Basiscursus Shiatsu

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Zen Masseur.


Shiatsu is een reeds duizenden jaren oude massagevorm.
De achtergrond van Shiatsu ligt in de Klassieke Chinese Geneeswijze.
Het wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

In deze 2 daagse cursus gaan we je de grondbeginselen leren.
Je leert hoe je met je duimen, je vingers en met je volle hand meridianen en de daarop liggende punten kunt behandelen.
Op deze manier kan een verstoorde energiebalans weer in evenwicht worden gebracht.
En dat in evenwicht brengen, gecombineerd met een holistische denkwijze, is het basisbeginsel van de Oosterse geneeswijzen.

Shiatsu.jpg

We leren je technieken die je kunt gebruiken bij een ontspanningsbehandeling maar we gaan tevens in op de probleemgebieden van onderrug, nek en schouders.
De technieken die je leert kun je toepassen als een specifieke Shiatsu behandeling maar je kunt ze ook integreren in elke andere behandelmethode en natuurlijk ook tijdens een massage.

Shiatsu wordt normaliter op een matje of een futon op de grond uitgevoerd.
Wij leren je ook hoe je de technieken kunt uitvoeren wanneer je gebruik maakt van een massagetafel.
De technieken die je leert zijn nieuwe technieken en komen niet voor in onze andere cursussen.

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken.

Ervaringen van cursisten:
"Mooie leslocatie en prima informatie vooraf. Goede sfeer tijdens de cursus en een ervaren docent. Prettige lessen."  Karlijn 

"Goede en ontspannen sfeer, kundige en ervaren begeleiding, fijne aanpak, genoeg oefentijd en tevens ruimte voor diepgang tijdens massages. Ik heb veel geleerd." Stephanie

"Prettige sfeer en aanpak. Ook duidelijk wat je straks wel kunt en wat niet , je wordt geen shiatsu-therapeut namelijk. maar wel een mooie aanvulling op zachte massagetechnieken. Zeer ervaren docent, heel fijn."  Ellen

"Ik was echt aangenaam verrast. En ook heel fijn dat er voldoende tijd was voor vragen. En de extraatjes wat uitleg betreft kan ik echt waarderen." Anoniem

 

Deze cursus wordt gegeven door Wim Hermans en duurt elke dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze cursus is geaccrediteerd door de GRO en de  KTNO onder nummer K10299, de NVST, door de VIV en door de BATC en door de CAT, CAT-vergoedbaar en de Complementaire Kwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 36 uur, docent contacturen: 14


logo KTNO.jpg     logo nvst.png   VIV.png  logo BATC.jpg

Wim Hermans.jpg   

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?
260 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over Shiatsu.
Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

di 18 en wo 19 juni 2024
vr 25 en za 26 oktober 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.