Anatomie en Spierknoopjes

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Basis Masseur.

Tijdens deze dagcursus gaan we aandacht besteden aan de algemene anatomie van het menselijk lichaam.
In de middag gaan we dieper in op vastzittende spieren en spierknopen en op de behandeling daarvan. We gaan in groepjes op zoek naar vastzittende spieren en deze meteen ook bij elkaar behandelen.


Behalve het leren zoeken naar spierknoopjes besteden we ook aandacht aan sfeer, de lichaamshouding en het juiste gebruik en ontlasten van de jouw vingers en polsen als masseur.
Je leert de contra-indicaties die gelden bij massages en je krijgt allerlei massagetips.

 

 

Da vinci Logo Anatomie cursus AdobeStock_52825826.jpeg      KIOM Zaal

 

Iedereen krijgt een digitaal certificaat van deelname en een cursusboek met alle geleerde technieken.

 

 

Ervaringen van cursisten: 

"Ik vond de les anatomie en spierknoopjes een fijne dag, ook al was er deze dag ook veel theorie, er was een fijne sfeer"  Wendy

"Ik zag op tegen de anatomieles, maar het wordt op een voor iedereen begrijpelijke en luchtige manier gebracht. De spierknoopjes behandelen is even lastig, maar door de hulp van de docent en de goede samenwerking met medecursisten, kreeg ik al snel het gevoel te pakken." Anoniem

"Ik wilde graag meer verdieping in knopen losmaken en dat heb ik zeker gekregen. Femke is een hele fijne docent die snapt dat "saaie" stof vermoeiend kan zijn. We hielden daarom regelmatig mini breaks. Het was fijn dat we een boekje mee naar huis kregen waar alles nog een keer uitgelegd staat, zodat je het nog eens na kan lezen. Al met al dus een leuke cursus waar je veel van opsteekt! Zeker aan te raden."  Mirna

 

Docenten:

Deze cursus wordt gegeven door Femke Lemmens, Iris van Wessel of Rob Nijmeijer en duurt van 10.00 tot uiterlijk 17.00 uur.

KIOM Femke Nijmeijer.jpg  Iris van Wessel  Rob Nijmeijer.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?

150 euro per persoon.
 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die geinteresseerd is in de anatomie en (beter) wil leren om spierknoopjes te zoeken en behandelen.

Je oefent op en met je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

do 7 november 2024
ma 25 november 2024 (vrouwengroep)
wo 11 december 2024

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.