5 Elementen BamboeMassage

Tijdens de tweedaagse cursus 5 Elementen BamboeMassage leer je per element een massage van ongeveer drie kwartier.
Je leert de Oosterse elementen, Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout kennen en kunt je massage daarna helemaal afstemmen op wat jouw cliënt nodig heeft.

Zo kun je bijvoorbeeld iemand die moeite heeft met loslaten de Metaal behandeling geven en iemand die veel piekert de behandeling van het element Aarde. Bij veel twijfelen werk je aan Hout, bij moeite met stil worden en dromen aan Water en bij iemand met weinig levenslust aan Vuur. Het zijn heerlijke, ontspannende én stimulerende massages voor het hele lichaam.

KIOM BamboeMassage3  KIOM BamboeMassage5

Met houten of bamboe stokken, een mooie olie en jouw warme handen creëer je een unieke wellness beleving voor lichaam en geest. Je werkt op meridianen, reflexzones, specifieke drukpunten en je leert hoe je giftige stoffen kunt afvoeren en hoe je een slechte bloedsomloop kunt verbeteren. Door de verschillende technieken, zoals effleurages, petrissages, waaieren, fricties, gutsen, cirkelen, rollen en kloppen met de stokken worden de meridianen in balans gebracht en de spieren en de zenuwuiteinden geprikkeld.

Voor de masseur is het fijn om dieper te kunnen werken zonder extra belasting voor vingers, handen en polsen

Alle informatie nog eens van Femke

Je leert tijdens deze tweedaagse cursus hoe je met massagestokken en je handen vijf verschillende behandelingen kunt geven afgestemd op wat nodig is. Natuurlijk krijg je ook informatie over de herkomst van BamboeMassage, de contra-indicaties en hoe je de stokken het beste kunt schoonmaken, maar we zijn deze dagen vooral heerlijk veel aan het masseren. Je werkt tijdens de cursus met houten en bamboestokken en mallets die je eventueel na afloop van de cursus kunt aanschaffen. Verder krijg je een duidelijk boekje met foto’s en uitleg. De 5 Elementen BamboeMassages die je leert zijn als 5 complete en losse behandelingen aan te bieden, maar zijn ook prima te combineren met elkaar en met andere massagevormen.

KIOM BamboeMassage1

 

De cursus wordt gegeven door Femke Lemmens, en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

KIOM Femke Nijmeijer.jpg

Deze cursus is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10717, door de GRO, door de NGS, door de VIV, door de BATC , door de VBAG, door de NVST en door de CAT.
SBU opbouw 49 uur, docent contacturen: 14


logo KTNO.jpg     GRO.png   NGSVIV.png logo BATC.jpg     logo VBAG.jpglogo nvst.pngCAT.png

 

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?
230 euro per persoon (exclusief massagestokken)

Voor wie?
Massage-ervaring is vereist. Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 11 en zo 12 juni 2022
do 22 en vr 23 september 2022
do 15 en vr 16 december 2022

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Annuleren is altijd mogelijk. Graag verwijzen wij naar onze Algemene Voorwaarden.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Daarna worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.