Holistic Pulsing

Tijdens deze cursus richten we ons op de techniek van Holistic Pulsing, het pulsen. 
We werken op massagetafels. Holistic Pulsing is een combinatie van rollen, schudden, wiegen, pulsen en stretchen. Het lichaam wordt op een zachte manier in een prettig ritme in beweging gebracht. Omdat het lichaam voor meer dan 75% uit vloeibare stoffen bestaat kun je Holistic Pulsing zien als het in beweging brengen van alle vloeistoffen in het lichaam. Gooi een steen in het water en er ontstaan golven. Als er geen belemmeringen zijn kan het water vrij stromen, de golven komen ver. Golven hebben ook kracht. Ze kunnen rotsblokken verplaatsen en dijken doen breken. Water vraagt zich niet af waar het iets moet veroorzaken, het is er met zijn eigen kracht en kwaliteit en daardoor is Holistic Pulsing krachtig in zachtheid. 

KIOM Holistic Pulsing
 

Daarnaast nodigen de golfjes die in het lichaam ontstaan uit tot diepe ontspanning.
Je kunt het vergelijken met de tijd dat je gewiegd en gedragen werd als baby.
Deze onbewuste herinnering zorgt ervoor dat iedereen die gepulst wordt zich enorm veilig en gekoesterd voelt. Eventuele spanningen kunnen daardoor verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Maar ook de masseur gaat mee op diezelfde golfbeweging. Daarom is het ook zo heerlijk om het als masseur te geven; je krijgt als het ware ook zelf een behandeling.
Het is een continue spel van uitnodigen, afstemmen, loslaten en soms nog even vasthouden. 

Je leert genoeg technieken om iemand een uur lang te kunnen pulsen.
Daarnaast is deze massagevorm prima geschikt om te combineren met elke andere massagevorm.

Bij Holistic Pulsing werken we niet met olie en lig je gekleed op de massagetafel.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken in tekst en met foto's.

Deze cursus wordt gegeven door Rob Nijmeijer of Femke Lemmens en duurt elke dag van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur.

Deze cursus is ook online te volgen wanneer je maar wil, voor meer info klik hier.

Rob Nijmeijer.jpg Femke Lemmens.jpg

Deze cursus is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10296, door de BATC, door de VBAG, door de VVET, door de VIV en door de NVST.

logo KTNO.jpg     logo BATC.jpg     logo VBAG.jpg    VVETVIV.png logo nvst.png
 

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
185 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren pulsen. Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.
Bij deze massagevorm lig je gekleed op de massagetafel. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 25 en zo 26 september 2021
za 20 en zo 21 november 2021
za 15 en zo 16 januari 2022
za 2 en zo 3 april 2022
za 2 en zo 3 juli 2022
za 1 en zo 2 oktober 2022
za 19 en zo 20 november 2022

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Wanneer een cursus, cursusdag of opleiding door de cursist wordt geannuleerd, worden tot 2 weken vóór aanvang van de cursus 50 euro annuleringskosten berekend. Bij annulering in de laatste 2 weken vóór de cursus of cursusdag is het volledige cursusbedrag verschuldigd. Zo ook bij het vroegtijding stoppen met een cursus of een opleiding.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Van 4 tot 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. In de laatste 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 35 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.

In geval van overmacht (Corona) verwijzen wij naar artikel 12 van onze Algemene voorwaarden.