Opleiding Shiatsu Therapeut Specialisatie

Deze gehele opleiding is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10321, door de GRO, en erkend door de BATC, door de NVST, door de VIV, door de VVET, door de CAT en door CAT Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten

logo KTNO.jpg     GRO.png logo nvst.pngVIV.png  VVET    logo BATC.jpg  CAT.png


Shiatsu is een reeds duizenden jaren oude massage- en therapievorm.
De achtergrond van Shiatsu ligt in de Oosterse Geneeswijze.

Jaar 3: Specialisatiejaar.
In het derde jaar vindt er een verdere verdieping plaats in het stellen van de diagnose en ga je je specialiseren. In dit jaar werken we regelmatig met modellen in de les. De Jin Shin Do punten en de wondermeridianen staan centraal dit jaar. Je leert nog meer over Shiatsu en de chakra’s en je krijgt les over hoe je een eigen praktijk opzet. Je gaat je tevens verdiepen in vijf verschillende ziektebeelden; wat is de ziekte, wat gaat er mis, wat kan westers medisch, wat kunnen andere therapeuten en wat kan je met Shiatsu. Eén van de opdrachten tijdens dit jaar is een uitgebreide specialisatieonderzoek over een ziekte/aandoening naar keuze, waarbij je na uitgebreid vooronderzoek zeker 20 behandelingen geeft en zo zelf uitvindt wat werkt en wat niet werkt, waar je overeenkomsten ziet, waar verschillen en waar je nieuwe ideeën kunt uitproberen.
Je leert dit jaar hoe je specifiek onderzoek kunt doen naar een ziekte, hoe je dit documenteert en hoe je een behandelplan kunt maken. Wanneer je klaar bent met je derde jaar ben je al gespecialiseerd in een bepaalde richting, wat het opzetten van een eigen Shiatsu praktijk een stuk makkelijker maakt. Je hebt geleerd en je weet hoe je je steeds verder kunt specialiseren in richtingen die jouw interesse hebben en aandacht vragen.
Lees meer over dit Specialisatiejaar.

KIOM Yin Yang.jpg

Je leert jezelf tijdens deze opleiding steeds beter kennen en je komt steeds beter in balans. En hoe meer je zelf in balans bent, hoe beter je ook een ander kunt helpen. En dat in balans komen, en het aanleren van een holistische denkwijze, is de basis van de Oosterse Geneeswijze. Meer balans en meer evenwicht maken van jou een betere therapeut.

Tijdens de opleiding maar in ieder geval voor aanvang van je examen voor je HBO geaccrediteerd diploma Shiatsu Therapeut, dien je een opleiding Medische Basiskennis te volgen. Bij Con Amore mag je de lessen over drie jaar verdelen of juist versnelt volgen.

Deze Opleiding is geaccrediteerd door de VIV en door de BATC als opleiding en door de NVST als bijscholing. Aangezien er echter van alles aan het veranderen is binnen de zorg, kunnen we niet garanderen dat je klanten daadwerkelijk hun kosten vergoed krijgen via hun aanvullende zorgverzekering.

Onze hoofddocent Wim Hermans heeft zijn opleidingen in het binnen- en buitenland gevolgd en geeft al ruim 30 jaar les in Shiatsu. Zijn enorme kennis en zijn fijne heldere manier van doceren is voor veel cursisten net dat wat ze nodig hebben om zichzelf te verrijken en de kunst van Shiatsu onder de knie te krijgen. Wim wordt ondersteund in zijn lessen door Leontine van Dijk, Annemieke van Diepen en Femke Lemmens. Rob Nijmeijer examineert samen met Wim en kijkt de toetsen na. Alle docenten zijn afgestudeerde Shiatsu therapeuten en zullen tijdens de verschillende leerjaren specifieke onderdelen voor hun rekening nemen.

Shiatsu wordt normaliter op een mat of een futon op de grond uitgevoerd maar Wim leert je, wanneer je niet op de grond kunt werken, ook hoe je de technieken kunt uitvoeren op een massagetafel.

Ieder jaar van de Opleiding tot Shiatsu Therapeut  bestaat uit 24 avonden van 19.30 tot 22.30 uur.
Om het praktische gedeelte onder begeleiding van een docent veelvuldig te oefenen en helemaal in je vingers te krijgen dien je op verschillende KIOM oefendagen aanwezig te zijn.  De data van de maandelijkse KIOM Shiatsu oefendagen worden aan de cursisten doorgegeven. Deze  oefendagen zijn gratis toegankelijk voor alle Shiatsu cursisten.
 

De data van jaar 2 en jaar 3 worden tijdens de lessen van jaar 1 bekend gemaakt.

Het al hebben gevolgd of nog volgen van de Basiscursus Shiatsu geeft je veel voordeel bij de start van de opleiding, maar is niet verplicht.

Deze opleiding wordt gegeven door diverse docenten met als Hoofddocent Wim Hermans en duurt elke avond van 19.30 tot 22.30 uur.
Op de KIOM oefendagen is Femke Lemmens aanwezig als docent.

Deze gehele opleiding is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10321, door de GRO, en erkend door de BATC, door de NVST, door de VIV, door de VVET, door de CAT en door CAT Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten


logo KTNO.jpg     GRO.png logo nvst.png  VIV.png VVET    logo BATC.jpg  CAT.png

Wim Hermans.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
Basisjaar 1695 euro per persoon
(inclusief alle lessen en alle Shiatsu oefendagen en het examen)

Via het STAP budget kun je op 1 september of 1 november 1000 euro subsidie aanvragen, je betaalt dan zelf nog maar 695 euro.

Voor wie?
Voor iedereen die de kunst van Shiatsu wil leren, voorkennis is voor het Basisjaar niet vereist.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Data volgen

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.