Opleiding Holistisch Masseur

De losse cursussen zijn geaccrediteerd door de GRO en de KTNO en diverse beroepsverenigingen (zie de pagina's van de verschillende cursussen)
De hele opleiding is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO onder nummer K12548, en erkend door diverse beroepsvereningen.

logo KTNO.jpg     GRO.png             

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro, maar...
via het STAP-budget voor jou gratis. 

Stap-budget 300 nieuw.jpg

Met deze massage opleiding leer je om een massage te geven die helemaal is afgestemd op de persoon. Je leert de nieuwe technieken van Holistic Pulsing en hoe je met blokkades kunt omgaan die je tegenkomt tijdens een behandeling. Je leert om als masseur goed voor jezelf te zorgen en jezelf energetisch te beschermen. Verder is er aandacht voor de anatomie van het menselijk lichaam.

Je leert om de technieken uit Holistic Pulsing en maakt kennis met de karakterstructuren zodat je jouw behandelingen nog meer kunt afstemmen op de persoon.

Wij besteden steeds veel aandacht aan jouw houding aan de tafel. We leren je masseren vanuit beweging, waardoor het geven van een behandeling een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

De massage opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 tweedaagse cursussen, een online cursus en drie dagcursussen. Voor alle cursussen ontvang je na afloop een certificaat. De cursussen worden minimaal 4 x per jaar ingepland.

Je kunt direct beginnen met de online cursus van Holistic Pulsing en deze in je eigen tempo volgen. Het is een mooie voorbereiding voor de live lessen, waar we dan veel meer alle puntjes op de i kunnen zetten. De toegang tot de online cursus is onbeperkt. Je kunt na afloop van de opleiding de online cursus met alle uitleg van de lessen op video regelmatig opnieuw terugkijken.
 

Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna een online meerkeuze toets. Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van het pulsen, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. De online meerkeuzetoets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

Reserveer tijdig je plaatsen voor de verschillende cursussen zodat je verzekerd bent van een plek. Tot een maand voor aanvang kun je bij KIOM een cursus kosteloos verzetten, maar houd er rekening mee dat je de opleiding binnen een jaar helemaal moet afronden. Wij adviseren dan ook om zeker een paar maanden speling te nemen.

Door deze modulaire opbouw kun je binnen 6 maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen.

 

5 sterren.png
 

Inschrijven

 

Volgorde:

Je kunt bij aanvang van de opleiding meteen starten met de online cursus Holistic Pulsing. De live lessen start je met de cursus Holistic Pulsing. Daarna kun je de andere cursussen in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus.

KIOM Holistic Pulsing

1 Holistic Pulsing

Tijdens deze tweedaagse cursus leer je om iemand een Holistic Pulsing sessie te geven van een uur. Pulsen is een massagevorm waarbij het lichaam in het eigen tempo zachtjes wordt gewiegd, geschud en gerold. Alles in het lichaam gaat stromen en blokkades worden op een zachte manier uitgenodigd om los te laten. Omdat het gevoel van wiegen teruggaat naar de babytijd zie je al vrij snel een hele diepe ontspanning ontstaan. Behalve het aanleren van de verschillende pulsen, besteden we ook aandacht aan de contra-indicaties, de sfeer, het afstemmen, jouw lichaamshouding en het meebewegen. 

Na afloop van deze cursus kun je iemand ruim een uur pulsen.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt meteen toegang tot de online cursus Holistic Pulsing.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
za 1 en zo 2 oktober 2022 (VOL)
of za 19 en zo 20 november 2022 (VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
of za 7 en zo 8 januari 2023
of do 2 en vr 3 februari 2023
 

2 Verdieping Holistic Pulsing 

​Tijdens deze tweedaagse cursus leer je naast aanvullende technieken uit de Holistic Pulsing hoe je met blokkades om kunt gaan die je tegenkomt in het lichaam. 
Na afloop van deze cursus kun je veel variëren in je massages en je behandelingen afstemmen op wat nodig is.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.

Je krijgt meteen toegang tot de online cursus Verdieping Holistic Pulsing.

Je kunt voor deze live cursus kiezen uit de volgende data:
za 8 en zo 9 oktober 2022
of do 1 en vr 2 december 2022 (VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
of do 2 en vr 3 maart 2023 (bijna vol)
of za 3 en zo 4 juni 2023

 

3 Karakterstructuren en massage

​Tijdens deze dagcursus leer je om je behandelingen nog veel meer af te kunnen stemmen aan de hand van de karakterstructuren. We gaan in de middag een massage uitwisselen die helemaal is afgestemd op de persoon en het moment.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met uitleg van de karakterstructuren en hoe je daar in je behandelingen rekening mee kunt houden.

Je kunt voor deze cursus kiezen uit de volgende data:
ma 7 november 2022 (vrouwengroep) (VOL)
of zo 18 december 2022 (VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
of do 16 februari 2023 (bijna vol)
of za 17 juni 2023

 

4 Energetisch in Balans

Tijdens deze dagcursus leer je je bewust te worden van je eigen energie en van de energie van de ander, je leert afstemmen en loslaten en nog veel meer...
Natuurlijk is het zo dat wanneer je met mensen werkt er op energetisch niveau het één en ander wordt uitgewisseld. Soms krijg je energie wanneer je iemand aan het masseren bent en soms loop je helemaal leeg.
En waarom lijkt het dat je bij de ene persoon gevoeliger bent dan bij de andere persoon?

De dag bestaat uit oefeningen, meditaties, voelen en ervaren. Je bent dus lekker actief bezig.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname.

Je kunt voor deze cursus kiezen uit de volgende data:
za 5 november 2022 (VOL, reservelijst mogelijk)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
do 23 februari 2023 (bijna vol)
of vr 14 april 2023
of zo 9 juli 2023

 

5 Anatomie

Tijdens deze dagcursus we aandacht besteden aan de anatomie van het lichaam, aan de belangrijkste spieren en spiergroepen en diverse massage-wetens-waardigheden. Ook gaan we dieper in op spierknopen en op de behandeling daarvan.

Er is aan het einde van de dag aandacht voor het opzetten van een eigen massagepraktijk.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname en een cursusboek met alle theorie, de spieren in tekst en duidelijke afbeeldingen.

Je kunt voor deze cursus kiezen uit de volgende data:
of za 21 januari 2023 (VOL)
of di 7 februari 2023 (VOL)

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
of di 14 maart 2023
of za 22 april 2023 (bijna vol)
of za 24 juni 2023

 

6 Praktijkdeel

Na de diverse modules te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende modules die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kan geven.

Je kunt voor dit praktijkdeel kiezen uit de volgende data:
woensdagavond 21 december 2022
of zondagmiddag 22 januari 2023
of dinsdagmiddag 7 maart 2023 

De volgende data zijn mogelijk met STAP budget aanvraag 1 november 2022:
of zondagmiddag 23 april 2023 (bijna vol)
of zondagochtend 25 juni 2023
of dinsdagmiddag 11 juli 2023

 

7 Multiple choice Toets

Nadat je de verschillende modules en het praktijkdeel hebt gevolgd kun je als afronding toegang aanvragen tot de online Multiple choice toets van 40 vragen.
Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het diploma Holistisch Masseur. Je kunt de toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

 

Masseren is een ambacht

Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

Ook hebben we KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Deze opleiding wordt gegeven door Rob Nijmeijer, Femke Lemmens of door Natascha van Kessel.


              

Rob Nijmeijer.jpg     KIOM Femke Nijmeijer.jpg     Natascha.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro, maar via STAP gratis

Voor wie?
Voor iedereen. Massage ervaring is niet nodig.   
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

Wanneer?

Vanaf 1 december 2022 via STAP (aanvraag is op 1 nov 10 uur en inschrijven kan nu al)
...of vanaf wanneer je maar wilt wanneer je het zelf betaalt

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.