Vervolgcursus Masseren

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Basis Masseur.

Voor wie?
Heb je onze Basiscursus Masseren gevolgd en wil je meer technieken leren, om beter af te kunnen stemmen en meer te kunnen variëren?
Dan is de tweedaagse Vervolgcursus Masseren een mooi en het beste vervolg.

 

Een uur lang aan nieuwe technieken
Op elk onderdeel van het lichaam leren wij je aanvullende technieken. Met de technieken van deze cursus heb je zeker een uur aan extra technieken in je vingers.
Want hoe meer technieken je beheerst hoe beter je keuzes kunt maken en hoe beter je uiteindelijk een op maat gemaakte massage kunt geven.

Onze cursisten konden niet geloven dat er nog zo veel nieuwe technieken te leren zijn en zijn superblij met deze cursus.

KIOM-Vakopleiding.jpg

 

Wat leer je?
Theorie: We herhalen de contra-indicaties die gelden bij massages en je krijgt allerlei fijne massagetips.
Maar vooral veel praktijk: Je leert technieken waarmee je iemand een uur lang kunt masseren zonder dat je in herhaling valt.
De technieken zijn een mix van strijkingen (effleurages), knedingen (petrissages) en fricties.

 

We hebben tijdens deze cursus 5 blokken
1. massage van de achterkant van de benen en de voeten.
2. massage van de rug en de nek
3. massage van de voorkant van de benen en de voeten
4. massage van de armen en de handen
5. massage van de buik en het gezicht

 

Cursusboek en certificaat
Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een duidelijk cursusboek met foto's en uitleg bij alle geleerde technieken. Het is mogelijk om de online video met alle technieken bij de cursus met korting aan te schaffen. Kosten 50 euro, toegang onbeperkt.

Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens, Natascha van Kessel of door Aleida Smits en duurt elke dag van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur.
 

Wil je meteen al beginnen? Dat kan ook:
Het is mogelijk om de online module met video's van alle technieken van de Vervolgcursus Masseren met korting aan te schaffen. Voordeel is dat je meteen kunt beginnen en je eventueel dus al kunt voorbereiden op de les. Tijdens de les kun je dan al veel meer de puntjes op de i zetten. Kosten voor de online module naast de live cursusdagen zijn 50 euro en de toegang is onbeperkt. Wanneer je van deze optie gebruik wilt maken, kun je dat aangeven bij je inschrijving of later tijdens of na de les.

 

Online cursus
Deze cursus is ook volledig online in je eigen tijd te volgen. Het kan een voordeel zijn wanneer je ver weg woont of bijvoorbeeld door mantelzorg of kinderen gebonden bent aan huis. Ook voor mensen die om de een of andere reden zelf niet gemasseerd kunnen of willen worden is de online module vaak een uitkomst, maar kijk even goed of dat een manier van leren is die bij je past. Voor meer info klik je hier.
 

Docenten
Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens of door Aleida Smits en duurt elke dag van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur.


KIOM Femke Nijmeijer.jpg        Aleida Smits

Ervaringen van cursisten:

  • "Fijne opbouw, praktisch gericht en met oog voor wat belangrijk is (gevoel, veilig voelen.. )"  Imke
  • "Mooie aanvulling op de basiscursus masseren. Fijn dat er zoveel aandacht voor detail is, zodat je de technieken echt helemaal zonder moeite kunt uitvoeren." 
    Nicole
  • "Na de basiscursus is dit een heel fijn vervolg. Het is leuk om de technieken die je nu leert te combineren met de andere technieken zodat je afwisseling kan toepassen. De cursus is erg fijn begeleidt door Natascha, fijne uitleg en mag altijd iets vragen!"
  • "Euh... wat kan ik er anders van maken dan zeer goed :P    Fijne opbouw, fijne uitleg, goede correcties. Top!"  Louis 
  • "De uitleg van de technieken was duidelijk en er was ruimte voor vragen en opmerkingen. De sfeer vond ik heel prettig, en het was fijn dat er benadrukt werd dat je niet alleen op je oefenpartner moet letten, maar ook op jezelf. Doordat de groep niet heel groot was, was er genoeg aandacht voor iedereen." Anne
  • "Ik heb de basis- en vervolgcursus masseren met veel plezier voldaan. Het is direct een erg open sfeer, waarin je jezelf kunt zijn. Er was duidelijke instructie waar ook ruimte voor individuele aandacht is. Het kostte me totaal geen energie, maar leverde die juist! Aanrader."  
  • "Ik vond de cursus heel fijn, mooie mensen, Femke kan het ook heel goed uitleggen en begeleiden." Vera van Es

 

Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de KTNO onder nummer K10295, door de BATC, door de VIV  en door de CAT.
SBU opbouw 36 uur, docent contacturen: 14


logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg      VIV.pnglogo nvst.png

 

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
260 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die de Basiscursus Masseren heeft gevolgd.
Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 11 en zo 12 mei 2024
za 24 en zo 25 aug 2024
ma 30 sept en ma 14 okt ( alleen voor vrouwen)
za 2 en zo 3 nov 2024
di 3 en di 17 december 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.