Opleiding Voetreflex Masseur

Geaccrediteerd door de KTNO (K13430)          logo KTNO.jpg   

    

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro

 

De kosten
Je betaalt voor deze opleiding slechts 999 euro.  Indien je alles als losse modules boekt zijn de kosten hoger. Betalen in 3, 6 of 10 delen is zonder extra kosten mogelijk.
Wanneer je werkgever betaalt, berekenen wij een zakelijk tarief.

 

Wat leer je?
De massage opleiding bestaat uit een reeks van 5 dagcursussen en een aansluitend afrondend integratie dagdeel en een praktijkdeel en vijf bijbehorende online modules. Op je eerste lesdag krijg je een map met alle theorie en de behandelingen met foto's en heldere tekst.  De behandelingen die je leert zijn allemaal ook gefilmd en je krijgt toegang tot dit beeldmateriaal in jouw online cursusomgeving. Zo kun je thuis alles rustig terugkijken en eventueel mee masseren met de video's. De toegang is onbeperkt, zodat je ook na je opleiding de behandelingen af en toe nog eens terug kunt kijken.

Na deze massage-opleiding ben je als Voetreflex Masseur thuis in het geven van heerlijke ontspannende en balancerende Voetreflexmassages. 

 

 

Op een luie stoel of op de massagetafel?
De cursussen worden gegeven op een massagetafel. Je kunt er thuis ook voor kiezen om de behandelingen op een luie stoel te geven, zoals een strandstoel. De behandelingen geef je op de onderbenen en voeten. Wij besteden steeds veel aandacht aan jouw houding. We leren je masseren vanuit je eigen centrum, waardoor het geven van een behandeling een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

 

Diploma
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel van 3 uur en daarna thuis met een online multiple choice toets van 40 vragen.
Je maakt deze toets thuis in je eigen tijd. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale Diploma Voetreflex Masseur.

 

Schrijf je in en reserveer tijdig je plaats, zodat je verzekerd bent van een plek in de vaste groep. 

 

5 sterren.png
 

Inschrijven

 

 

Volgorde:

Deze opleiding is niet modulair te volgen, je kunt bij inschrijving voor de opleiding aangeven wanneer je wilt starten.
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en met een online multiple choice toets. 

          

VoetreflexMassage

Als masseur heb je vast al eens opgemerkt hoe snel en diep de ontspanning tot stand komt wanneer je de voeten masseert. Je klanten liggen lekker warm en veilig onder een dekentje, en terwijl de voeten heerlijk worden gemasseerd kunnen ze zich helemaal overgeven. Zachte druk, diepwerkende knedingen en heerlijke strijkingen met een mooie massageolie, wie geniet daar nou niet van?

Heel blij zijn we dan ook om deze nieuwe opleiding te ontwikkelen en aan jullie te kunnen aanbieden. Vijf lesdagen en vijf verschillende voetreflexbehandelingen van een uur, met ieder een thema wat veel speelt in deze tijd.

En natuurlijk wordt de lesstof bij KIOM zo aangeboden dat je de verschillende behandelingen niet als standaard riedeltjes uit je hoofd moet leren, maar juist leert om af te stemmen op de persoon. Massage-ervaring is niet nodig en heb je die al wel, dan is het meteen ook een prachtige aanvulling in jouw praktijk.


Wat leer je?

De theorie van de voetreflex en de bijbehorende zones. Vijf verschillende behandelingen rondom de onderstaande thema's .

Dag 1: Ontstressen en nachtrust
Dag 2: Boost voor je afweer/detoxen en onze holtes
Dag 3: Spijsvertering: Rest & Digest
Dag 4: Hormoonbalans
Dag 5: Loslaten en verwerken: Longen/ademhaling en Metamorfosemassage
Dag 6: Integratiedeel en Praktijkdeel: Na de 5 lesdagen te hebben gevolgd en geoefend kom je op bij KIOM voor het afsluitende integratiedeel in de ochtend en het praktijkdeel in de middag. Bij het praktijkdeel laat je zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

 

 

Online Multiple choice toets
Na het met een voldoende afronden van je praktijkdeel krijg je toegang tot de online multiple choice toets van 40 vragen. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt, ontvang je het digitale diploma KIOM Voetreflex Masseur. Je kunt de online multiple choice zonder extra kosten meerdere malen herkansen.


Extra kosten om rekening mee te houden

Wanneer je deze opleiding gaat volgen zul je misschien ook een massagetafel willen aanschaffen. Je kunt deze in verschillende prijsklassen kopen. Wij adviseren je om te wachten met de aanschaf tot na de eerste lesdag, zodat je beter weet waar je op moet letten en wat bij je past. Je kunt via KIOM ook korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel en twee grote doeken van 1 bij 2 meter. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.

 

Startdata


- Start najaar 2024 op dinsdagen: 

Dag 1:   29 okt 2024 (10.00-17.00 uur)

Dag 2:   19 nov 2024 (10.00-17.00 uur)

Dag 3:    7 jan 2025 (10.00-17.00 uur)

Dag 4:    11 feb 2025 (10.00-17.00 uur)

Dag 5:    18 maart 2025 (10.00-17.00 uur)

Dag 6:    8 april 2025 (10.00-17.00 uur) 

 


Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn rond de 10 personen.

 

KIOM Yin Yang.jpg

Masseren is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

We hebben bij KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding van 22,50 euro kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Ook kun je voor 30 euro een kwartaalabonnement kopen en meerdere of zelfs alle keren binnen een kwartaal komen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

Deze opleiding wordt gegeven door Iris van Wessel

 Iris van Wessel     

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euroVoor wie?
Voor iedereen. Massage ervaring is niet nodig.   
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

Wanneer?

startdatum di 29 okt 2024, de andere lesdata staan in de tekst
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 deelbetalingen betalen

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.