gaat masseren zul je waarschijnlijk ook een massagetafel willen aanschaffen. Je kunt deze in verschillende prijsklassen kopen. Wij adviseren je om te wachten met de aanschaf tot na de eerste lesdag, zodat je beter weet waar je op moet letten en wat bij je past. Je kunt via KIOM ook korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel, een hoofdsteunhoesje, twee grote doeken van 1 bij 2 meter en wat gewone handdoeken. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.
Bij de zwangerschapsmassage gebruiken we tijdens de les een zwangerschapskussen, je wilt dit waarschijnlijk ook voor bij je thuis aanschaffen. Wij verkopen deze niet, je kunt deze online bestellen (bestel dan sowieso een grote, anders heb je er niets aan).

 

Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn meestal rond de 12 personen.

 

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

We hebben bij KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding van 22,50 euro kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Ook kun je voor 30 euro een kwartaalabonnement kopen en meerdere of zelfs alle keren binnen een kwartaal komen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Docenten:
Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens, Sandra Verdijck en Iris van Wessel.

  KIOM Femke Nijmeijer.jpg  Sandra 400.jpg  Iris van Wessel

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png   NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro
(in plaats van 1200 euro wanneer je alles als losse modules boekt)
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 maandelijkse deelbetalingen betalen.

Voor wie?
Voor iedereen die wil bijscholen. Massage ervaring is niet nodig.  Wel adviseren we om als startende masseur voor een stevig fundament onder jouw praktijk te beginnen met de Opleidingen Basis Masseur en Holistisch Masseur. 
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

 

Wanneer?

Data staan per module in de tekst
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 deelbetalingen betalen

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.