Vakopleiding Shiatsu Therapeut

Extra informatie.

De eerste drie lessen gaan over de basis van de Shiatsu. Je krijgt uitleg over Yin en Yang en we doen samen de Do-in oefeningen, ook wel meridiaan strekkingen genoemd. Je leert wat contra-indicaties zijn in een shiatsu-behandeling en wanneer het raadzaam is om niet te behandelen en door te verwijzen. Je krijgt uitleg over anatomische termen uit Oost en West, zoals wat een Cun is en hoe ons skelet is opgebouwd. We gaan al veel oefenen en elkaar behandelen op de verschillende meridianen. Je leert hoe je tijdens het behandelen op je eigen houding kunt letten en hoe je zoveel mogelijk vanuit je Hara (je eigen centrum) kunt werken.

Het is de bedoeling dat je de Do-in oefeningen/meridiaanstrekkingen (15 min) minimaal 2 maal per week thuis doet gedurende de hele opleiding. Je zult merken dat het je steeds meer energie geeft, dat je dag anders begint en dat je ze daarom uit jezelf misschien wel iedere dag gaat doen.

Daarna gaan we één voor één werken met de elementen Metaal, Hout, Aarde, Water en Vuur. Je krijgt steeds drie lessen per element. Je bereidt deze lessen thuis voor door in je syllabus de lesstof te bestuderen. Tijdens de eerste les van elk element krijg je uitleg over het element, leer je één van de meridianen te behandelen en leer je de reflexgebieden kennen. Tijdens de tweede les leer je de andere meridiaan die bij dit element hoort te behandelen. De derde les is een verdiepings-les en dan herhalen we de behandeling op de meridianen. 

Tijdens de drie lessen over elk element maak je een kort verslag wat dit element jou zegt, wat het met je doet en wat je er in herkent in jouw leven en in je omgeving.

Les 21 tot en met 23 leer je het Conceptievat en de Gouverneursvat te behandelen en maak je kennis met de Hara-diagnose en de Gezichtsdiagnose. We herhalen de meridiaan strekkingen en kijken of je ze genoeg hebt geoefend en goed beheerst. Je zorgt dat alle verslagen zijn ingeleverd voor les 23.

In les 24 doe je examen voor het Basisjaar 1. Dit bestaat uit een shiatsu-behandeling die je geeft aan een medestudent. Wanneer dit voldoende is uitgevoerd ontvang je je certificaat voor het Basisjaar Shiatsu Therapeut.

Voor alle jaren:

  • Vier keer per jaar spreek je met medecursisten een intervisie-dag af, waarbij je uitwisselt en zo heel veel van elkaar leert. 
  • Je ondergaat per studiejaar tweemaal een shiatsu-behandeling bij een therapeut die je niet kent en maakt daarvan een kort verslag waaruit blijkt wat je fijn/goed en minder goed vond, wat je hebt geleerd en wat je zelf anders zou doen. Dit is om een steeds duidelijker beeld te vormen over hoe jouw praktijk er na de opleiding uit gaat zien.
  • Je levert verdeelt over het jaar 20 behandelverslagen in van behandelingen die je thuis hebt gegeven.
  • Via een besloten Facebookgroep (niet verplicht, wel leerzaam) kun je vragen stellen aan en ervaringen delen met je studiegenoten.
  • Heb je vragen waar je tussen de lessen en de oefendagen niet uitkomt dan kun je ons mailen en krijg je zo snel mogelijk antwoord.   
  • Ga ervan uit dat je thuis minimaal een dagdeel in de week uittrekt om praktisch te oefenen.
  • Je komt op de KIOM  oefendagen om onder begeleiding van een docent te oefenen en je vragen te stellen.
  • Per jaar lees je 3 à 4 boeken (totaal rond de 1050 pagina's) van de boekenlijst om je te verdiepen in thema's die jou aanspreken en je maakt hier per boek een verslag van.
  • Om dieper in de stof te zakken bereid je de lessen voor, door de lesstof goed door te lezen en de lesstof van de laatste les te herhalen en te leren. Dit wordt regelmatig mondeling getoetst en moet per student 3 keer per jaar worden afgevinkt met een voldoende.
  • Na afloop van iedere module (2 per studiejaar) volgt een theorietoets met 40 multiplechoicevragen.

Terug naar waar je vandaan kwam.
 

Shiatsu.jpg

 

Facebook

Kosten?
1695 euro per persoon per jaar
(inclusief alle lessen en alle Shiatsu oefendagen en het examen)


Voor wie?
Voor iedereen die de kunst van Shiatsu wil leren.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Start verdiepingsjaar dinsdag 10 januari 2023
Er zijn geen nieuwe startdata voor deze opleiding

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.