Opleiding Lomi Lomi Wellness Masseur

De losse cursussen zijn geaccrediteerd door de GRO en de KTNO en diverse beroepsverenigingen (zie de pagina's van de verschillende cursussen)
De hele opleiding is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO onder nummer K12538, en erkend door diverse beroepsvereningen.


logo KTNO.jpg     GRO.png             

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro, maar...
via het STAP-budget voor jou gratis.

 Stap-budget 300 nieuw.jpg

Na deze massage opleiding ben je als Lomi Lomi Wellness Masseur een expert in het geven van professionele ontspannende en helende massages. Je beheerst 80 verschillende technieken uit de Lomi Lomi massage en kunt er heerlijke afgestemde massages mee geven. Ook kun je een weldadige voetmassage en gezichtsmassage met technieken uit Oost en West en een heerlijke Voetreflexmassage geven. Met al deze technieken in jouw rugzak kun je in jouw massages helemaal afstemmen op wat nodig is in het moment.

Je leert zoals in al onze opleidingen om heel goed voor je rug, handen en polsen te zorgen en op zo'n  manier te masseren dat je er zelf steeds energie van krijgt. 

Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

Daarnaast krijg je toegang tot de twee online cursussen van de Lomi Lomi waar je alvast alle theorie kunt doorlezen en alle massagetechnieken helemaal op video worden voorgedaan en uitgelegd. Precies zoals gedurende de les. Zo kun je deze lessen vast voorbereiden en later eindeloos terugkijken en eventueel mee-masseren.

Je krijgt meteen toegang tot de online modules zodat je gelijk kunt beginnen. De verschillende cursussen kun je in willekeurige volgorde volgen. Doe wel eerst Lomi Lomi 1 en dan pas Lomi Lomi 2. 

Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna met een online multiple choice toets. 

Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

Reserveer tijdig je plek voor de verschillende cursussen. Tot een maand voor aanvang kun je bij KIOM een cursus kosteloos verzetten, maar houd er rekening mee dat je de opleiding binnen een jaar helemaal moet afronden (met ook het praktijkdeel en de multiple choice toets). Wij adviseren dan ook om zeker een paar maanden speling te nemen.

Door de modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

5 sterren.png

Volgorde:

Je kunt bij aanvang van je opleiding meteen starten met de online modules van de Lomi Lomi 1 en 2. De cursussen kun je in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus. Je kunt dus bijvoorbeeld starten op 30 septemer met de Voetreflexmassage. Doe wel altijd eerst de Lomi Lomi 1 voordat je de tweede doet.

Je sluit de opleiding binnen een jaar af met een praktijkdeel en daarna een online multiple choice toets.

IMG_0121.jpg

1 Lomi Lomi 1

Je leert bij KIOM in de tweedaagse cursus Lomi Lomi 1 een Lomi Lomi massage geven op zowel de achterzijde als de voorzijde van het lichaam. De massage is aangepast naar het Nederlandse klimaat, je ligt wat vaker lekker toegedekt. Zo kun je de behandeling zomer en winter aan jouw klanten aanbieden.

Deze cursus is alleen voor masseurs met voldoende massage-ervaring. Naast de theoretische kennis, leer je 40 Lomi Lomi technieken. Afstemmen, veiligheid en warmte bieden zijn belangrijke aandachtspunten in de lessen bij KIOM. Je leert bij Lomi Lomi volgens Hawaiiaanse gebruiken de Flying Dance, Pule (gebed) en het werken met de Ha-Breath en met intentie. 

Je ontvangt tijdens de cursus een prachtig lesboek met de geschiedenis, de Hawaiiaanse taal met een Hawaiiaanse woordenlijst, de Flying Dance Meditatie, ademhaling en intentie, het gebed, contra-indicaties, tips en energetische hygiëne, plus alle 40 technieken in foto’s en met duidelijke uitleg.

Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot de online cursus omgeving van Lomi Lomi 1, zodat je eventueel je les kunt voorbereiden en na afloop alles eindeloos terug kunt kijken en mee kunt masseren met de video's.

Let op de extra kosten die erbij komen: Je dient voor deze cursus een speciaal oliebestendig hoeslaken en hoofdsteunhoesje aan te schaffen. Je kunt deze op bestelling als set van goede kwaliteit bij ons kopen op de dag van de cursus voor 45,95 euro.

Let op dat je geen tweedehands of oudere producten gebruikt. Er kunnen haarscheurtjes in zitten waardoor olie lekt en de massagetafels kunnen beschadigen.

Om toe te dekken gebruiken we een grote sarong. 

Je kunt deze zelf meenemen of in verschillende kleuren en patronen ook bij ons aanschaffen voor 27,95 euro. De maat is 1,15 m x 2,10 m zodat je iemand er helemaal onder kunt bedekken.

Na afloop van deze cursus ken je de rituelen en kun je iemand een heerlijke Lomi Lomi massage geven van 1,5 uur.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.
 

Je krijgt bij de start van je opleiding meteen toegang tot de online cursus Lomi Lomi 1.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
di 16 en wo 17 augustus 2022
of za 20 en zo 21 augustus 2022
of ma 24 en di 25 oktober 2022
of vr 11 en za 12 november 2022
 

2 Lomi Lomi 2

Je leert bij KIOM in de tweedaagse cursus Lomi Lomi 2 een compleet nieuwe Lomi Lomi massage geven op zowel de achterzijde als de voorzijde van het lichaam. 

Deze cursus is alleen voor masseurs die Lomi Lomi 1 hebben gevolgd. Naast de theoretische kennis, leer je 40 nieuwe Lomi Lomi technieken. 

Bij de Lomi Lomi 2 krijg je uitleg over de wijsheden uit de Huna, hoor je prachtige verhalen aan de hand van de Hawaiian values en gaan we dieper in op het Ho'oponopono ritueel,

Je ontvangt tijdens de cursus een prachtig lesboek met alle theorie plus alle 40 technieken in foto’s en met duidelijke uitleg.

Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot de online cursus omgeving van Lomi Lomi 2, zodat je alles nog eens rustig terug kunt kijken en mee kunt masseren met de video's.

Na afloop van deze cursus kun je een Lomi Lomi massage geven van 1,5 uur met allemaal nieuwe technieken. Wanneer je je deze eigen hebt gemaakt, heb je een rugzak vol en kun je in je behandelingen veel meer gaan afstemmen op wat past bij de persoon en het moment. Je zult ook merken dat je steeds meer je eigen stijl gaat ontwikkelen.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt bij de start van je opleiding meteen toegang tot de online cursus Lomi Lomi 2.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
do 25 en vr 26 augustus 2022
of vr 23 en za 24 december 2022 (VOL, reservelijst nog mogelijk)
of do 16 en vr 17 maart 2023
za 1 en zo 2 juli 2023
 

3 VoetReflexMassage

In deze dagcursus leer je een heerlijke en diep ontspannende en aardende VoetReflexMassage te geven.

Je leert fijne openingsgrepen, ontspannende harmonisatiegrepen, een behandeling voor detox, een behandeling voor de rug en tot slot zachte energetische afsluitende grepen.

Na afloop van deze cursus kun je een heerlijke VoetReflexMassage geven van 1,5 uur 

Iedereen krijgt na afloop een certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties, mooie duidelijke afbeeldingen van de reflexzones en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s. 

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
vr 30 september 2022
of vr 9 december 2022
of za 28 januari 2023
 

4 VoetMassage

Tijdens deze cursus (van een dagdeel) gaan we je een heerlijke diep ontspannende voetmassage leren. 
Deze massage werkt naast ontspannend ook heel aardend. De massage helpt bij het stoppen met piekeren en om meer uit je hoofd en in je lijf te zakken.

Na afloop van deze cursus kun je een voetmassage van een uur geven.
De technieken die je leert kun je toepassen als een aparte behandeling maar je kunt ze ook prima integreren in een andere massage.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboekje met de contra-indicaties en alle technieken in duidelijke tekst en met duidelijke foto’s.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
maandagavond 5 september 2022
of vrijdagavond 25 november 2022
of maandagavond 6 februari 2023
 

5 GezichtsMassage

In de dagcursus GezichtsMassage leer je een combinatie van beproefde technieken uit de oosterse en de westerse massagewereld.

Een gezichtsmassage geeft natuurlijk een heerlijk ontspannen gevoel. Maar er is meer! Eén van de resultaten van een KIOM GezichtsMassage is een verbeterde huidconditie. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en na de behandeling zijn er minder sporen te zien van stress, vermoeidheid, spanning en zorgen. Deze gezichtsmassage kan een goede preventie zijn tegen rimpelvorming. Ook hoofdpijnklachten kunnen afnemen en verdwijnen zelfs vaak.

Na afloop van deze cursus kun je een GezichtsMassage geven van 1,5 uur met wel 46 verschillende technieken.

Iedereen krijgt na afloop een certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s. 

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
do 15 september 2022
of di 20 december 2022
of za 18 februari 2023

 

6 Praktijkdeel

Na de 5 cursussen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kan geven.

Je kunt voor dit praktijkdeel kiezen uit de volgende data:
maandagavond 9 januari 2023
of vrijdagochtend 31 maart 2023 (VOL)
of vrijdagmiddag 31 maart 2023
of zaterdagochtend 8 juli 2023
 

7 Multiple choice toets

Nadat je de opleiding met 5  cursussen en het praktijkdeel hebt gevolgd kun je als afronding toegang aanvragen tot de online multiple choice toets van 40 vragen.

Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het diploma Lomi Lomi Wellness Masseur. Je kunt de online multiple choice toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.
 

Masseren is een ambacht

Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

Ook hebben we KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens en door Natascha van Kessel.

 KIOM Femke Nijmeijer.jpg     Natascha.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png   NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro, maar via STAP gratis

Voor wie?
Voor iedereen die op een professionele manier wil leren masseren en voor diegene die wil bijscholen. Massage ervaring is vereist
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

 

Inschrijven

Wanneer?

Start vanaf 30 september 2022
...of vanaf wanneer je maar wilt wanneer je het zelf betaalt

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.