Opleiding Shiatsu Therapeut Basis

Deze gehele opleiding is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10321, door de GRO, en erkend door de BATC, door de NVST, door de VIV, door de VVET, door de CAT en door CAT Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten

logo KTNO.jpg     GRO.png logo nvst.pngVIV.png  VVET    logo BATC.jpg  CAT.png


Shiatsu is een reeds duizenden jaren oude massage- en therapievorm.
De achtergrond van Shiatsu ligt in de Oosterse Geneeswijze.

Jaar 1: Basisjaar.
Tijdens het eerste jaar leer je alle in en outs van de meridianen en de belangrijkste punten op die meridianen.
Je leert de achtergronden en de filosofie van de Oosterse Geneeswijze en je maakt kennis met en verdiept je in de 5 elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout.
En je leert over Yin en Yang en over de invloed die blokkades in meridianen kunnen hebben in en om het menselijk lichaam. Daarnaast leer je hoe je vanuit een goede houding met je duimen, je vingers en met je volle hand meridianen en de daarop liggende punten kunt voelen en behandelen. Het tussentijds toetsen maakt het leren van de theorie in kleine hoeveelheden overzichtelijk. Door te oefenen op onze oefendagen, met medecursisten en modellen, krijg je steeds meer kunde, zekerheid en vertrouwen in jezelf. Aan het einde van het jaar kun je behandelingen geven op alle verschillende meridianen.
Lees meer over dit Basisjaar.


Shiatsu.jpg


 

Je leert jezelf tijdens deze opleiding steeds beter kennen en je komt steeds beter in balans. En hoe meer je zelf in balans bent, hoe beter je ook een ander kunt helpen. En dat in balans komen, en het aanleren van een holistische denkwijze, is de basis van de Oosterse Geneeswijze. Meer balans en meer evenwicht maken van jou een betere therapeut.

Tijdens de opleiding maar in ieder geval voor aanvang van je examen voor je HBO geaccrediteerd diploma Shiatsu Therapeut, dien je een opleiding Medische Basiskennis te volgen. Bij Con Amore mag je de lessen over drie jaar verdelen of juist versnelt volgen.

Deze Opleiding is geaccrediteerd door de VIV en door de BATC als opleiding en door de NVST als bijscholing. Aangezien er echter van alles aan het veranderen is binnen de zorg, kunnen we niet garanderen dat je klanten daadwerkelijk hun kosten vergoed krijgen via hun aanvullende zorgverzekering.

Onze hoofddocent Wim Hermans heeft zijn opleidingen in het binnen- en buitenland gevolgd en geeft al ruim 30 jaar les in Shiatsu. Zijn enorme kennis en zijn fijne heldere manier van doceren is voor veel cursisten net dat wat ze nodig hebben om zichzelf te verrijken en de kunst van Shiatsu onder de knie te krijgen. Wim wordt ondersteund in zijn lessen door Leontine van Dijk, Annemieke van Diepen en Femke Lemmens. Rob Nijmeijer examineert samen met Wim en kijkt de toetsen na. Alle docenten zijn afgestudeerde Shiatsu therapeuten en zullen tijdens de verschillende leerjaren specifieke onderdelen voor hun rekening nemen.

Shiatsu wordt normaliter op een mat of een futon op de grond uitgevoerd maar Wim leert je, wanneer je niet op de grond kunt werken, ook hoe je de technieken kunt uitvoeren op een massagetafel.

Ieder jaar van de Opleiding tot Shiatsu Therapeut  bestaat uit 24 avonden van 19.30 tot 22.30 uur.
Om het praktische gedeelte onder begeleiding van een docent veelvuldig te oefenen en helemaal in je vingers te krijgen dien je op verschillende KIOM oefendagen aanwezig te zijn.  De data van de maandelijkse KIOM Shiatsu oefendagen worden aan de cursisten doorgegeven. Deze  oefendagen zijn gratis toegankelijk voor alle Shiatsu cursisten.

Data Basisjaar met start op donderdagavond 12 januari 2023:
12 en 26 januari 2023
 9 februari 2023
2 en 9 en 23 maart 2023
6 en 20 april 2023
11 en 25 mei 2023
8 en 15 en 29 juni 2023
6 en 13 juli 2023
---
7 en 21 september 2023
5 en 26 oktober 2023
2 en 16 en 30 november 2023
7 en 14 december 2023
 

De data van jaar 2 en jaar 3 worden tijdens de lessen van jaar 1 bekend gemaakt.

Het al hebben gevolgd of nog volgen van de Basiscursus Shiatsu geeft je veel voordeel bij de start van de opleiding, maar is niet verplicht.

Deze opleiding wordt gegeven door diverse docenten met als Hoofddocent Wim Hermans en duurt elke avond van 19.30 tot 22.30 uur.
Op de KIOM oefendagen is Femke Lemmens aanwezig als docent.

Deze gehele opleiding is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10321, door de GRO, en erkend door de BATC, door de NVST, door de VIV, door de VVET, door de CAT en door CAT Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten


logo KTNO.jpg     GRO.png logo nvst.png  VIV.png VVET    logo BATC.jpg  CAT.png

Wim Hermans.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
Basisjaar 1695 euro per persoon
(inclusief alle lessen en alle Shiatsu oefendagen en het examen)

Via het STAP budget kun je op 1 september of 1 november 1000 euro subsidie aanvragen, je betaalt dan zelf nog maar 695 euro.

Voor wie?
Voor iedereen die de kunst van Shiatsu wil leren, voorkennis is voor het Basisjaar niet vereist.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

Wanneer?

start Basisjaar 1 lesavonden: 12 jan 2023 (aanvraag via STAP op 1 sept of 1 nov)

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.