Indiase HoofdMassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Master Stoel Masseur.

Indiase HoofdMassage, ook wel een champi genoemd, wordt in India al duizenden jaren toegepast en van ouder op kind doorgegeven. Oorspronkelijk was het vooral bedoeld om de haren van de bruid mooi en sterk te maken. Tegenwoordig kun je in India nog steeds in veel kapsalons een heerlijke hoofdmassage ondergaan.

Je hebt alleen een rechte stoel nodig waar degene die je masseert op kan zitten. We werken tijdens deze cursus over de kleding heen en zonder massageolie.

Er is veel aandacht voor het hoofd, de nek en de schouders. Precies de plaatsen waar het vast gaat zitten als we teveel spanningen en stress hebben. We krijgen dan last van vermoeide ogen, spanningshoofdpijn, stijve nek en schouders.

Indiase HoofdMassage.jpg

De stevige en zachte massagebewegingen werken diep kalmerend en ontspannend. Afvalstoffen worden afgevoerd en weefsels worden weer zacht en doorgankelijk. Omdat in het hoofd veel zenuwuiteinden zitten werkt de massage ook nog eens heel verhelderend op de geest.

Positieve effecten van Indiase HoofdMassage op een rij:

 • Gezond haar en een gezonde hoofdhuid

 • Sterker immuunsysteem

 • Meer creativiteit, helderheid en een beter geheugen

 • Vernieuwde energie

 • Vermindering van negatieve gevoelens en angsten

 • Diepere en rustige ademhaling

 • Beter in- en doorslapen

 • Minder spanningsklachten als hoofdpijn, vermoeide ogen en malende gedachten

 • Vermindering van pijn en stijfheid in schouders en nek

 • Een gevoel van rust, kalmte en welzijn

 • Verbeterde gezondheid en kleur van de huid

 • Verhoogd gevoel van eigenwaarde en een groter lichaamsbewustzijn


Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken in tekst en met foto's.

Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens of door Barbara de Winne en duurt van 20.00 tot 22.30 uur.

 

Ervaringen van cursisten:
" Op een fijne manier kennisgemaakt met deze vorm van massage. De uitleg, de manier van lesgeven en de fijne omgeving was weer écht des KIOMs, zo heerlijk weer."  Jurgen Teunissen

"Indiase hoofdmassage heb ik zo’n 2 jaar geleden gevolgd en heb er nog steeds heel veel plezier van. Ik geef deze massage nog regelmatig of gebruik er technieken van verweven in een van de andere vele massages die ik van jullie heb geleerd. Deze massage kun je makkelijk overal geven, omdat iemand op een stoel zit en ik er regelmatig mijn gezin of vrienden ook mee verblijd. De les was fijn, kleinschalig en wordt met veel passie gegeven, met ruimte voor ieder individu. Ik voel me altijd heel erg op mijn gemak bij deze en alle lessen die ik bij KIOM gehad heb. En dat zijn er inmiddels al heel veel. Met alle ruimte voor vragen, gezelligheid, maar ook weer de les oppakken, professioneel en met gevoel.
Ik heb aan deze cursusavond veel gehad en raad hem zeker aan.
"  Iris de Roos 

"Fijne cursus waarbij je meegenomen wordt in de stevige technieken van de Indiase Hoofdmassage. Je kunt de massage zowel als complete massage geven maar zeker ook onderdelen hiervan gebruiken tijdens een andere massage. Ik vind het zelf een mooie toevoeging in m'n rugzakje van technieken en bekijk per persoon of het wel of niet past bij de klachten en wensen van de cliënt." Tanja Gielen

"Nooit gedacht dat ik me in 2,5 uur zo zeker zou voelen om totaal vreemden een volledige hoofdmassage te kunnen geven. Dit is zooo ontspannend; om te geven én te krijgen."  Margo


Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de KTNO onder nummer K10313, door de NVST, door de VIV en door de BATC en door de CAT, CAT-vergoedbaar en door de Complementaire Kwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 14 uur, docent contacturen: 2,5


logo KTNO.jpg   logo nvst.png VIV.png logo BATC.jpg

KIOM Femke Nijmeijer.jpg     Barbara de Winne.jpg   

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
76 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.
Let op! Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt of erg broos haar (wat kan breken) kun je wel meedoen, maar dan kunnen sommige technieken niet op jou toegepast worden.
Geef dit van tevoren even aan, dan zorgen we eventueel voor een model.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

zondagochtend 10 december 2023 (10.00-12.30 uur)
woensdagmiddag 13 maart 2024 (13.30-16.00 uur)
vrijdagavond 7 juni 2024 (20.00-22.30 uur)

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.