CuppingMassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Allround Masseur.

Cupping

CuppingMassage is een eeuwenoude techniek die in het oude China toegepast werd en die in je alle culturen en alle werelddelen terug ziet komen.

 

Wat leer je?

De technieken zijn inmiddels doorontwikkeld en de traditionele glazen cups zijn vervangen door zachte siliconen cups. De technieken die je bij ons leert zorgen ervoor dat er een goede doorbloeding gaat plaatsvinden. Verklevingen en blokkades laten los, afvalstoffen worden sneller afgevoerd, de poriën worden gereinigd, spieren ontspannen en de huid wordt verstevigd. Daarnaast is er ook een duidelijke verbetering van de huid te zien bij striae en littekens. We werken op huid, fascia, spieren, meridianen, acupressuurpunten en reflexzones. Doordat we op verschillende lagen werken komt het lichaam zowel fysiek als energetisch meer in balans.

 

KIOMCupping1.jpg

 

Verkleuringen op de huid

Je ziet het tegenwoordig veel langskomen, de heftige verkleuringen na een cupping behandeling. Bij onze werkwijze heb je daar veel minder last van.  Doordat wij met de cups vooral rustige strijkende bewegingen maken en daarbij tevens massageolie gebruiken, blijft het helende effect intact zonder de duidelijk zichtbare effecten van de behandeling. Op deze manier spreek je het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan en is het een diep ontspannende behandeling. Natuurlijk kun je ook prima wat steviger werken, maar we leren je om steeds goed af te stemmen op hoeveel prikkels iemand kan verwerken. Het blijft steeds een uitnodiging tot loslaten. Wij leren je technieken voor het lichaam en als je wilt ook voor het gezicht. De technieken die je leert zijn nieuwe technieken en komen niet voor in onze andere cursussen.

KIOMCupping2.jpg

 

Cursusboek en certificaat

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met de theorie, de contra-indicaties en alle geleerde technieken in heldere tekst en duidelijke foto's. 

 

Extra de Online Module?

Het is mogelijk om extra de online module Cupping massage, met alle technieken van de cursus op video's, met korting aan te schaffen. Kosten naast de cursus zijn 50 euro en de toegang is onbeperkt.
Het is niet nodig want alles wat je nodig hebt om het goed te leren staat in je cursusboekje, maar het wordt als fijn ervaren om met de video's mee te masseren

 

Ervaringen van cursisten:

"Het was duidelijk wat we konden verwachten van deze dag. De technieken werden goed en duidelijk uitgelegd en bij vragen werd de tijd genomen om de vragen te beantwoorden. Er was een gezellige sfeer binnen de groep."  Nieradj
"Wat een heerlijke behandeling om te ontvangen en om te geven. Je leert op allerlei verschillende manieren met de cups te werken en er is veel aandacht om goed op de grenzen te leren letten. Ik vond de dag voorbij vliegen en heb veel geleerd."  Anoniem
 "Een leuke cursus! Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden, omdat ik er ergens van overtuigd was dat ik niet met materialen wilde masseren. Deze cursus heeft mij het tegendeel bewezen! Het geeft een mooie aanvulling aan mijn massagesalon."  Eline
"
De cursus en lesstof waren goed en de sfeer en de docent zelfs zeer goed. Ik vond het een hele leerzame en gezellige dag met interessante lesstof. " Astrid Wester
"
Vooraf niet goed wetende of het een toevoeging zou zijn op mijn sportmassage opleiding, maar nu na de cursusdag ben ik heel enthousiast. Heel fijne docente met veel kennis en antwoorden op iedere vraag. Ga het zeker toepassen." Nicolien

 


Deze cursus is geaccrediteerd door Het NGS ( 6 punten), de KTNO onder nummer K10304, door de GRO,  en erkend door de VIV, de BATC, de VBAG, de NVST,  de FAGT  en door de CAT en CAT-vergoedbaar.
SBU opbouw 19 uur, docent contacturen: 7

NGS  logo KTNO.jpg  GRO.png  VIV.png   logo BATC.jpg     logo VBAG.jpg     logo nvst.png KIOM Logo FAGT CAT.png

KIOM is lid van de NRTO, en heeft het NRTO keurmerk behaald.            LOGO NRTO.png   NRTO_keurmerk.png

 

Docenten

Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.


KIOM Femke Nijmeijer.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?

150 euro per persoon.

Je krijgt die dag cups om mee te werken tijdens de les en je kunt eigen cups tijdens de cursus aanschaffen.

Je weet na de lesdag beter wat bij je past en wat je wilt aanschaffen.
 

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die deze massagevorm wil leren. Een basiskennis van masseren is daarbij handig.

Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 23 maart 2024 (nog een paar plaatsen vrij)
vr 21 juni 2024
ma 7 okt 2024 (vrouwengroep)
do 19 december 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.