Opleiding Zen Masseur

De hele opleiding is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO, en erkend door de FAGT, VBAG, NVST, CAT, CAT-Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.

logo KTNO.jpg     GRO.png             

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro, maar...
via het STAP-budget voor jou gratis. 

Stap-budget 300 nieuw.jpg

Na deze massage opleiding ben je als Zen masseur thuis in het geven van verschillende Japanse shiatsu behandelingen en Thaise yogastrekkingen. Ook kun je een hele zachte, maar diep transformerende vlindermassage geven.

Je leert over meridianen, reflexzones en drukpunten en de 5 elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. 

De cursussen worden gegeven op een massagetafel, zodat je ze makkelijk met andere massages kunt combineren. Je kunt bij de Shiatsu cursussen ook kiezen om op de grond op een mat te werken. De vlindermassage is de enige massage waarbij je met olie masseert op de rug, de andere behandelingen geef je met kleding aan. Wij besteden steeds veel aandacht aan jouw houding. We leren je masseren vanuit je Hara, beweging en lichaamsgewicht, waardoor het geven van een behandeling een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

De massage opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 tweedaagse cursussen, een dagcursus en twee korte cursussen van een dagdeel plus 3 online cursussen. Voor ieder van de cursussen ontvang je na afloop een certificaat. De cursussen worden ongeveer 4 x per jaar ingepland.

De 5 cursussen kun je in willekeurige volgorde volgen.

Je kunt meteen beginnen met de online modules van de Shiatsu Gezichtsmassage, de Shiatsu Onderbeen- en Voetmassage en de Thaise Yoga Massage en deze in je eigen tempo volgen.
Het is een mooie voorbereiding voor de live lessen.

Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets. Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

Reserveer tijdig je plaatsen voor de verschillende cursussen zodat je verzekerd bent van een plek. Houd er rekening mee dat je de opleiding binnen een jaar helemaal moet afronden. Wij adviseren dan ook om een paar maanden speling te nemen.

Door de modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

 

5 sterren.png
 

Inschrijven

 

Volgorde:
Je kunt bij aanvang van de opleiding meteen starten met de beide online modules.
De 5 cursussen kun je in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus. 

Je sluit de opleiding binnen een jaar af met een praktijkdeel en daarna een online multiple choice toets. 

KIOMTAO .jpeg

1 Basiscursus Shiatsu

Shiatsu is een al duizenden jaren oude Japanse massagevorm. Het wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Tijdens deze tweedaagse cursus gaan we je de grondbeginselen van Shiatsu leren. Je maakt kennis met de vijf elementen en leert hoe je met je duimen, je vingers of met je volle hand meridianen en de daarop liggende punten kunt behandelen. Je leert een ontspannende en balancerende behandeling geven, maar ook het behandelen van de onderrug, nek en schouders die zo vast kunnen zitten krijgt aandacht.

Door te werken op de meridianen kan een verstoorde energiebalans weer in evenwicht worden gebracht.

Shiatsu wordt normaliter op een mat of een futon op de grond uitgevoerd. Wij leren je hoe je de technieken kunt uitvoeren op een massagetafel, maar je kunt indien je dat graag wilt ook op een mat op de grond werken.

Na afloop van deze tweedaagse cursus kun je een ontspannende en balancerende Shiatsu behandeling van een uur geven, en nog een behandeling speciaal om de onderrug, nek en schouders los te maken.

De technieken die je leert kun je toepassen als een specifieke Shiatsu behandeling maar je kunt ze ook integreren in elke andere behandelmethode en natuurlijk ook tijdens een massage.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.
 

Data:
za 4 en zo 5 maart 2023 (vol, reservelijst mogelijk)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
do 22 en vr 23 juni 2023
of ma 28 en di 29 aug 2023
of do 23 en vr 24 november 2023

Alle cursussen zijn van 10.00 tot 17.00 uur
 

2 Thaise Yoga Massage

In de cursus ThaiseYogaMassage leer je een combinatie van rek en strek-technieken op de meridianen die door de masseur worden uitgevoerd. Massage en Yoga vloeien hier in elkaar over en geven stroming en een diepe ontspanning.

Op een vloeiende manier wordt er ruimte gecreëerd in fascia, spieren en gewrichten en kunnen opgebouwde blokkades op een zachte manier vrijkomen.

Oorspronkelijk wordt Thaise YogaMassage uitgevoerd op een mat of een futon op de grond. Wij hebben ervoor gekozen om je de technieken aan te leren op een massagetafel. 

Daardoor kun je deze technieken makkelijk combineren met je andere massagevormen en is het minder belastend wanneer je niet gewend bent om op de grond te ‘werken’.

Er wordt bij deze massage geen gebruik gemaakt van massageolie en degene die je behandelt ligt gekleed op de massagetafel.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een uitgebreid cursusboek met de theorie, contra-indicaties en de verschillende technieken in tekst en met duidelijke foto’s.
 

Data:
ma 16 en di 17 januari 2023 (vol, reservelijst mogelijk)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
di 28 en wo 29 maart 2023
za 20 en zo 21 mei 2023 (vol, reservelijst is mogelijk)
of di 19 en wo 20 sept 2023
of za 23 en zo 24 december 2023

Alle cursussen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

3 VlinderMassage

Tijdens deze dagcursus leer je hoe je een transformerende Vlindermassage kunt geven.

Eenvoudige zachte massagetechnieken die je in de ochtend leert helpen om diep te ontspannen. Het is de voorbereiding voor het vlinderen in de middag. VlinderMassage is een diep transformerende massage op de rug, makkelijk toepasbaar door en voor iedereen. We werken met mooie pure massageolie. Met zachte technieken op de rug worden shiatsupunten en daarmee organen, spieren en zenuwen gestimuleerd waardoor oude spanningen en blokkades kunnen loslaten. Door de transformatie komen mensen dichter zichzelf, voelen zich heler en zo licht als een vlinder. Het is een heerlijke zen- en verwenmassage voor iedereen.

Na afloop van de cursus kun je iemand een zeer diep ontspannende en transformerende Vlindermassage geven van een uur. Je kunt de Vlindermassage ook inbouwen in jouw andere behandelingen.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboekje met uitleg van de theorie en de technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Data:
ma 6 februari 2023 (vol)
of do 23 maart 2023

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
vr 28 april 2023 (bijna vol)
of za 7 oktober 2023
of ma 4 december 2023

Alle cursussen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

 

4 Shiatsu GezichtsMassage

Tijdens deze cursus (van een dagdeel) gaan we je een Shiatsu gezichtsmassage leren. We werken op reflexgebieden, meridianen en drukpunten. Omdat de massage ook in de rest van het lichaam doorwerkt zal het effect mogelijk overal te voelen zijn, als ontspanning, of als meer ruimte of beweeglijkheid.

Elk reflexgebied in het gezicht wordt ook als diagnose gebied gebruikt. Aan bepaalde lijnen of verkleuringen kun je zien wat er met het desbetreffende orgaan aan de hand is. 

De Shiatsu gezichtsmassage geeft een diepe ontspanning wat de basis is voor het ontstaan van balans en heling. Blokkades worden opgeheven, alles gaat stromen en energie komt in balans. Als resultaat nemen dwingende gedachten af, ze kosten geen energie meer en men ervaart stilte in het hoofd. Door de diepe ontspanning verdwijnen vermoeidheid en stress als sneeuw voor de zon.

Shiatsu wordt meestal op een mat op de grond uitgevoerd. Wij leren je hoe je de technieken kunt uitvoeren op een massagetafel, maar je kunt als je dat graag wilt ook op een mat op de grond werken.

Na afloop van deze cursus kan je een ontspannende en balancerende shiatsu gezichtsbehandeling van een half uur tot een uur geven.

De technieken die je leert kun je toepassen als een specifieke behandeling maar je kunt ze ook integreren in elke andere behandelmethode en natuurlijk ook tijdens een massage.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboekje met de theorie met duidelijke afbeeldingen, contra-indicaties en alle technieken in duidelijke tekst.

Data:
vrijdagochtend 17 februari 2023 (vol) (10.00-12.30 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
donderdagmiddag 13 april 2023  (13.30-16.00 uur)
of maandagavond 22 mei 2023   (20.00-22.30 uur)
of vrijdagochtend 8 september 2023   (10.00-12.30 uur)
of vrijdagavond 3 november 2023   (20.00-22.30 uur)

 

5 Shiatsu Onderbeen- en VoetMassage

Tijdens deze cursus (van een dagdeel) gaan we je een Shiatsu onderbeen- en voetmassage leren. 

Deze behandeling heeft een diep ontspannend effect op lichaam en geest. De verschillende drukpunten en andere handgrepen die je daarnaast aanleert, maken dat deze behandeling ook sterk werkt op andere vlakken, zoals reiniging en zuivering van het lichaam. Daarnaast wordt het hormoonstelsel op diverse manieren in balans gebracht en kan hoofdpijn worden voorkomen/geheeld. De behandeling werkt diep door op aarding en gronding, wat weer helpt om onder alle omstandigheden, dichter bij jezelf te blijven.

Er is nog veel meer wat deze behandeling kan doen, maar dat is vooral afhankelijk van wat iemand nodig heeft op dat moment. Iedereen is en voelt anders. Iedereen heeft andere dingen nodig, maar ook ieder lichaam reageert anders.

Omdat de massage ook in de rest van het lichaam doorwerkt zal het effect mogelijk overal te voelen zijn, als ontspanning, of als meer ruimte of beweeglijkheid.

Shiatsu wordt meestal op een mat op de grond uitgevoerd. Wij leren je hoe je de technieken kunt uitvoeren op een massagetafel, maar je kunt als je dat graag wilt ook op een mat op de grond werken.

Na afloop van deze cursus kun je een Shiatsu onderbeen- en voetmassage van een half uur tot een uur geven.

De technieken die je leert kun je toepassen als een aparte behandeling maar je kunt ze ook integreren in een andere massage.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboekje met de theorie met duidelijke afbeeldingen, contra-indicaties en alle technieken in duidelijke tekst.
 

Data:
vrijdagmiddag 17 februari 2023 (vol)   (13.30-16.00 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
donderdagochtend 13 april 2023   (10.00-12.30 uur)
of vrijdagavond 9 juni 2023    (20.00-22.30 uur)
of vrijdagmiddag 8 september 2023  (13.30-16.00 uur)
of maandagavond 18 december 2023    (20.00-22.30 uur)

 

6 Praktijkdeel

Na de diverse cursussen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kan geven.

Data:
maandagavond 20 maart 2023 (bijna vol)   (19.30-22.30 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2022:
of maandagavond 19 juni 2023 (vol)    (19.30-22.30 uur)
of donderdagochtend 29 juni 2023   (10-13 uur)
of vrijdagavond 13 oktober 2023    (19.30-22.30 uur)
of vrijdagavond 22 december 2023    (19.30-22.30 uur)

 

7 Multiple choice toets

Nadat je de verschillende cursussen en het praktijkdeel hebt gevolgd kun je als afronding toegang aanvragen tot de online multiple choice toets van 40 vragen.

Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale diploma Zen Masseur. Je kunt de online multiple choice zonder extra kosten meerdere malen herkansen.


Extra kosten om rekening mee te houden
Wanneer je deze opleiding gaat volgen zul je waarschijnlijk ook een massagetafel willen aanschaffen. Je kunt deze in verschillende prijsklassen kopen. Wij adviseren je om te wachten met de aanschaf tot na de eerste lesdag, zodat je beter weet waar je op moet letten en wat bij je past. Je kunt via KIOM ook korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel, een hoofdsteunhoesje en twee grote doeken van 1 bij 2 meter. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.

Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn meestal tussen de 16 en 20 personen.

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

Ook hebben we KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

Deze opleiding wordt gegeven door Wim Hermans en door Natascha van Kessel.

 Wim Hermans.jpg     Natascha.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro, maar via STAP gratis

Voor wie?
Voor iedereen. Massage ervaring is niet nodig.   
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.
 

Inschrijven voor de volgende STAP-aanvraag ronde op dinsdag 28 februari 2023 om 10.00 uur is mogelijk.

Inschrijven

Wanneer?

Vanaf 28 maart 2023 via STAP (aanvraag is op 28 februari 2023 om 10 uur)
...of vanaf wanneer je maar wilt wanneer je het zelf betaalt

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.