KinderMassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Gentle Touch Masseur.


Voor alle moeders en vaders met eigen kinderen én voor masseurs die graag KinderMassage in hun praktijk willen aanbieden.

KIOM KinderMassage

Er wordt in deze cursus veel aandacht gegeven aan het speelse element tijdens de massage. Technieken met namen als de Hamburger, Aapjes vlooien, Beestjes raden, de Indianentrommel en nog veel meer, geven al aan dat de fantasie van de kinderen tijdens deze massage wordt geprikkeld. Massage is een fantastische manier om zacht alle zintuigen van kinderen aan te spreken. In deze maatschappij zijn kinderen vaak overprikkeld door te veel kleuren, snel bewegende beelden en harde geluiden. Aan de andere kant worden veel kinderen te weinig liefdevol aangeraakt en zijn ze steeds minder vaak buiten in de natuur waar al hun zintuigen aangenaam worden geprikkeld. Een regelmatige KinderMassage zorgt ervoor dat kinderen zich veiliger en meer geaccepteerd voelen. Daardoor gaan ze rustiger slapen en meer spelen en kunnen ze weer gewoon lekker kind zijn.

In deze cursus leer je om de zintuigen aan te spreken op een zachte en aangename manier. Kinderen worden er rustig van en het helpt hen de emoties van de dag te verwerken en de uitdagingen van het leven beter aan te kunnen. Ook bevordert het stimuleren van de zintuigen de ontwikkeling van het kinderbrein, waardoor er een betere focus en balans ontstaat. Je leert spelvormen en technieken om kinderen een uur lang te kunnen masseren en in contact te brengen met hun lichaam en met het voelen en het aangeven van wat het kind prettig vindt en wat niet.
Er wordt bijzonder veel aandacht gegeven aan de juiste houding en intentie van de masseur. Het veilig voelen van het kind krijgt veel aandacht. Je leert voldoende technieken om een kind maximaal een uur lang een afgestemde, zachte, ontspannende lichaamsmassage te geven.

Tijdens de cursus zijn er geen kinderen aanwezig, je oefent de massage op je medecursisten.

 

Ervaring van cursisten:
"Deze cursus was helemaal in de sfeer waarin ook een kind zich comfortabel kan voelen. Natascha heeft haar en ons innerlijke kind tijdens de cursus ontwaakt, hahaha. Ik kan iedereen aanraden deze cursus te volgen, je voelt het kind in je weer ontwaken. "  Leticia 

"Heel bijzonder om te zien hoe niet alleen het kind zelf ontspant, maar ook de andere kinderen er omheen komen liggen en helemaal ontspannen. Mijn collega's waren perplex van de rust, die zo vanzelf ontstond in de normaal gesproken drukke groep"

 

Deze cursus wordt gegeven door Sandra Verdijck of Femke Lemmens en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de KTNO onder nummer K10302, door de BATC, door de VIV en door de CAT.
SBU opbouw 21 uur, docent contacturen: 7


logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg     VIV.png logo nvst.png

Sandra 400.jpg    KIOM Femke Nijmeijer.jpg       

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
150 euro per persoon.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor ouders die hun eigen kinderen graag willen masseren. Ervaring is niet vereist.
Daarnaast is deze cursus ook geschikt voor masseurs die graag KinderMassage willen aanbieden in hun eigen praktijk.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

vrijdag 22 november 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.