KinderMassage

Voor alle moeders en vaders met eigen kinderen én voor masseurs die graag KinderMassage in hun praktijk willen aanbieden.

KIOM KinderMassage

Er wordt in deze cursus veel aandacht gegeven aan het speelse element tijdens de massage. Technieken met namen als de Hamburger, Aapjes vlooien, Beestjes raden, de Indianentrommel en nog veel meer, geven al aan dat de fantasie van de kinderen tijdens deze massage wordt geprikkeld. Massage is een fantastische manier om zacht alle zintuigen van kinderen aan te spreken. In deze maatschappij zijn kinderen vaak overprikkeld door te veel kleuren, snel bewegende beelden en harde geluiden. Aan de andere kant worden veel kinderen te weinig liefdevol aangeraakt en zijn ze steeds minder vaak buiten in de natuur waar al hun zintuigen aangenaam worden geprikkeld. Een regelmatige KinderMassage zorgt ervoor dat kinderen zich veiliger en meer geaccepteerd voelen. Daardoor gaan ze rustiger slapen en meer spelen en kunnen ze weer gewoon lekker kind zijn.

In deze cursus leer je om de zintuigen aan te spreken op een zachte en aangename manier. Kinderen worden er rustig van en het helpt hen de emoties van de dag te verwerken en de uitdagingen van het leven beter aan te kunnen. Ook bevordert het stimuleren van de zintuigen de ontwikkeling van het kinderbrein, waardoor er een betere focus en balans ontstaat. Je leert spelvormen en technieken om kinderen een uur lang te kunnen masseren en in contact te brengen met hun lichaam en met het voelen en het aangeven van wat het kind prettig vindt en wat niet.
Er wordt bijzonder veel aandacht gegeven aan de juiste houding en intentie van de masseur. Het veilig voelen van het kind krijgt veel aandacht. Je leert voldoende technieken om een kind maximaal een uur lang een afgestemde, ontspannende lichaamsmassage te geven.

Tijdens de cursus zijn er geen kinderen aanwezig, je oefent op je medecursisten.

Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze cursus is MBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10302, door de BATC, door de VIV en door de NVST.

logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg     VIV.png logo nvst.png


Femke Lemmens.jpg

Facebook

Kosten?
125 euro per persoon.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor ouders die hun eigen kinderen graag willen masseren. Ervaring is niet vereist.
Daarnaast is deze cursus ook geschikt voor masseurs die graag KinderMassage willen aanbieden in hun eigen praktijk.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

vr 9 oktober 2020

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Wanneer een cursus, cursusdag of opleiding door de cursist wordt geannuleerd, worden tot 2 weken vóór aanvang van de cursus 50 euro annuleringskosten berekend. Bij annulering in de laatste 2 weken vóór de cursus of cursusdag is het volledige cursusbedrag verschuldigd. Zo ook bij het vroegtijding stoppen met een cursus of een opleiding.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Van 4 tot 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. In de laatste 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 35 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.

In geval van overmacht (Corona) verwijzen wij naar artikel 12 van onze Algemene voorwaarden.