Opleiding Master StoelMasseur

De hele opleiding is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO , en erkend door de FAGT, VBAG, NVST, CAT, CAT-Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.
logo KTNO.jpg     GRO.png             

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro, maar...
via het STAP-budget voor jou gratis. 

Stap-budget 300 nieuw.jpg

Na deze massage opleiding ben je als Master Stoelmasseur een expert in het geven van professionele stoelmassages, zowel op een gewone keukenstoel, als op een speciale massagestoel. 

Je leert hoe je een heerlijke stevigere of juist zachtere en diep ontspannende stoelmassage kunt geven helemaal afgestemd op de persoon. Je leert om heel goed voor je rug, handen en polsen te zorgen en op een manier te masseren dat je er zelf energie van krijgt. Je leert hoe je met jouw massages iemand mee kunt nemen naar meer ontspanning, of juist naar wat meer energie en vitaliteit. Ook leer je heel veel over het behandelen van triggerpoints, waardoor je ook spierknopen kunt losmaken. Daarnaast leer je in de drie aparte cursussen hoe je iemand op een gewone stoel een Indiase hoofdmassage, een handmassage of een massage tegen spanningshoofdpijn kunt geven. Zo kun je in jouw massages helemaal afstemmen op wat nodig is in het moment.

Je kunt jouw massages aanbieden op festivals, beurzen, bij bedrijven op feesten of gewoon in je praktijk. Stoelmassage is zeer laagdrempelig omdat je door de kleding heen masseert en iedereen zonder al te veel gedoe kan komen zitten om een heerlijke behandeling te ontvangen.

Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en dit krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

De massage opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 1 opleiding met 10 modules op de massagestoel (5 dagen of 10 avonden) en drie korte cursussen van een dagdeel op een gewone keukenstoel. Voor alle cursussen ontvang je na afloop een certificaat. De cursussen worden ongeveer 4 x per jaar ingepland. Daarnaast krijg je toegang tot de online cursus Basis Stoelmasseur, waar alle massagetechnieken op de massagestoel helemaal op video worden voorgedaan en uitgelegd. Precies zoals gedurende de les. Zo kun je deze lessen vast voorbereiden en later eindeloos terugkijken en eventueel mee-masseren.

Je krijgt meteen toegang tot de online module zodat je gelijk kunt beginnen. De opleiding en de drie verschillende cursussen kun je in willekeurige volgorde volgen.

Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna een online multiple choice toets. 

Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

Reserveer tijdig je plek voor de opleiding of op de 10 avonden of op 5 x overdag. En ook je plaatsen voor de drie andere cursussen. Tot een maand voor aanvang kun je bij KIOM een cursus kosteloos verzetten, maar houd er rekening mee dat je de opleiding binnen een jaar helemaal moet afronden (met ook het praktijkdeel en de multiple choice toets). Wij adviseren dan ook om zeker een paar maanden speling te nemen.

Door de modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

 

5 sterren.png
 

Inschrijven


Volgorde:
Je kunt bij aanvang van je opleiding meteen starten met de online module basis stoelmasseur.
De stoelmassage (5 dagen of 10 avonden) en de 3 korte cursussen kun je in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus. 

Je sluit de opleiding binnen een jaar af met een praktijkdeel en daarna een online multiple choice toets.

KIOM StoelMassage Online

1 Stoelmassage

Na afloop van deze opleiding met 10 modules kun je iemand op een speciale massagestoel een heerlijke massage geven.

De technieken die je leert kun je toepassen als aparte behandelingen maar je kunt ze ook integreren met elkaar of in andere behandelingen.

Iedereen krijgt na afloop een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en alle stoelmassagetechnieken in tekst en met duidelijke foto’s. En een cursusboek over de triggerpoints met theorie en met tekeningen van al de spieren en de uitstralende pijnplekken.

Data groepen die al gestart zijn:
- 10 avonden: vanaf 7 september 2022 (7 en 21 september, 5 en 12 oktober, 2, 9, 23 en 30 november en 14 december 2022 en 11 januari 2023) (19.30-22.15 uur)
- of 5 hele woensdagen: vanaf 19 oktober 2022 (19 oktober, 16 november, 14 december 2022, 18 januari en 8 februari 2023) (10.00-16.00 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2022:
- 5 vrijdagen overdag vanaf 7 april 2023 ( 7 april (of 24 mrt), 21 apr, 19 mei, 16 juni, en 30 juni 2023). Let op 7 april is Goede Vrijdag.(10.00-16.00 uur)
- of 10 woensdagavonden: vanaf 5 april 2023 (5 en 12 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni, 5 juli, 30 augustus, 6 en 20 september 2023) (19.30-22.15 uur)

 

2 Indiase Hoofdmassage

In de cursus Indiase Hoofdmassage leer je een heerlijke massage geven die vooral gericht is op de hoofdhuid, schouders en nek. 

De Indiase Hoofdmassage, ook wel een champi genoemd, wordt in India al duizenden jaren toegepast en van ouder op kind doorgegeven. Oorspronkelijk was het vooral bedoeld om de haren van de bruid mooi en sterk te maken. Tegenwoordig kun je in India nog steeds in veel kapsalons heerlijke hoofdmassages ondergaan.

De stevige en zachte massagebewegingen werken diep kalmerend en ontspannend. Afvalstoffen worden afgevoerd en weefsels worden weer zacht en doorgankelijk. Omdat in het hoofd veel zenuwuiteinden zitten werkt de massage ook nog eens heel verhelderend op de geest.

Je hebt alleen een rechte stoel nodig waar degene die je masseert op kan zitten. We werken tijdens deze cursus over de kleding heen en zonder massageolie.

Na afloop van de cursus kun je iemand een diep kalmerende en verhelderende Indiase Hoofdmassage geven van een half uur à een uur. Je kunt de technieken van de Indiase Hoofdmassage ook inbouwen in jouw andere behandelingen.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en de verschillende technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Data:
vrijdagmiddag 13 januari 2023 (13.30-16.00 uur)
of maandagavond 27 februari 2023 (20.00-22.30 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
woensdagavond 14 juni 2023 (20.00-22.30 uur)
of vrijdagavond 1 september 2023 (20.00-22.30 uur)
of zondagochtend 10 december 2023 (10.00-12.30 uur)

 

3 Hoofdpijnmassage op een stoel

In deze cursus leer je oefeningen die de spieren losmaken die vaak vastzitten bij spanningshoofdpijn.

Ook leer je een massage geven die vooral gericht is op het voorkomen of verhelpen van spanningshoofdpijn. Degene die je masseert zit op een gewone stoel en de massage is dus heel laagdrempelig.

Alle technieken zijn bedoeld om spanningshoofdpijnklachten te verminderen en komen uit de oosterse en westerse massagewereld. Hoofdpijn wordt ook wel “De schreeuw van de overbelaste geest” genoemd. De wereld gaat ook steeds sneller, terwijl we het nauwelijks bij kunnen benen.

Belangrijkste redenen voor hoofdpijn zijn dan ook spanning en stress, gevolgd door onderdrukken van gevoelens en emoties, twijfelen aan onszelf en daardoor piekeren. In de westerse maatschappij wonen we veelal in ons hoofd en hebben we weinig tot geen lichaamsbewustzijn. We zijn het contact met ons lichaam verloren.

De stevige en zachte massagebewegingen, vergroten het lichaamsbewustzijn, maken gespannen spieren los en werken op energiebanen en punten en geven balans en diepe ontspanning.

Je hebt alleen een rechte stoel nodig waar degene die je masseert op kan zitten. We werken tijdens deze cursus over de kleding heen en zonder massageolie.

Na afloop van de cursus kun je iemand oefeningen meegeven tegen spanningshoofdpijn en een fijne massage geven van een half uur. Je kunt de technieken van de Hoofdpijnmassage als aparte behandeling aanbieden, maar ook inbouwen in jouw andere behandelingen.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en de verschillende technieken in tekst en met duidelijke foto’s.
 

Data:
vrijdagavond 24 februari 2023 (20.00-22.30 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
woensdagavond 29 maart 2023 (20.00-22.30 uur)
of maandagavond 5 juni 2023 (20.00-22.30 uur)
of vrijdagavond 15 september 2023 (20.00-22.30 uur)
of vrijdagavond 17 november 2023 (20.00-22.30 uur)

 

4 HandMassage

Tijdens deze cursus (van een dagdeel) leer je hoe je op een zeer laagdrempelige en toegankelijke manier mensen heerlijk kunt laten ontspannen. Je hebt alleen twee stoelen nodig, een kussen met handdoek en wat massageolie.

Een handmassage, het lijkt zo eenvoudig, maar onderschat niet wat het voor iemand kan betekenen.

De ontspannende massage, in combinatie met een heerlijke natuurlijke olie en oprechte aandacht doet heel veel. Er is in deze wereld een enorm tekort aan liefdevolle aanraking. Mensen zijn vaak eenzaam en worden weinig aangeraakt. Deze massagevorm kun je overal toepassen. 

In de handen zit vaak erg veel spanning. Dat is niet gek als je bedenkt wat onze handen allemaal voor ons doen en hebben gedaan en hoe weinig aandacht we voor onze handen hebben. De massage maakt de gewrichten van de handen soepeler en zorgt ervoor dat spierspanning afneemt. Het verzorgt de huid en het onderhuids bindweefsel door een betere doorbloeding en de olie die we gebruiken is pure verwennerij voor de huid. Om de massage nog meer af te stemmen kies je een geur die helemaal past bij de persoon en het moment.

Er bevinden zich reflexzones op de handen die in verbinding staan met de rest van het lichaam. Een kaart van de reflexzones van de handen krijg je bij het cursusmateriaal.

Na afloop van deze cursus kun je een afgestemde handmassage geven van een uur (half uur per hand)

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboekje met de theorie met duidelijke afbeeldingen, contra-indicaties en de verschillende technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Data:
vrijdagochtend 13 januari 2023 (10.00-12.30 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
woensdagavond 31 mei 2023 (20.00-22-30 uur)
of woensdagavond 28 juni 2023 (20.00-22-30 uur)
of vrijdagavond 29 september 2023 (20.00-22-30 uur)
of vrijdagavond 1 december 2023 (20.00-22-30 uur)

 

5 Praktijkdeel

Na de diverse cursussen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kan geven.

Data:
woensdagavond 15 februari 2023 (19.30-22.30 uur)
of woensdagochtend 8 maart 2023 (10.00-13.00 uur)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag van 28 februari 2023:
of vrijdagochtend 14 juli 2023 (10.00-13.00 uur)
of woensdagavond 27 september 2023 (19.30-22.30 uur)

 

6 Multiple choice toets

Nadat je de opleiding met 10 modules en 3 cursussen en het praktijkdeel hebt gevolgd kun je als afronding toegang aanvragen tot de online multiple choice toets van 40 vragen: KIOM Master Stoelmasseur.

Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale diploma Master StoelMasseur. Je kunt de online multiple choice toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.
 

Extra kosten om rekening mee te houden
Wanneer je deze opleiding volgt zul je waarschijnlijk ook een massagestoel willen aanschaffen. Je kunt deze in verschillende prijsklassen kopen. Wij adviseren je om te wachten met de aanschaf tot na de eerste lesdag, zodat je beter weet waar je op moet letten en wat bij je past. Je kunt via KIOM ook korting krijgen op de aanschaf van diverse massagestoelen.
Tijdens de cursusdagen neem je voor eigen gebruik je eigen hoofdsteunhoesje en twee gewone handdoeken mee. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.
Bij de handmassage vragen wij je om een groot (woon)kussen en een grote handdoek voor er omheen mee te nemen.

Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn meestal tussen de 12 en 20 personen.

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

Ook hebben we KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens, door Barbara de Winne of door Natascha van Kessel.
 

KIOM Femke Nijmeijer.jpg     Barbara de Winne.jpg     Natascha.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

 

 

 

Facebook

Kosten?
999 euro, maar via STAP gratis

Voor wie?
Voor iedereen die die professionele stoelmassages wil gaan aanbieden en voor iedereen die wil bijscholen. Massage ervaring is niet nodig.
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

 

Inschrijven voor de volgende STAP-aanvraag ronde op dinsdag 28 februari 2023 om 10.00 uur is mogelijk.

Inschrijven

Wanneer?

Vanaf 29 maart 2023 via STAP (aanvraag is op 28 februari 2023 om 10 uur)
...of vanaf wanneer je maar wilt wanneer je het zelf betaalt

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.