Holistic Pulsing

Deze cursus is los te volgen, maar ook een onderdeel van de Opleiding Holistisch Masseur.

Holistic Pulsing en de kracht van zachtheid
Tijdens de tweedaagse cursus Holistic Pulsing, richten we ons op de techniek van het pulsen. Holistic Pulsing is een combinatie van rollen, schudden, wiegen, pulsen en stretchen. Het lichaam wordt op een afgestemde en zachte manier en in een prettig ritme in beweging gebracht. Omdat het lichaam voor meer dan 75% uit vloeistof bestaat kun je Holistic Pulsing zien als het in beweging brengen van het water in het lichaam. Gooi een steen in het water en er ontstaan golfjes. Als er geen belemmeringen zijn kan het water vrij stromen, de beweging gaat door het hele lichaam. Water is zacht maar heeft tegelijk de kracht om stenen af te ronden en steeds zijn eigen weg te vinden. Daar waar blokkades zijn nodigen de golfjes uit tot loslaten en zo is Holistic Pulsing nooit forcerend, maar uitnodigend en krachtig in zachtheid. 

KIOM Holistic Pulsing

 

Terug naar de babytijd
Daarnaast nodigen de golfjes die in het lichaam ontstaan uit tot diepe ontspanning.
Je kunt het vergelijken met de tijd dat je gewiegd en gedragen werd als baby.
Deze onbewuste herinnering zorgt ervoor dat iedereen die gepulst wordt zich enorm veilig en gekoesterd voelt. Eventuele spanningen kunnen daardoor verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Maar ook de masseur gaat mee op diezelfde golfbeweging. Daarom is het ook zo heerlijk om het als masseur te geven; je krijgt als het ware ook zelf een behandeling.
Het is een continue spel van uitnodigen, afstemmen, loslaten en soms nog even vasthouden. 

 

Wat leer je?
Je leert genoeg technieken om iemand een uur lang te kunnen pulsen.
Daarnaast is deze massagevorm prima geschikt om te combineren met elke andere massagevorm en therapievormen.

 

Laagdrempelig
Bij Holistic Pulsing werken we niet met olie en lig je gekleed op de massagetafel.

Achtergrond water AdobeStock_206118103.jpeg

De pulstechnieken:
Zijwaartse pulsen: Het lichaam beweegt van links naar rechts
Voor-achterwaartse pulsen: Het lichaam beweegt van hoofd- naar voeteneind
Diagonale pulsen: Het lichaam beweegt diagonaal (b.v. van linkerschouder naar rechterheup)
Tracties: Tractie is het verlengen van een bepaald lichaamsdeel door er in één richting aan te hangen terwijl je zijwaarts pulst

Je leert afstemmen op de persoon, de contra-indicaties die gelden bij massages en je krijgt allerlei massagetips.
We pulsen in de buikligging en rugligging, het hele lichaam en soms alleen de benen of armen.

 

Ervaringen van cursisten:
"Het is een dankbare, helende cursus. Alles wordt duidelijk uitgelegd, de technieken worden duidelijk voorgedaan en er is geduld voor iedereen. Ook is de locatie super, niets op aan te merken." Monica 

"Locatie, aangeboden lesstof, informatie rondom de cursus en de docent allemaal zeer goed. Zeer interessant en leerzaam!"  Anoniem

"Ik ben heel tevreden over de cursusdagen. Het was duidelijk en voelde veilig om de massage te oefenen en vragen te stellen." Wendy

"Hele fijne begeleiding waarin ik me gezien voelde en heldere instructies kreeg. Heldere opbouw." Anoniem

"Heel anders dan "gewoon" masseren, maar de cursus had veel overeenkomsten met de andere cursussen bij KIOM. Het is praktisch, genoeg tijd om te oefenen, goed lesmateriaal, je voelt dat het leuk is om te geven en voelt dat het veel kan betekenen voor je klant. De randvoorwaarden zijn dus goed, maar uiteindelijk maakt de docent de cursus en dat was deze keer weer perfect, heel fijn om les te krijgen van een bevlogen, betrokken, ontspannen en zeer kennisrijke docent. Daardoor was de sfeer in de groep ook veilig, open en prettig. Het was een topweekend!" Patrick 

 

Cursusboek en certificaat
Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een duidelijk cursusboek met foto's en uitleg bij alle geleerde technieken. Het is mogelijk om de online video met alle technieken bij de cursus met korting aan te schaffen: Kosten 50 euro, toegang onbeperkt (geef dit bij inschrijving even aan, dan maken we het in orde).
 

Wil je meteen al beginnen? Dat kan ook:
Het is mogelijk om de online module met video's van alle technieken van Holistic Pulsing met korting aan te schaffen. Voordeel is dat je meteen kunt beginnen en je eventueel dus al kunt voorbereiden op de live-les. Tijdens de les kun je dan al meteen veel meer de puntjes op de i zetten. Kosten voor de online module naast de live cursusdagen zijn 50 euro en de toegang is onbeperkt. Wanneer je van deze optie gebruik wilt maken, kun je dat aangeven bij je inschrijving of later tijdens of na de les.

 

Online cursus
Deze cursus is ook volledig online in je eigen tijd te volgen. Het kan een voordeel zijn wanneer je ver weg woont of bijvoorbeeld door mantelzorg of kinderen gebonden bent aan huis. Ook voor mensen die om de een of andere reden zelf niet gemasseerd kunnen of willen worden is de online module vaak een uitkomst, maar kijk even goed of het een manier van leren is die bij je past. Voor meer info klik je hier.

 

Docenten
Deze cursus wordt gegeven door Rob Nijmeijer, Femke Lemmens, Aleida Smits of door Iris van Wessel  en duurt elke dag van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur.

Rob Nijmeijer.jpg KIOM Femke Nijmeijer.jpg Aleida Smits

Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10296, door de GRO, door de BATC, door de VBAG, door de VVET, door de VIV , door de NVST en door de CAT, CAT-vergoedbaar en Complementaire Kwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 36 uur, docent contacturen: 14

logo KTNO.jpg   GRO.png  logo BATC.jpg     logo VBAG.jpg    VVETVIV.png logo nvst.png
 CAT.png

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
260 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren pulsen. Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.
Bij deze massagevorm lig je gekleed op de massagetafel. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 20 en zo 21 april 2024
za 12 en zo 13 oktober 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.