Opleiding Allround Masseur

De losse cursussen zijn geaccrediteerd door de GRO en de KTNO en diverse beroepsverenigingen (zie de pagina's van de verschillende cursussen)
De hele opleiding is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO onder nummer K12549, en erkend door diverse beroepsvereningen.


logo KTNO.jpg     GRO.png             

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro, maar...
via het STAP-budget voor jou gratis. 

Stap-budget 300 nieuw.jpg

Na deze massage opleiding ben je als masseur van alle markten thuis. Je specialiseert je in verschillende richtingen en je kunt met cups en met bamboestokken overweg in jouw massages.

Je leert waar spanningshoofdpijn, migraine en lage rugpijn vandaan kunnen komen en wat je er als masseur aan kunt doen. Je leert veel nieuwe technieken, drukpunten, en werken rond de 5 elementen, waardoor je je massages nog meer kunt afstemmen op de persoon.

Wij besteden steeds veel aandacht aan jouw houding aan de tafel. We leren je masseren vanuit beweging, waardoor het geven van een behandeling een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

De massage opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 1 tweedaagse cursus, twee online cursussen en vier dagcursussen. Voor ieder van de live cursussen ontvang je na afloop een certificaat. De cursussen worden minimaal 4 x per jaar ingepland.

Je kunt direct na betaling van je opleiding al beginnen met de online cursussen van de Lage RugpijnMassage en deze in je eigen tempo volgen. Ook de online cursus van de CuppingMassage kun je al bekijken. De massagecups zelf krijg je tijdens de live lessen. 

De online cursussen zijn een mooie voorbereiding voor de live lessen, waar we dan veel meer alle puntjes op de i kunnen zetten. Je kunt tijdens en na afloop van de opleiding de online cursussen met alle uitleg van de lessen op video regelmatig opnieuw terugkijken.
De live cursussen kun je in willekeurige volgorde volgen

Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets. Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

Reserveer tijdig je plaatsen voor de verschillende modules zodat je verzekerd bent van een plek. Tot een maand voor aanvang kun je bij KIOM een cursus kosteloos verzetten, maar houd er rekening mee dat je de opleiding binnen een jaar helemaal moet afronden. Wij adviseren dan ook om zeker een paar maanden speling te nemen.

Door de modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

 

5 sterren.png
 

InschrijvenVolgorde:

Je kunt bij aanvang van de opleiding meteen starten met de online cursus Lage RugpijnMassage of de online Cuppingmassage.

De 5 live cursussen kun je in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus. Let er wel op dat je met een STAP aanvraag pas 4 weken na de aanvraag mag beginnen.


Je sluit de opleiding binnen een jaar af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets. 

KIOM BamboeMassage5

1 De 5 Elementen BamboeMassage

Tijdens deze tweedaagse cursus leer je de 5 elementen Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur kennen en herkennen. Na afloop van deze twee dagen kun je rondom ieder element een massage geven. Je werkt tijdens de cursus met houten en bamboestokken en mallets die je eventueel na afloop van de cursus kunt aanschaffen.

Het werken met de stokken en je handen op de meridianen en reflexzones van de verschillende elementen in het lichaam brengt balans en laat blokkades op een zachte manier smelten. Natuurlijk is er ook aandacht voor de contra-indicaties, de sfeer, het afstemmen, jouw lichaamshouding en het meebewegen. 

Na afloop van deze tweedaagse cursus kun je 5 verschillende bamboemassages geven van drie kwartier tot een uur.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een dik cursusboek met de theorie en alle behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
do 22 en vr 23 september 2022 (VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
of do 15 en vr 16 december 2022
of za 11 en zo 12 februari 2023

 

2 Lage RugpijnMassage

Tijdens deze dagcursus leren we je technieken uit diverse massagevormen die specifiek gericht zijn op de pijn in de lage rug. Je leert kijken naar de rug, technieken van de spierketting therapie, de bindweefselmassage, de belangrijkste triggerpoints bij lage rugpijn en een buikmassage, waarbij je onder andere ook de m. iliopsoas leert masseren.

Daarnaast leer je hoe de rug in elkaar zit en natuurlijk wanneer je moet doorverwijzen. Je leert over de geschiedenis van lage rugpijn, wat tegenwoordig het beleid is en krijgt daarnaast nog allerlei tips.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een uitgebreid cursusboek met de theorie, mooie afbeeldingen en de verschillende behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt meteen toegang tot de online cursus Lage RugpijnMassage.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
za 15 oktober 2022 (VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
wo 21 december 2022
of za 25 maart 2023

 

3 CuppingMassage

Tijdens deze dagcursus leer je om op verschillende manieren te masseren met cups. 
Cupping is een eeuwenoude techniek die al in het oude China werd toegepast. De technieken zijn inmiddels doorontwikkeld en de traditionele glazen cups zijn vervangen door zachte siliconen cups waarmee je heel fijn kunt masseren. De technieken die je bij ons leert zorgen ervoor dat er een goede doorbloeding gaat plaatsvinden.

Je kunt cupping inzetten voor een mooiere huid, bijvoorbeeld bij rimpeltjes, littekens, striae en cellulite. Maar ook om verklevingen in spieren en fascia los te maken, of op drukpunten voor meer balans en energetische doorstroming.

 Na afloop van de cursus kun je iemand een cupping-massage geven van een uur, maar ook kun je de cupping gebruiken om te integreren in je andere behandelingen.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met uitleg van de theorie en de technieken stuk voor stuk in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt meteen toegang tot de online cursus CuppingMassage.

Je kunt voor de live cursus kiezen uit de volgende data:
di 20 september 2022
of zo 13 november 2022 (bijna VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
do 12 januari 2023
of zo 7 mei 2023

 

4 Massage bij Spanningshoofdpijn

Tijdens deze dagcursus leer je wat de verschillende soorten hoofdpijn zijn en gaan we dieper in op de spanningshoofdpijn. Je leert waardoor deze kan ontstaan, hoe de diagnose door een arts wordt gesteld, wat contra-indicaties zijn voor massage en wanneer je moet doorverwijzen. Je leert naast een behandeling bij spanningshoofdpijn en ook een behandeling die je kunt geven bij hoofdpijn door verstopte sinussen en een behandeling van hoofdpijn bij zwangere vrouwen. 

Na afloop van deze cursus kun je drie verschillende hoofdpijnmassages geven.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie en alle behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
wo 14 september 2022
of zo 27 november 2022 (bijna vol)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
wo 25 januari 2023
of zo 18 juni 2023

 

5 Massage bij Migraine

Tijdens deze dagcursus leer je wat de verschillende soorten hoofdpijn zijn en gaan we dieper in op de migraine. Je leert waardoor deze kan ontstaan, wat de kenmerken en de fases bij migraine zijn, wat contra-indicaties zijn voor een behandeling en wanneer je moet doorverwijzen. Je leert naast een behandeling bij migraine en ook een behandeling die je kunt geven bij hoofdpijn door problemen in de spijsvertering. 

Na afloop van deze cursus kun je twee verschillende behandelingen geven.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie en de behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
za 26 november 2022 (bijna VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
do 8 december 2022
of za 25 februari 2023

6 Praktijkdeel

Na de diverse cursussen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit de verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en je een vloeiende massage kan geven.

Je kunt voor dit praktijkdeel kiezen uit de volgende data:
De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
woensdagochtend 15 februari 2023 (bijna VOL)
of woensdagavond 8 maart 2023
of vrijdagavond 7 juli 2023

 

7 Multiple choice toets

Nadat je de verschillende cursussen en het praktijkdeel hebt gevolgd kun je als afronding toegang aanvragen tot de online multiple choice toets van 40 vragen.

Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het diploma Allround Masseur. Je kunt de online multiple choice zonder extra kosten meerdere malen herkansen.


Masseren is een ambacht

Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

Ook hebben we KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens.
              

KIOM Femke Nijmeijer.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro, maar via STAP gratis

Voor wie?
Voor iedereen die die al ervaring heeft met masseren en zich verder als masseur wil bijscholen. Massage ervaring is vereist.
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

 

Inschrijven

Wanneer?

Vanaf 1 december 2022 via STAP (aanvraag is op 1 nov 10 uur en inschrijven kan nu al)
...of vanaf wanneer je maar wilt wanneer je het zelf betaalt

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.