Lage RugpijnMassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Allround Masseur.

A-specifieke lage rugpijn
Pijn in de rug is een klacht die je als masseur vaak tegenkomt. Vaak is men al naar een dokter of specialist geweest maar de meeste rugklachten, zo’n 96%, hebben geen medische aanwijsbare reden; ze zijn a-specifiek. Dat wil zeggen dat er geen directe aanwijzing is voor de pijn. Stress, spanning, een verkeerde houding en overbelasting spelen vaak een grote rol bij rugklachten, en daar kunnen we wél iets aan doen. Net als een heerlijke diep werkende lage rugpijnmassage die de klachten vaak aanzienlijk kan verlichten.

Rugpijnfoto 400-.jpg

 

Wat ga je leren:
In deze cursus leren we je technieken uit diverse massagevormen die specifiek gericht zijn op de pijn in de lage rug. We gaan aan de gang met bindweefselmassage, je leert de hele spierketting masseren, de verschillende triggerpoints behandelen en ook de psoas krijgt aandacht. Daarnaast leer je hoe de rug in elkaar zit en waar het mis kan gaan en wanneer je moet doorverwijzen.
Als masseur kun je op deze manier op de verantwoorde manier helpen tot het oplossen of verlichten van de klachten én kun je advies geven om op een goede manier met de rug om te gaan.
Deze technieken kun je natuurlijk integreren in alle massagevormen die je al kent.

 

Cursusboek en certificaat
Iedereen ontvangt een digitaal certificaat en een mooi cursusboek met alle theorie, afbeeldingen en foto's en uitleg van alle technieken. Het is mogelijk om de online video met alle technieken bij de cursus met korting aan te schaffen. Kosten 50 euro, toegang onbeperkt.

 

Ervaringen van cursisten:
In een mooie rustgevende ruimte de Lagerugpijn massage gevolgd. Verrassend uitgebreid op n fijne manier uitgelegd. Veel info op 1 dag, fijn na te lezen/kijken in cursusboek en te bestellen filmpje. Ik kom vast nog n keer terug.

 

Docent:
De cursus wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

KIOM Femke Nijmeijer.jpg

Deze cursus is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10308, door de GRO, door de BATC, door de VIV , door de VBAG, door de NVST,  door het NGS en door de CAT, CAT-vergoedbaar en de Complementaire Kwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 47 uur, docent contacturen: 7

logo KTNO.jpg   GRO.png  logo BATC.jpg      VIV.pnglogo VBAG.jpglogo nvst.pngCAT.png   NGS

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
150 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met masseren.
Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

zo 9 juni 2024
ma 9 september 2024 (vrouwengroep)
vrijdag 6 december 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.