CuppingMassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Allround Masseur.


CuppingMassage is een eeuwenoude techniek die al in het oude China toegepast werd. De technieken zijn inmiddels doorontwikkeld en de traditionele glazen cups zijn vervangen door zachte siliconen cups. De technieken die je bij ons leert zorgen ervoor dat er een goede doorbloeding gaat plaatsvinden. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, de poriën worden gereinigd en de huid wordt verstevigd. Daarnaast is er ook een duidelijke verbetering van de huid te zien bij striae.

KIOMCupping1.jpg
Bij onze werkwijze heb je veel minder last van de kenmerkende blauw/rode plekken op je lichaam na een behandeling. Doordat wij met de cups strijkende bewegingen maken en daarbij tevens massageolie gebruiken, blijft het helende effect intact zonder de duidelijk zichtbare effecten van de behandeling. Wij leren je technieken voor het lichaam en voor het gezicht. De technieken die je leert zijn nieuwe technieken en komen niet voor in onze andere cursussen.

KIOMCupping2.jpg

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken. Het is mogelijk om de online video met alle technieken bij de cursus met korting aan te schaffen. Kosten 50 euro, toegang onbeperkt.

Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Ervaringen van cursisten:
"Wat een heerlijke behandeling om te ontvangen en om te geven. Je leert op allerlei verschillende manieren met de cups te werken en er is veel aandacht om goed op de grenzen te leren letten. Ik vond de dag voorbij vliegen en heb veel geleerd."  Anoniem
 "Een leuke cursus! Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden, omdat ik er ergens van overtuigd was dat ik niet met materialen wilde masseren. Deze cursus heeft mij het tegendeel bewezen! Het geeft een mooie aanvulling aan mijn massagesalon."  Eline
"
 De cursus en lesstof waren goed en de sfeer en de docent zelfs zeer goed. Ik vond het een hele leerzame en gezellige dag met interessante lesstof. " Astrid Wester


Deze cursus is geaccrediteerd door Het NGS ( 6 punten), de KTNO onder nummer K10304, door de GRO,  en erkend door de VIV, de BATC, de VBAG, de NVST,  de FAGT  en door de CAT en CAT-vergoedbaar.
SBU opbouw 19 uur, docent contacturen: 7

NGS  logo KTNO.jpg  GRO.png  VIV.png   logo BATC.jpg     logo VBAG.jpg     logo nvst.png KIOM Logo FAGT CAT.png

KIOM is lid van de NRTO, en heeft het NRTO keurmerk behaald.            LOGO NRTO.png   NRTO_keurmerk.png


KIOM Femke Nijmeijer.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
150 euro per persoon. De cups kun je tijdens de cursus aanschaffen.
 

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die deze massagevorm wil leren. Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 25 november 2023 (VOL)
za 23 maart 2024
vr 21 juni 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Doe je dit niet, dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Bij ziekte of een andere redenen waardoor je je opleiding niet op tijd of helemaal niet kunt afronden, neem je zelf even contact op met het UWV en stel je ons ook daarvan op de hoogte.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.