Shiatsu GezichtsMassage


De technieken in deze cursus Shiatsu GezichtsMassage komen voor het grootste deel vanuit de shiatsu. Alhoewel je elementen daarvan zeker ook in andere gezichtsmassages tegen kunt komen. We gaan in deze cursus vooral met reflexgebieden werken. Maar ook op meridianen en de drukpunten op deze meridianen.

De energie die daarbij vrijkomt is het belangrijkste effect van de massage. Omdat de reflex gebieden ook in de rest van het lichaam doorwerken zal het effect mogelijk overal te voelen zijn. Zeer zeker als ontspanning, maar ook als het voelen van meer ruimte of meer beweeglijkheid.

Maar ook lichter, uit het hoofd en in het lijf. Het loslaten van controle, meer in overgave en daarmee vrijer, blijer, krachtiger en flexibeler zijn. Is men na de behandeling wat vermoeider, is er wat spierpijn in het lichaam of voelt het lichaam zwaar? Ook dat is energie die in beweging is gekomen en is het effect van de behandeling. En in een ontspannen staat kan men dat dan toelaten en het eruit laten komen.

KIOM GezichtsMassage

Elk reflexgebied in het gezicht wordt ook als diagnose gebied gebruikt. Aan bepaalde lijnen of verkleuringen kun je zien wat er met het desbetreffende orgaan aan de hand is. 

Zorg er altijd voor dat iemand zich kan ontspannen. Het meest helende is nog altijd totale ontspanning. Men ervaart dan een leeg stil hoofd en alle stress is verdwenen. De dwingende gedachten zijn verdwenen en kosten geen energie meer. Vermoeidheid die als sneeuw voor de zon is verdwenen. 

 

KIOM Shen Shiatsu.jpg

Tijdens deze cursus krijg je ook uitleg over de 5 elementen.

Shiatsu wordt normaliter op een matje of een futon op de grond uitgevoerd.
Wij leren je in deze cursus hoe je de technieken kunt uitvoeren wanneer je gebruik maakt van een massagetafel.
De technieken die je leert zijn nieuwe technieken en komen niet voor in onze andere cursussen.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken.

Deze cursus wordt gegeven door Wim Hermans op avonden van 20.00 tot 22.30 uurWim Hermans.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?
67 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over Shiatsu of gewoon een interessante zomercursus wil volgen.
Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

vr 15 oktober 2021 (avond)
ma 10 januari 2022 (avond)
vr 22 april 2022 (avond)
ma 29 augustus 2022 (avond)
vr 23 december 2022 (avond)

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Wanneer een cursus, cursusdag of opleiding door de cursist wordt geannuleerd, worden tot 2 weken vóór aanvang van de cursus 50 euro annuleringskosten berekend. Bij annulering in de laatste 2 weken vóór de cursus of cursusdag is het volledige cursusbedrag verschuldigd. Zo ook bij het vroegtijding stoppen met een cursus of een opleiding.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Van 4 tot 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. In de laatste 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 35 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.

In geval van overmacht (Corona) verwijzen wij naar artikel 12 van onze Algemene voorwaarden.