Opleiding Holistisch Masseur

Accreditaties en erkenningen:
KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.
De hele opleiding is geaccrediteerd door het NGS (39 punten),
En geaccrediteerd door de KTNO en de GRO: NLQF 6 conform  en erkend door de CAT, CAT Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten,  FAGT, VBAG, NVST en de BATC
Totaal studiebelasting: 170 SBU (6 ECTS)
NRTO_keurmerk.png      logo KTNO.jpg     KIOM Logo FAGT  logo VBAG.jpg logo nvst.png    logo BATC.jpg     

gat_register_opleidingen.png     kwaliteitstherapeuten_schild_website-300x297.png     images.png     cat_collectief_schild_internet.png        NGS

 

 

De kosten voor deze opleiding zijn 999 euro

 

 

De kosten:
Je betaalt voor deze opleiding slechts 999 euro.  Indien je alles als losse modules boekt zijn de kosten hoger. Betalen in 3, 6 of 10 delen is zonder extra kosten mogelijk.
Wanneer je werkgever betaalt, berekenen wij een zakelijk tarief.

 

Pulsen, afstemmen, blokkades en zelfzorg:
Met deze massage opleiding leer je om een massage te geven die helemaal is afgestemd op de persoon. Je leert de nieuwe technieken van Holistic Pulsing en hoe je met blokkades kunt omgaan die je tegenkomt tijdens een behandeling. Je leert om als masseur goed voor jezelf te zorgen en jezelf energetisch te beschermen. 

Je leert de verschillende massagetechnieken van Holistic Pulsing en maakt kennis met de karakterstructuren zodat je jouw behandelingen nog meer kunt afstemmen op de persoon.

 

Jouw houding als masseur
Wij besteden steeds veel aandacht aan jouw houding aan de tafel. We leren je masseren vanuit beweging, waardoor het geven van een behandeling een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

 

Modulaire opbouw:
De massage opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 tweedaagse cursussen, drie online cursussen en twee dagcursussen. Voor alle cursussen ontvang je na afloop een certificaat. De cursussen worden minimaal 4 x per jaar ingepland.

 

Meteen beginnen? Dat kan:
Je kunt direct beginnen met de online cursus van Holistic Pulsing en deze in je eigen tempo volgen. Het is een mooie voorbereiding voor de live lessen, waar we dan veel meer alle puntjes op de i kunnen zetten. De toegang tot de online cursussen Holistic Pulsing, Holistic Pulsing Verdieping en Karakterstructuren en Massage is onbeperkt. Je kunt na afloop van de opleiding de online cursussen met alle uitleg van de lessen op video regelmatig opnieuw terugkijken.
 

Diploma:
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna een online meerkeuzetoets. Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van het pulsen, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. De online meerkeuzetoets kun je in je eigen tijd en wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.


Door deze modulaire opbouw kun je binnen zes maanden of in ieder geval binnen 1 jaar na inschrijving je diploma behalen. Reserveer tijdig je plaatsen voor de verschillende cursussen zodat je verzekerd bent van een plek.

 

5 sterren.png
 

Inschrijven

 

Volgorde:
Je kunt bij aanvang van de opleiding meteen starten met de online cursus Holistic Pulsing en de online cursus Holistic Pulsing Verdieping.
De lessen op locatie start je met de cursus Holistic Pulsing.
Daarna kun je de andere cursussen in willekeurige volgorde inboeken, net hoe het jou goed uitkomt dus. De toegang tot de online module Karakterstructuren en Massage volgt later in jouw opleiding

KIOM Holistic Pulsing

De Modules:

1. Holistic Pulsing

Tijdens deze tweedaagse cursus leer je om iemand een Holistic Pulsing sessie te geven van een uur. Pulsen is een massagevorm waarbij het lichaam in het eigen tempo zachtjes wordt gewiegd, geschud en gerold. Alles in het lichaam gaat stromen en blokkades worden op een zachte manier uitgenodigd om los te laten. Omdat het gevoel van wiegen teruggaat naar de babytijd zie je al snel een diepe ontspanning ontstaan. Behalve het aanleren van de verschillende pulsen, besteden we ook aandacht aan de contra-indicaties, de sfeer, het afstemmen, jouw lichaamshouding en het meebewegen. 

Na afloop van deze cursus kun je iemand ruim een uur pulsen.

Je krijgt meteen bij aanvang van je opleiding toegang tot de online cursus Holistic Pulsing.

Daarnaast krijg je op de eerste lesdag van jouw opleiding een map met de theorie, contra-indicaties en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.  

Na afloop van deze eerste module ontvang je digitaal je certificaat van deelname.

Data 2024:
- ma 26 feb en ma 11 maart 2024 (alleen voor vrouwen)
- za 20 en zo 21 april 2024
- za 12 en zo 13 oktober 2024

Alle cursussen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

 

2. Verdieping Holistic Pulsing 

​Tijdens deze tweedaagse cursus leer je naast aanvullende technieken uit de Holistic Pulsing hoe je met blokkades om kunt gaan die je tegenkomt in het lichaam. 
Na afloop van deze cursus kun je veel variëren in je massages en je behandelingen afstemmen op wat nodig is.

Je krijgt meteen bij aanvang van je opleiding toegang tot de online cursus Verdieping Holistic Pulsing.

Daarnaast krijg je een map met het cursusmateriaal met de theorie, contra-indicaties en alle technieken in tekst en met duidelijke foto’s.  

Na afloop van deze module ontvang je digitaal je certificaat van deelname.

Data 2024:
- ma 25 maart en ma 15 april 2024 (vrouwengroep)
- za 1 en zo 2 juni 2024
- za 16 en zo 17 november 2024

Alle cursussen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

 

3. Karakterstructuren en massage

​Tijdens deze dagcursus leer je om je behandelingen nog veel meer af te kunnen stemmen aan de hand van de karakterstructuren. We gaan in de middag een massage uitwisselen die helemaal is afgestemd op de persoon en het moment.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met uitleg van de karakterstructuren en hoe je daar in je behandelingen rekening mee kunt houden.
Nieuw: Je krijgt na afloop van deze lesdag toegang tot de online cursus Karakterstructuren en Massage, zodat je alles rustig terug kunt luisteren.

Data 2024:
- ma 13 mei 2024 (vrouwengroep)
- za 22 juni 2024
- zo 1 dec 2024

Alle cursussen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

 

4. Energetisch in Balans

Tijdens deze dagcursus leer je je bewust te worden van je eigen energie en van de energie van de ander, je leert afstemmen en loslaten en nog veel meer...
Natuurlijk is het zo dat wanneer je met mensen werkt er op energetisch niveau het één en ander wordt uitgewisseld. Soms krijg je energie wanneer je iemand aan het masseren bent en soms loop je helemaal leeg.
En waarom lijkt het dat je bij de ene persoon gevoeliger bent dan bij de andere persoon?

De dag bestaat uit oefeningen, meditaties, voelen en ervaren. Je bent dus lekker actief bezig.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en de theorie en uitleg zit in je lesmap.

Data 2024:
- zo 23 juni 2024
- za 30 nov 2024

Alle cursussen zijn van 10.00 tot 17.00 uur

 

5. Praktijkdeel

Na de diverse modules te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende modules die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kan geven.
 

Data 2024:
- maandagochtend 24 juni 2024 (alleen vrouwen)  (10-13 uur)
- zondagochtend 30 juni 2024 (10-13 uur)
- donderdagavond 12 december 2024  (19.30-22.30 uur)

 

6. Multiple choice Toets

Nadat je de verschillende modules hebt gevolgd en het praktijkdeel hebt behaald, krijg je als afronding in je online cursusomgeving toegang tot de online multiple choice Eindtoets van toets van 40 vragen.
Je maakt deze toets thuis in je eigen tijd. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale Diploma Holistisch Masseur. Je kunt de toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

 

Tips
De Opleidingen Basis Masseur en Holistisch Masseur vormen samen een prachtig fundament onder jouw massagepraktijk. Je leert naast de basisvaardigheden om af te stemmen op de persoon en om goed voor jezelf te zorgen. Verder is de opleiding Holistisch Masseur ook een fijne bijscholing voor iedereen die met mensen werkt. Het grote voordeel van deze massagevorm is dat je geen ervaring nodig hebt en dat je met kleding aan kunt behandelen, wat de drempel om op de tafel te gaan liggen een stuk lager kan maken. 
 

Extra kosten om rekening mee te houden
Wanneer je gaat masseren zul je waarschijnlijk ook een massagetafel willen aanschaffen. Je kunt deze in verschillende prijsklassen kopen. Wij adviseren je om te wachten met de aanschaf tot na de eerste lesdag, zodat je beter weet waar je op moet letten en wat bij je past. Je kunt via KIOM ook korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel, een hoofdsteunhoesje, twee grote doeken van 1 bij 2 meter en een gewone handdoek. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.

Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn meestal tussen de 12 en 16 personen.

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

We hebben bij KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding van 22,50 euro kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Ook kun je voor 30 euro een kwartaalabonnement kopen en meerdere of zelfs alle keren binnen een kwartaal komen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

 

Ervaringen van cursisten

"Ik ben thuis aan het nagenieten van twee hele fijne praktijkdagen voor de opleiding holistisch masseur. Mijn lesdagen zitten erop, ik heb mijn praktijkdeel gehaald. Nu door naar de theorietoets en dan: holistisch masseur! Holistic pulsing is een geweldig mooie tool om contact met iemand te maken, ontspanning te geven en op verschillende lagen met iemand te mogen werken. Heerlijk om dit ook als tool tijdens mijn consulten in te zetten." Desire

"De opleiding tot Holistisch Masseur was een zeer fijne opleiding en een goede aanvulling op de opleiding tot Basis Masseur. In een zeer fijne en ontspannen setting werden de massage technieken professioneel  uitgelegd, dit door zowel te oefenen en de massages te ervaren."  SanderDocenten
Deze opleiding wordt gegeven door Rob Nijmeijer, Femke Lemmens, Esther Zwietink, Aleida Smits en door Iris van Wessel.


              

Rob Nijmeijer.jpg    KIOM Femke Nijmeijer.jpg    Esther Zwietink.jpg   Aleida Smits  Iris van Wessel

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
 

999 euro
(in plaats van 1171 euro alles als losse modules boekt).

Voor wie?
Voor iedereen. Massage ervaring is niet nodig.   
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

Wanneer?

De lessen op locatie start je met module 1 Holistic Pulsing
Daarna kun je de andere modules in willekeurige volgorde inboeken
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 deelbetalingen betalen
Na je inschrijving en betaling kun je online al starten met jouw opleiding

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.