Lomi Lomi 1 en 2

Deze cursussen zijn ook een onderdeel van de Opleiding Lomi Lomi Wellness Masseur.


Wat is Lomi Lomi?
Lomi Lomi is zoveel meer dan alleen een heerlijke massagevorm. Het betekent liefdevolle aanraking en is een Hawaiiaanse helingsvorm om Lokahi (balans, harmonie en eenheid) te creëren in ons leven. Verbinding met de natuur, met spirit, met de voorouders, met de windrichtingen, met de heilige ademhaling en met de essentie van creator Ke Akua is daarbij van belang.


IMG_0121.jpg

Lomi Lomi 1

Wat leer je?

  • Je leert bij KIOM in de cursus Lomi Lomi 1 in twee dagen een Lomi Lomi massage geven (1,5 uur) op zowel de achterzijde, als op de voorzijde van het lichaam. De massage is aangepast naar het Nederlandse klimaat, je ligt daarom wat vaker lekker toegedekt. Zo ben je niet afhankelijk van het weer en kun je de behandeling zomer en winter aan jouw klanten aanbieden.
  • Je leert over de geschiedenis van Hawaii en Lomi Lomi, de Hawaiiaanse taal en in je cursus boek staat een Hawaiiaanse woordenlijst.
  • De Flying Dance Meditatie krijgt aandacht want het is de basis van de massage en van hoe je beweegt rondom de tafel
  • De ademhaling,  Ha-breath en intentie krijgen aandacht
  • Pule, is het gebed wat voor en na een behandeling wordt ingezet
  • Massage Contra Indicaties zijn natuurlijk ook bij deze massagevorm belangrijk en krijgen aandacht
  • Veiligheid, de hoogte van tafel, het hoeslaken en de olie
  • Energetische hygiëne

 

Inhoud cursus

Blok 1 Het openingsritueel en de schouders en rug

Blok 2 Achterzijde hele lichaam

Blok 3 Achterzijde been

Blok 4 Voorzijde hele lichaam

Blok 5 Voorzijde been en het afsluitingsritueel

 

Voor wie?
Deze cursus is voor sport- en ontspanningsmasseurs en massagetherapeuten met ervaring. Naast de theoretische kennis, leer je veel nieuwe technieken en de wat meer gecompliceerde strijkingen, dus ervaring met massage is echt een must. Afstemmen, veiligheid en warmte bieden zijn belangrijke aandachtspunten in de lessen bij KIOM. Je leert bij Lomi Lomi volgens Hawaiiaanse gebruiken de Flying Dance, Pule (gebed) en het werken met de Ha-Breath en met intentie. Je ontvangt tijdens de cursus een prachtig lesboek met de geschiedenis, de Hawaiiaanse taal met een Hawaiiaanse woordenlijst, de Flying Dance Meditatie, ademhaling en intentie, het gebed, contra-indicaties, tips en energetische hygiëne, plus alle 40 technieken in foto’s en met duidelijke uitleg. Bovendien krijg je als je dat wilt voor 50 euro extra, toegang tot de online cursus omgeving van Lomi Lomi 1, zodat je alles nog eens rustig terug kunt kijken en mee kunt masseren met de video's. De toegang tot de online cursus is na aanschaf onbeperkt.

Wat heb je nodig?
Je dient voor deze cursus een speciaal oliebestendig hoeslaken en hoofdsteunhoesje aan te schaffen. Je kunt deze als set van goede kwaliteit bij ons kopen op de dag van de cursus voor 45,95 euro.
Let op dat je geen tweedehands of oudere producten gebruikt. Er kunnen haarscheurtjes in zitten waardoor olie lekt en de massagetafels kunnen beschadigen.
Om toe te dekken gebruiken we een grote sarong. 
Je kunt deze in verschillende kleuren en patronen ook bij ons aanschaffen voor 27,95 euro, de maat is 1,15m x 2,10m 

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname. 

Deze cursus is HBO geaccrediteerd door de GRO en de KTNO  en erkend door de VBAG, NVST, de VIV en de FAGT en door de CAT, CAT-vergoedbaar en de Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.
 

IMG_3093.jpg
 

Lomi Lomi 2

Voor Lomi Lomi 2 kun je je alleen inschrijven wanneer je Lomi Lomi 1 bij KIOM hebt gevolgd. Bij de Lomi Lomi 2 gaan we dieper in op de wijsheden uit de Huna, de Hawaiian values, en de Ho'oponopono. Je leert daarnaast veel nieuwe technieken die samen wederom een behandeling vormen van 1,5 uur op de voor- en achterzijde van het lichaam.

Je ontvangt tijdens deze cursus ook een prachtig lesboek met een korte herhaling van de belangrijkste principes: de Flying Dance Meditatie, de Ha-Breath en intentie, het gebed, contra-indicaties, tips en energetische hygiëne. Daarnaast een uitleg over de wijsheden uit de Huna, prachtige verhalen aan de hand van de Hawaiian values en het Ho'oponopono ritueel, plus alle 40 nieuwe technieken in foto’s en met duidelijke uitleg. Bovendien krijg je als je dat wilt voor 50 euro extra, toegang tot de online cursus omgeving van Lomi Lomi 2, zodat je alles nog eens rustig terug kunt kijken en mee kunt masseren met de video's. De toegang tot de online cursus is na aanschaf onbeperkt.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname. 

Ervaringen van cursisten:
"Nou Femke Lemmens. Je hebt helemaal gelijk. Eerste dag Lomi cursus gehad en direct verliefd. Heerlijk om te geven en heerlijk om te ontvangen. Ik ben fan! Tnx aan alle medecursisten, de docente en de assistente voor de fijne dag."

" De Lomi Lomi technieken zijn ook mooi te combineren met klassieke ontspanningsmassages zoals ik dat doe."

" Toen ik binnenkwam bij KIOM ervaarde ik gelijk het Hawaiiaanse vakantiegevoel. De sfeer, de muziek, de verhalen, de rituelen en de heerlijke massagetechnieken zorgden ervoor dat ik na twee dagen echt het gevoel had dat ik op vakantie was geweest." 

" Na Lomi Lomi 1, wat voor mij in het begin erg wennen was, maar uiteindelijk een openbaring bleek, was Lomi Lomi 2 weer een tree hoger. Wat een mooie technieken. Hiermee kan een mooie variatie worden gegeven tijdens het masseren."

 

Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt elke dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze cursus is HBO geaccrediteerd door de GRO en de KTNO  en erkend door de VBAG, NVST, de VIV en de FAGT en door de CAT, CAT-vergoedbaar en de Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.
logo KTNO.jpg                 

   KIOM Femke

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
260 euro per persoon per tweedaagse cursus.
 

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met masseren. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Lomi 1: za 31 aug en zo 1 sept 2024
Lomi 2 za 19 en zo 20 okt 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.