Opleiding Lomi Lomi & Wellness Masseur

De hele opleiding is geaccrediteerd door de KTNO en de GRO (160 SBU / 6 ECTS), SKIN (169 PE-punten), het NGS (42 punten) en erkend door de VBAG, FAGT, NVST, CAT, CAT-Vergoedbaar en de BATC.


logo KTNO.jpg     GRO.png   skin-geaccrediteerd-vignet-thumb.png    NGS  logo VBAG.jpg  KIOM Logo FAGT  CAT logo.png CAT.png logo BATC.jpg          

 

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro

De kosten:
Je betaalt voor deze opleiding slechts 999 euro.  Indien je alles als losse modules boekt zijn de kosten hoger. Betalen in 3, 6 of 10 delen is zonder extra kosten mogelijk.
Wanneer je werkgever betaalt, berekenen wij een zakelijk tarief.

 

Wat leer je?
Na deze massage opleiding ben je als Lomi Lomi en Wellness Masseur een expert in het geven van professionele ontspannende en helende wellness massages. Je beheerst 80 verschillende technieken uit de Lomi Lomi massage en kunt er heerlijke afgestemde massages mee geven. Ook kun je een weldadige voetmassage en gezichtsmassage met technieken uit Oost en West en een heerlijke Voetreflexmassage geven. Met al deze technieken in jouw rugzak kun je in jouw massages helemaal afstemmen op wat nodig is in het moment.

Je leert zoals in al onze opleidingen om heel goed voor je rug, handen en polsen te zorgen en op zo'n manier te masseren dat je er zelf steeds energie van krijgt. 

Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

Daarnaast krijg je toegang tot de twee online cursussen van de Lomi Lomi waar je alvast alle theorie kunt doorlezen en alle massagetechnieken helemaal op video worden voorgedaan en uitgelegd. Precies zoals gedurende de les. Zo kun je deze lessen vast voorbereiden en later eindeloos terugkijken en eventueel mee-masseren.

 

Meteen beginnen? Dat kan
Je krijgt meteen toegang tot de online modules, zodat je gelijk kunt beginnen. De verschillende modules kun je in willekeurige volgorde volgen. Doe wel eerst Lomi Lomi 1 en dan pas Lomi Lomi 2. 

 

Diploma:
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets. 

Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.


Modulaire opbouw:
Door de modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

 

Reserveer tijdig je plek voor de verschillende cursussen/modules.

 

5 sterren.png

Inschrijven

 

Volgorde:

Je kunt bij aanvang van je opleiding meteen starten met de online modules van de Lomi Lomi 1 en 2.
De cursussen/modules kun je in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus, maar doe wel altijd eerst de Lomi Lomi 1 voordat je de tweede doet.

Je sluit de opleiding binnen een jaar af met een praktijkdeel en daarna met de online multiple choice toets.

IMG_0121.jpg

1. Lomi Lomi 1

Je leert bij KIOM in de tweedaagse cursus Lomi Lomi 1 een Lomi Lomi massage geven op zowel de achterzijde als de voorzijde van het lichaam. De massage is aangepast naar het Nederlandse klimaat, je ligt wat vaker lekker toegedekt. Zo kun je de behandeling zomer en winter aan jouw klanten aanbieden.

Deze cursus is alleen voor masseurs met voldoende massage-ervaring. Naast de theoretische kennis, leer je 40 Lomi Lomi technieken. Afstemmen, veiligheid en warmte bieden zijn belangrijke aandachtspunten in de lessen bij KIOM. Je leert bij Lomi Lomi volgens Hawaiiaanse gebruiken de Flying Dance, Pule (gebed) en het werken met de Ha-Breath en met intentie. 

Je ontvangt tijdens de cursus een prachtig lesboek met de geschiedenis, de Hawaiiaanse taal met een Hawaiiaanse woordenlijst, de Flying Dance Meditatie, ademhaling en intentie, het gebed, contra-indicaties, tips en energetische hygiëne, plus alle 40 technieken in foto’s en met duidelijke uitleg.

Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot de online cursus omgeving van Lomi Lomi 1, zodat je eventueel je les kunt voorbereiden en na afloop alles eindeloos terug kunt kijken en mee kunt masseren met de video's.

Let op de extra kosten die erbij komen: Je dient voor deze cursus een speciaal oliebestendig hoeslaken en hoofdsteunhoesje aan te schaffen. Je kunt deze op bestelling als set van goede kwaliteit bij ons kopen op de dag van de cursus voor 45,95 euro.

Let op dat je geen tweedehands of oudere producten gebruikt. Er kunnen haarscheurtjes in zitten waardoor olie lekt en de massagetafels kunnen beschadigen.

Om toe te dekken gebruiken we een grote sarong. 

Je kunt deze zelf meenemen of in verschillende kleuren en patronen ook bij ons aanschaffen voor 27,95 euro. De maat is 1,15 m x 2,10 m zodat je iemand er helemaal onder kunt bedekken.

Na afloop van deze cursus ken je de rituelen en kun je iemand een heerlijke Lomi Lomi massage geven van 1,5 uur.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij de start van je opleiding meteen toegang tot de online cursus Lomi Lomi 1.

 

Data 2024:

  • za 31 aug en zo 1 sept 2024

 

2. Lomi Lomi 2

Je leert bij KIOM in de tweedaagse cursus Lomi Lomi 2 een compleet nieuwe Lomi Lomi massage geven op zowel de achterzijde als de voorzijde van het lichaam. 

Deze cursus is alleen voor masseurs die Lomi Lomi 1 hebben gevolgd. Naast de aanvullende en nieuwe theoretische kennis, leer je 40 nieuwe Lomi Lomi technieken. 

Bij de Lomi Lomi 2 krijg je uitleg over de wijsheden uit de Huna, hoor je prachtige verhalen aan de hand van de Hawaiian values en gaan we dieper in op het Ho'oponopono ritueel,

Je ontvangt tijdens de cursus een prachtig lesboek met alle theorie, plus alle 40 technieken in foto’s en met duidelijke uitleg.

Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot de online cursus omgeving van Lomi Lomi 2, zodat je alles nog eens rustig terug kunt kijken en mee kunt masseren met de video's.

Na afloop van deze cursus kun je een Lomi Lomi massage geven van 1,5 uur met allemaal nieuwe technieken. Wanneer je je deze eigen hebt gemaakt, heb je een rugzak vol en kun je in je behandelingen veel meer gaan afstemmen op wat past bij de persoon en het moment. Je zult ook merken dat je steeds meer je eigen stijl gaat ontwikkelen.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij de start van je opleiding meteen toegang tot de online cursus Lomi Lomi 2.

 

Data 2024:

  • za 19 en zo 20 oktober 2024

 

3. VoetReflexMassage

In deze dagcursus leer je een heerlijke en diep ontspannende en aardende VoetReflexMassage te geven.

Je leert fijne openingsgrepen, ontspannende harmonisatiegrepen, een behandeling voor detox, een behandeling voor de rug en tot slot zachte energetische afsluitende grepen.

Na afloop van deze cursus kun je een heerlijke VoetReflexMassage geven van 1,5 uur.

Iedereen krijgt na afloop een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties, mooie duidelijke afbeeldingen van de reflexzones en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s. 

 

Data 2024:

  • zo 15 sept 2024
  • di 10 dec 2024 

 

4. VoetMassage

Tijdens deze cursus (van een dagdeel) gaan we je een heerlijke diep ontspannende voetmassage leren. 
Deze massage werkt naast ontspannend ook heel aardend. De massage helpt bij het stoppen met piekeren en om meer uit je hoofd en in je lijf te zakken.

Na afloop van deze cursus kun je een voetmassage van een uur geven.
De technieken die je leert kun je toepassen als een aparte behandeling, maar je kunt ze ook prima integreren in een andere massage.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboekje met de contra-indicaties en alle technieken in duidelijke tekst en met duidelijke foto’s

 

Data 2024:

  • do avond 13 juni 2024
  • do avond 14 november 2024

 

5. GezichtsMassage

In de dagcursus GezichtsMassage leer je een combinatie van beproefde technieken uit de oosterse en de westerse massagewereld.

Een gezichtsmassage geeft natuurlijk een heerlijk ontspannen gevoel. Maar er is meer! Eén van de resultaten van een KIOM GezichtsMassage is een verbeterde huidconditie. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en na de behandeling zijn er minder sporen te zien van stress, vermoeidheid, spanning en zorgen. Deze gezichtsmassage kan een goede preventie zijn tegen rimpelvorming. Ook hoofdpijnklachten kunnen afnemen en verdwijnen zelfs vaak.

Na afloop van deze cursus kun je een GezichtsMassage geven van 1,5 uur met wel 46 verschillende technieken.

Iedereen krijgt na afloop een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

 

Data 2024:

  • wo 15 mei 2024
  • za 14 september 2024
  • ma 2 december 2024

 

6. Praktijkdeel

Na de 5 cursussen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kan geven.
 

Data 2024:

  • vr avond 29 november 2024 (19.30-22.30 uur)

 

7. Multiple choice toets

Nadat je de verschillende modules hebt gevolgd en het praktijkdeel hebt behaald, krijg je als afronding in je online cursusomgeving toegang tot de online multiple choice Eindtoets van toets van 40 vragen.
Je maakt deze toets thuis in je eigen tijd. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale Diploma Lomi Lomi & Wellness Masseur. Je kunt de online multiple choice toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

Extra kosten om rekening mee te houden
Voor deze opleiding is het belangrijk dat je al massage ervaring hebt, daarom zul je waarschijnlijk al een massagetafel hebben. Je kunt via KIOM korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel, een hoofdsteunhoesje, twee grote doeken van 1 bij 2 meter en wat gewone handdoeken.
Bij de Lomi Lomi massage heb je naast deze spullen ook een oliebestendig hoeslaken en een oliebestendig hoofdsteunhoesje nodig. Je kunt al deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.

Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn meestal rond de 12 personen.

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

We hebben bij KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding van 22,50 euro kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Ook kun je voor 30 euro een kwartaalabonnement kopen en meerdere of zelfs alle keren binnen een kwartaal komen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Ervaringen van Cursisten

"Dank je wel Femke en Natascha voor een mooie reis, want zo heb ik het beleefd. Jullie hebben mij iets mee gegeven voor de rest van mijn leven en ik heb veel bij geleerd. Het voelde als thuiskomen, jullie passie voor massage en aanraken is door jullie  steeds op een liefdevolle manier in de opleiding overgedragen. Ook een compliment voor de mooie lesruimte, het samen werken, respectvol met elkaar omgaan en de extra oefen mogelijkheden vind ik een meerwaarde. Ik vond het echt een mooie aanvulling als holistisch therapeute en masseuse. Wekelijks geef ik nu met heel veel liefde de lomi lomi massage door van hart tot hart. Aho. Liefs Miranda van der Most"

"Aloha! In 2019, en in 2021, maakte ik kennis met KIOM tijdens de cursussen Ontspanningsmassage (Basis en Vervolg). De locatie van KIOM s zeer goed bereikbaar en de cursusruimte sluit perfect aan op de groepsgrootte. Bij binnenkomst ervaar je direct de ongedwongen en drempelverlagende sfeer. De cursussen werden vakkundig gegeven en waren voor de verschillende niveaus van de cursisten goed te volgen (waarvoor dank Rob). Dit alles was voor mij de reden om me ook voor de opleiding Lomi Lomi Wellness Masseur aan te melden bij  KIOM. Buiten de Lomi Lomi massage cursussen in deze opleiding omvat de opleiding ook de korter durende cursussen Voetreflex (basis), Voet- en Gezichtsmassage. In eerste instantie verwachtte ik dat die laatste 3 massages qua duur slechts als onderdeel in een andere behandeling waren toe te voegen, maar de cursussen omvatten zoveel technieken dat je ze ook goed als zelfstandige behandeling kan toepassen. De Lomi Lomi massage cursussen zelf waren een eye-opener voor mij. Ze omvatten een aantal mooie traditioneel Hawaiiaanse rituelen en de massage kan je, naast de lichamelijke ontspanning, ook energetisch en spiritueel op een ander niveau brengen. Heerlijk om te ontvangen en te geven. Het staat bovenaan in mijn favorieten. Het veilig voelen, wat altijd voorop staat tijdens de cursussen, maakt dat je je er op je gemak voelt en je eigen grenzen kan bewaken als ontvanger en gever van de massages. Belangrijk tijdens de cursussen omdat je op elkaar oefent, maar ook als je zelf met de opgedane kennis aan de slag gaat. Wat betreft het op elkaar oefenen tijdens de cursus  is het zo dat je in principe voor aanvang van het oefenen zelf setjes vormt. Gaandeweg een cursus zijn er momenten om indien gewenst van massagepartner te ruilen. Het mooie verder is dat het afsluitende praktijkdeel van de opleiding, waarbij meer de puntjes op de i worden gezet, dan dat er wordt afgerekend op fouten, en de daaropvolgende theoretische onlinetoets je kennis op het laatste moment nog net een tikje hoger tillen. De opleiding voldeed meer dan aan mijn verwachting. Bedankt Femke, Natascha, Aleida en Iris voor de mooie lessen en bedankt medecursisten voor de leuke sfeer en uitwisselingen." JP

Docenten:
Deze opleiding wordt gegeven door Iris van Wessel, Aleida Smits, Latoya Rooijakkers en Femke Lemmens

  Iris van Wessel  Foto Aleida.jpg  KIOM Femke Nijmeijer.jpg

        

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png   NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro
(in plaats van 1197 euro wanneer je alles als losse modules boekt)


Voor wie?
Voor iedereen die op een professionele manier wil leren masseren en voor diegene die wil bijscholen. Massage ervaring is vereist
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

Wanneer?

Data staan bij de verschillende modules in de tekst
Je kunt de modules in willekeurige volgorde inboeken. Doe wel eerst Lomi Lomi 1 voordat je 2 doet.
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 deelbetalingen betalen

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.