Opleiding Allround Masseur

De hele opleiding is geaccrediteerd door SKIN, de GRO en door de KTNO , en erkend door de VBAG, FAGT, NVST, CAT, CAT-Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.

Accreditatie bij het NGS voor de onderdelen Bamboe 12 punten, Lage Rugpijn (6 punten) en Cupping (6 punten).

logo KTNO.jpg     GRO.png             

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro

 

De kosten:
Je betaalt voor deze opleiding slechts 999 euro.  Indien je alles als losse modules boekt zijn de kosten hoger. Betalen in 3, 6 of 10 delen is zonder extra kosten mogelijk.
Wanneer je werkgever betaalt, berekenen wij een zakelijk tarief.

 

Wat leer je?

Na deze massage opleiding ben je als masseur van alle markten thuis. Je specialiseert je in verschillende richtingen en je kunt met cups en met bamboestokken overweg in jouw massages.

Je leert waar spanningshoofdpijn, migraine en lage rugpijn vandaan kunnen komen en wat je er als masseur aan kunt doen en wanneer je moet doorverwijzen. Je leert veel nieuwe technieken, drukpunten, en werken rond de 5 elementen, waardoor je je massages nog meer kunt afstemmen op de persoon.

Wij besteden steeds veel aandacht aan jouw houding aan de tafel. We leren je masseren vanuit beweging, waardoor het geven van een behandeling een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

 

Modulaire opbouw:
De massage opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit een tweedaagse cursus, twee online cursussen en vier dagcursussen. Voor ieder van de live cursussen ontvang je na afloop een certificaat. De cursussen worden meerdere keren per jaar ingepland.

 

Meteen beginnen? Dat kan
Je kunt direct na betaling van je opleiding al beginnen met de online cursussen van de Lage RugpijnMassage en deze in je eigen tempo volgen. Ook de online cursus van de CuppingMassage kun je al bekijken. De massagestokken en siliconen massagecups kun je aanschaffen tijdens of na de live lessen. We adviseren om tot na de les te wachten, omdat je dan dingen hebt kunnen uitproberen en zo een beter beeld hebt van wat er te koop is en wat bij jou als masseur past.

De online cursussen zijn een mooie voorbereiding voor de live lessen, waar we dan veel meer alle puntjes op de i kunnen zetten. Je kunt tijdens en na afloop van de opleiding de online cursussen met alle uitleg van de lessen op video regelmatig opnieuw terugkijken.
De live cursussen kun je in willekeurige volgorde volgen.

 

Diploma
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets. Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt.  De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen. Na afsluiting met een voldoende van de eindtoets ontvang je jouw diploma Allround Masseur.


Modulaire opbouw en mogelijkheden:

Door de modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

Deze hele opleiding kun je volgen in de weekenden,
of doordeweeks op maandagen en dinsdagen overdag in een groep met alleen vrouwen (start 1 juli),
of doordeweeks op donderdagen en vrijdagen overdag.

 

Reserveer tijdig je plaatsen voor de verschillende modules zodat je verzekerd bent van een plek. 
 

5 sterren.png
 

Inschrijven

 


Volgorde:
Je kunt bij aanvang van de opleiding meteen starten met de online cursus Lage RugpijnMassage en met de online cursus Cuppingmassage.
De 5 live cursussen kun je in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus.


Je sluit de opleiding binnen een jaar af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets. 

KIOM BamboeMassage5

1. De 5 Elementen BamboeMassage

Tijdens deze tweedaagse cursus leer je de 5 elementen Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur kennen en herkennen. Na afloop van deze twee dagen kun je rondom ieder element een massage geven. Je werkt tijdens de cursus met houten en bamboestokken en mallets die je eventueel na afloop van de cursus kunt aanschaffen.

Het werken met de stokken en je handen op de meridianen en reflexzones van de verschillende elementen in het lichaam brengt balans en laat blokkades op een zachte manier smelten. Natuurlijk is er ook aandacht voor de contra-indicaties, de sfeer, het afstemmen, jouw lichaamshouding en het meebewegen. 

Na afloop van deze tweedaagse cursus kun je 5 verschillende bamboemassages geven van drie kwartier tot een uur.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een dik cursusboek met de theorie en alle behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.

Data 2024:

 • za 24 en zo 25 feb 2024 (bijna vol)
 • do 23 en vr 24 mei 2024
 • ma 26 en di 27 aug 2024 (vrouwengroep)
 • do 28 en vr 29 nov 2024

 

2. Lage RugpijnMassage

Tijdens deze dagcursus leren we je technieken uit diverse massagevormen die specifiek gericht zijn op de pijn in de lage rug. Je leert kijken naar de rug, technieken van de spierketting therapie, de bindweefselmassage, de belangrijkste triggerpoints bij lage rugpijn en een buikmassage, waarbij je onder andere ook de m. iliopsoas leert masseren.

Daarnaast leer je hoe de rug in elkaar zit en natuurlijk wanneer je moet doorverwijzen. Je leert over de geschiedenis van lage rugpijn, wat tegenwoordig het beleid is en krijgt daarnaast nog allerlei tips.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een uitgebreid cursusboek met de theorie, mooie afbeeldingen en de verschillende behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij het starten van je opleiding meteen toegang tot de online cursus Lage RugpijnMassage.

Data 2024:

 • zo 9 juni 2024
 • ma 9 sept 2024 (vrouwengroep)
 • vr 6 dec 2024

 

3. CuppingMassage

Tijdens deze dagcursus krijg je cups in bruikleen en leer je om op verschillende manieren te masseren met cups. 
Cupping is een eeuwenoude techniek die al in het oude China werd toegepast. De technieken zijn inmiddels doorontwikkeld en de traditionele glazen cups zijn vervangen door zachte siliconen cups waarmee je heel fijn kunt masseren. De technieken die je bij ons leert zorgen ervoor dat er een goede doorbloeding gaat plaatsvinden.

Je kunt cupping inzetten voor een mooiere huid, bijvoorbeeld bij rimpeltjes, littekens, striae en cellulite. Maar ook om verklevingen in spieren en fascia los te maken, of op drukpunten voor meer balans en energetische doorstroming.

 Na afloop van de cursus kun je iemand een cupping-massage geven van een uur, maar ook kun je de cupping gebruiken om te integreren in je andere behandelingen.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met uitleg van de theorie en de technieken stuk voor stuk in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij aanvang van je opleiding meteen toegang tot de online cursus CuppingMassage.

Data 2024:

 • za 23 maart 2024
 • vr 21 juni 2024
 • ma 7 okt 2024 (vrouwengroep)
 • do 19 dec 2024

 

4. Massage bij Spanningshoofdpijn

Tijdens deze dagcursus leer je wat de verschillende soorten hoofdpijn zijn en gaan we dieper in op de spanningshoofdpijn. Je leert waardoor deze kan ontstaan, hoe de diagnose door een arts wordt gesteld, wat contra-indicaties zijn voor massage en wanneer je moet doorverwijzen. Je leert naast een behandeling bij spanningshoofdpijn en ook een behandeling die je kunt geven bij hoofdpijn door verstopte sinussen en een behandeling van hoofdpijn bij zwangere vrouwen. 

Na afloop van deze cursus kun je drie verschillende hoofdpijnmassages geven.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie en alle behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.

Data 2024:

 • vr 15 maart 2024
 • za 8 juni 2024
 • di 17 sept 2024 (vrouwengroep)
 • vr 8 nov 2024

 

5. Massage bij Migraine

Tijdens deze dagcursus leer je wat de verschillende soorten hoofdpijn zijn en gaan we dieper in op de migraine. Je leert waardoor deze kan ontstaan, wat de kenmerken en de fases bij migraine zijn, wat contra-indicaties zijn voor een behandeling en wanneer je moet doorverwijzen. Je leert naast een behandeling bij migraine en ook een behandeling die je kunt geven bij hoofdpijn door problemen in de spijsvertering. 

Na afloop van deze cursus kun je twee verschillende behandelingen geven.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie en de behandelingen in tekst en met duidelijke foto’s.
 

Data 2024:

 • zo 24 maart 2024
 • ma 1 juli 2024 (vrouwengroep)
 • vr 6 september 2024
 • vr 20 december 2024

6. Praktijkdeel

Na de diverse cursussen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit de verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en je een vloeiende massage kan geven.

Data 2024:

 • di avond 16 april 2024 (19.30-22.30 uur)
 • do avond 4 juli 2024 (19.30-22.30 uur)
 • ma avond 4 nov 2024  (vrouwengroep - 19.30-22.30 uur)
 • avond in jan 2025 (19.30-22.30 uur)

 

7. Multiple choice toets

Nadat je de verschillende modules hebt gevolgd en het praktijkdeel hebt behaald, krijg je als afronding in je online cursusomgeving toegang tot de online multiple choice Eindtoets van toets van 40 vragen.
Je maakt deze toets thuis in je eigen tijd. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale Diploma Allround Masseur. Je kunt de online multiple choice zonder extra kosten meerdere malen herkansen.
 

Ervaringen van cursisten

"Ik heb zojuist de opleiding allround masseur afgerond. Heb hier ontzettend veel van geleerd. Tijdens de praktijkdagen wordt alles goed uitgelegd. Het naslagwerk is erg duidelijk. Waar ik ook erg blij mee ben is dat je een aantal cursussen nog online kunt nakijken aan de hand van filmpjes. Kortom: ik ben blij dat ik deze opleiding heb gedaan. Dank je wel daarvoor Femke."  José Leusink 

"Het is altijd een genot om bij het KIOM een opleiding te volgen. De sfeer is altijd ontspannen, leerzaam en gezellig. Er wordt op vakkundige wijze les gegeven. Het is niet alleen leren, maar ook een verwen moment voor jezelf met de mede cursisten. Dankjewel!"  Jack de Laat

"Lesstof is duidelijk beschreven en wordt goed en met veel enthousiasme in de praktijk gebracht. Ruime tijd om de massages aan te leren. Fijn dat je bepaalde massages online kunt nakijken. Bedankt! "  Laura 

 

Extra kosten om rekening mee te houden
Wanneer je deze opleiding volgt zul je waarschijnlijk al een massagetafel en toebehoren hebben. Je kunt via KIOM korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel, een hoofdsteunhoesje, twee grote doeken van 1 bij 2 meter en wat gewone handdoeken. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.
Bij de lessen bamboe massage en cuppingmassage krijg je siliconen cups en stokken te leen om mee te werken in de les. Je wilt om er thuis mee te oefenen deze zelf waarschijnlijk ook aanschaffen. Wij adviseren je hiermee te wachten tot na de les, zodat je beter weet wat je wilt en gericht de juiste aankopen kunt doen. Bij de bamboestokken is goedkoop vaak duurkoop. Op de lesdag krijg je informatie en kun je eventueel ook al spullen aanschaffen.

Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn meestal tussen de 8 en 16 personen.

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

We hebben bij KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding van 22,50 euro kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Ook kun je voor 30 euro een kwartaalabonnement kopen en meerdere of zelfs alle keren binnen een kwartaal komen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens en Iris van Wessel.
              

KIOM Femke Nijmeijer.jpg  Iris van Wessel

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro
(in plaats van 1171 euro wanneer je alles als losse modules boekt)

Voor wie?
Voor iedereen die die al ervaring heeft met masseren en zich verder als masseur wil bijscholen. Massage ervaring is vereist.
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

 

Wanneer?

Vanaf wanneer je maar wilt, data staan in tekst bij de verschillende modules
Modules kunnen bij deze opleiding in willekeurige volgorde worden geboekt
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 deelbetalingen betalen

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.