5 Elementen BamboeMassage

Deze cursus is ook een onderdeel van de Opleiding Allround Masseur.
Voor deze opleiding kun je subsidie aanvragen via het STAP-budget.

 

Tijdens de tweedaagse cursus 5 Elementen BamboeMassage leer je per element een massage van ongeveer drie kwartier.
Je leert de Oosterse elementen, Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout kennen en kunt je massage daarna helemaal afstemmen op wat jouw cliënt nodig heeft.

Zo kun je bijvoorbeeld iemand die moeite heeft met loslaten de Metaal behandeling geven en iemand die veel piekert de behandeling van het element Aarde. Bij veel twijfelen werk je aan Hout, bij moeite met stil worden en dromen aan Water en bij iemand met weinig levenslust aan Vuur. Het zijn heerlijke, ontspannende én stimulerende massages voor het hele lichaam.

KIOM BamboeMassage3  KIOM BamboeMassage5

Met houten of bamboe stokken, een mooie olie en jouw warme handen creëer je een unieke wellness beleving voor lichaam en geest. Je werkt op meridianen, reflexzones, specifieke drukpunten en je leert hoe je giftige stoffen kunt afvoeren en hoe je een slechte bloedsomloop kunt verbeteren. Door de verschillende technieken, zoals effleurages, petrissages, waaieren, fricties, gutsen, cirkelen, rollen en kloppen met de stokken worden de meridianen in balans gebracht en de spieren en de zenuwuiteinden geprikkeld.

Voor de masseur is het fijn om dieper te kunnen werken zonder extra belasting voor vingers, handen en polsen

Alle informatie nog eens van Femke

Je leert tijdens deze tweedaagse cursus hoe je met massagestokken en je handen vijf verschillende behandelingen kunt geven afgestemd op wat nodig is. Natuurlijk krijg je ook informatie over de herkomst van BamboeMassage, de contra-indicaties en hoe je de stokken het beste kunt schoonmaken, maar we zijn deze dagen vooral heerlijk veel aan het masseren. Je werkt tijdens de cursus met houten en bamboestokken en mallets die je eventueel na afloop van de cursus kunt aanschaffen. Verder krijg je een duidelijk boekje met foto’s en uitleg en een digitaal certificaat van deelname. De 5 Elementen BamboeMassages die je leert zijn als 5 complete en losse behandelingen aan te bieden, maar zijn ook prima te combineren met elkaar en met andere massagevormen.

KIOM BamboeMassage1

 

De cursus wordt gegeven door Femke Lemmens, en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

KIOM Femke Nijmeijer.jpg

Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10717, door de GRO, door het NGS, door de VIV, door de BATC , door de VBAG, door de NVST en door de CAT, CAT-vergoedbaar en de Complementaire Kwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 49 uur, docent contacturen: 14


logo KTNO.jpg     GRO.png   NGSVIV.png logo BATC.jpg     logo VBAG.jpglogo nvst.pngCAT.png

 

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Ervaringen van cursisten: 
"Er werd zeer vakkundig lesgegeven. De sfeer was er 1 van gelijkwaardigheid. Docent beschikt over meer dan voldoende vakkennis. Deze cursus heeft mij veel meer gebracht dan verwacht en mij als therapeut weer enthousiast gemaakt! De 2 dagen waren fysiek intensief maar ik zou het iedere therapeut aan willen raden!"  Petra
 

"Het is een erg leerzamen curses met de 5 elementen en de meridianen die je leert. Femke is een hele enthousiaste lerares die met heel veel passie kan vertellen over de leerstof. De massages zijn een mooie aanvulling aan mijn salon en ik denk dat ik nog vaker bij KIOM een cursus ga volgen." Marloes

"Femke straalt zoveel enthousiasme uit voor haar vak! Waardoor ze op een leuke manier haar kennis deelt.
Ze let hierbij ook goed op de techniek en houding van de masseur. Erg leerzame cursus!
 " Ramona

Facebook

Kosten?
230 euro per persoon (exclusief massagestokken)

Voor wie?
Massage-ervaring is vereist. Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

za 11 en zo 12 februari 2023
Latere data volgen pas na het inboeken van alle cursisten de Opleiding Allround Masseur volgen

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.