Massage bij Migraine

Deze cursus is los te volgen en is ook een onderdeel van de Opleiding Allround Masseur.
 

Tijdens deze dagcursus leer je wat de verschillende soorten hoofdpijn zijn en gaan we uitgebreid in op de migraine. Je leert waardoor deze kan ontstaan, wat de kenmerken en de fases bij migraine zijn, wat contra-indicaties zijn voor een behandeling en wanneer je moet doorverwijzen.

 

Cursus locatie

Na de theorie in de ochtend, gaan we de massage leren. De docent doet het voor en neemt de cursisten daarna stap voor stap mee in het uitwisselen. Je leert een uitgebreide massage bij migraine die vooral preventief is bedoeld, maar ook wat je (eventueel en altijd afgestemd) zou kunnen doen tijdens een migraine aanval.

Tussen de praktijkles door behandelen we in de middag in kleine groepjes diverse casussen. Vervolgens bespreken we deze met de hele groep.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie en de behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.
 

Ervaringen van cursisten:
" Duidelijke en liefdevolle uitleg. Heerlijk om te geven en te ontvangen! " Sylvia

Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de KTNO onder nummer K13172, door de BATC , door de NVST en door de CAT, CAT-vergoedbaar.  
SBU opbouw 49 uur, docent contacturen: 7

De cursus wordt gegeven door Femke Lemmens, en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

 

IMG_3427 2.jpg

 

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

            

 

Facebook

Kosten?

150 euro per persoon.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor masseurs en therapeuten die aan aanvullende behandeling gericht op migraine willen leren. Je oefent op je mede-cursisten. Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

zo 24 maart 2024
ma 1 juli 2024 (vrouwengroep)
vr 6 september 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.