Cursus KIOM StoelMassage (10 modules)

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Master Stoel Masseur

 

Cursus KIOM Stoelmassage
Een KIOM StoelMassage hoeft niet langer te duren dan 15-20 minuten en wordt uitgevoerd terwijl de cliënt gekleed op de massagestoel zit. Daarom dat het zo laagdrempelig is en je na de eerste lessen al behandelingen aan kunt bieden op feestjes, beurzen en bijvoorbeeld jaarmarkten. Ook is stoelmassage natuurlijk geschikt om in je praktijk en/of bij bedrijven aan te bieden. Steeds meer bedrijven zien het effect van dat ene rustmoment op hun personeel, of het nou in de ICT is, in de zorg, in het onderwijs of in de transport.  

KIOM StoelMassage 1   KIOM StoelMassage 2

 

Verschillende technieken
De technieken die wij je aanleren zijn vernieuwende en fijne massagegrepen om de spieren los te maken en te ontspannen. We leren je verschillende Stretchingen en is er een speciale module TriggerpointMassage. Wij leren je hoe je de StoelMassage af kunt stemmen op de individuele cliënt, maar geven je als voorbeeld ook 3 verschillende kata (reeksen) mee van 15 minuten. De technieken die je leert kun je toepassen als aparte behandelingen maar je kunt ze ook integreren met elkaar of in andere behandelingen. 

Na afloop van deze cursus met 10 modules kun je iemand op een speciale massagestoel een heerlijke massage geven.

 

Alle data 2024:

- 10 woensdagavonden vanaf 21 febr 2024 (21 feb, 6, 20 en 27 mrt, 10 en 24 apr, 15 en 29 mei, 12 en 19 jun 2024) (19.30-22.15 uur)

-  5 woensdagen overdag vanaf 4 sept 2024 (4 en 18 sept, 16 okt, 6 en 27 nov 2024) (10-16 uur)

STOELMassage AdobeStock_47359823.jpeg 

 

Cursusboek en certificaat
Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en je krijgt een cursusboek met de theorie, contra-indicaties en alle stoelmassagetechnieken in tekst en met duidelijke foto’s. Plus een cursusboek over de triggerpoints met theorie en met tekeningen van al de spieren en de uitstralende pijnplekken.

 

Extra de online module?
Het is mogelijk om de online video met alle massagetechnieken van de cursus met korting aan te schaffen. Kosten 50 euro, toegang onbeperkt.

 

Extra begeleiding:
Op de speciale KIOM oefenavonden kun je tegen een kleine vergoeding onder begeleiding van een docent komen oefenen en zo je technieken verder verfijnen. Dit mag ook nog na afloop van de cursus.


Deze cursus is onderdeel van de opleiding Master Stoelmasseur welke is geaccrediteerd door het NGS (39 punten), de GRO (6 ECTS) en door de KTNO (6 ECTS), en erkend door de FAGT, VBAG, NVST, CAT, CAT-Vergoedbaar en de BATC
logo KTNO.jpg   logo nvst.png VIV.png logo BATC.jpg

    KIOM Femke Nijmeijer.jpg  Barbara de Winne.jpg
 

Docenten:
Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens of door Barbara de Winne.     

 

Ervaringen van cursisten
"Heldere instructies, heerlijke massagetechnieken en een fijne sfeer tijdens de les. Ik kon na de eerste les al fijne stoelmassages geven."

 

Virusvrije ruimte bij KIOM
Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
647 euro per persoon voor de 10 modules (10 avonden of 5 dagen)

Inclusief certificaat.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die een mooie stoelmassage wil leren geven. Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Startdatum op 10 woensdagavonden: 21 febr 2024
Startdatum 5 woensdagen overdag: 4 sept 2024
Beide datareeksen vind je in de bovenstaande tekst

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.