Opleiding Shiatsu Masseur

 De hele opleiding is geaccrediteerd door het NGS (39 punten), SKIN (184 PE-punten), de GRO en door de KTNO (184 SBU/ 6,5 ECTS) en erkend door de VBAG, NVST, VIV, FAGT, CAT en de BATC. 

 

skin-geaccrediteerd-vignet-thumb.png        GRO logo.png   logo KTNO.jpg   logo VBAG.jpg  logo nvst.png  VIV.png  KIOM Logo FAGT  CAT.png  logo BATC.jpg
 

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro

 

De kosten
Je betaalt voor deze opleiding slechts 999 euro.  Indien je alles als losse modules boekt zijn de kosten hoger. Betalen in 3, 6 of 10 delen is zonder extra kosten mogelijk.
Wanneer je werkgever betaalt, berekenen wij een zakelijk tarief.


Shiatsu Masseur en Zen Masseur, een mooi duo
Deze opleiding vormt een mooi duo met de opleiding Zen Masseur, maar je kunt beide opleidingen ook los van elkaar volgen. Je hebt om je in te schrijven voor deze opleiding geen ervaring nodig.

 

Wat leer je?
De massage opleiding bestaat uit een reeks van 6 dagcursussen en vijf bijbehorende online modules. Op je eerste lesdag krijg je een map met alle theorie en de behandelingen met foto's en heldere tekst.  De behandelingen die je leert zijn allemaal ook gefilmd en je krijgt toegang tot dit beeldmateriaal in jouw online cursusomgeving. Zo kun je thuis alles rustig terugkijken en eventueel mee masseren met de video's. De toegang is onbeperkt, zodat je ook na je opleiding de behandelingen af en toe nog eens terug kunt kijken.

Na deze massage-opleiding ben je als Shiatsu masseur thuis in de elementenleer en in het geven van heerlijke ontspannende en balancerende Shiatsu behandelingen op de verschillende meridianen. 

We gaan diep in op de 5 elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout en hoe je deze elementen in het lichaam meer in balans kunt brengen en houden. Ook ga je de elementen tijdens de opleiding steeds meer herkennen in je eigen leven, je omgeving en in de wereld.

 

Op de mat of op de massagetafel?
De cursussen worden gegeven op een massagetafel. Je kunt er bij KIOM ook voor kiezen om op de grond op een mat te werken. De behandelingen geef je over de kleding heen. Wij besteden steeds veel aandacht aan jouw houding. We leren je masseren vanuit je Hara, beweging en lichaamsgewicht, waardoor het geven van een behandeling een ontspannende bezigheid wordt in plaats van werken. Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

 

Diploma
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel van 3 uur en daarna thuis met een online multiple choice toets van 40 vragen. Na het behalen van een voldoende ontvang je jouw diploma Shiatsu Masseur.
Je maakt deze toets thuis in je eigen tijd. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het digitale Diploma Shiatsu Masseur

 

Schrijf je in en reserveer tijdig je plaats, zodat je verzekerd bent van een plek in de vaste groep. 

 

5 sterren.png
 

Inschrijven

 

 

Volgorde:

Deze opleiding is niet modulair te volgen, je kunt bij inschrijving voor de opleiding aangeven met welke vaste groep je wilt starten.
Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en met een online multiple choice toets. 

  KIOM Shen Shiatsu.jpg        

Shiatsu en de theorie van de 5 elementen

Shiatsu is een al duizenden jaren oude Japanse massagevorm. Het wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. 
Tijdens de eerste lesdag gaan we je de grondbeginselen van Shiatsu leren. Je maakt kennis met de vijf elementen en je leert een ontspannende en balancerende behandeling geven op het element Metaal.
Door te werken op de meridianen kan een verstoorde energiebalans weer in evenwicht worden gebracht. De daarop volgende lessen wordt steeds 1 element uitgediept met de daarbij behorende organen, emoties en meridianen. Ook leer je strekkingen om thuis de betreffende energie van het element in beweging te brengen. Zo zul je ook merken dat de opleiding, met de behandelingen die je ontvangt en de oefeningen die je doet je een steeds betere kijk geven op de energiebalans in jouw lijf en leven.

De elementen ga je in steeds meer situaties herkennen en inzetten om meer balans te creëren in jouw leven. Je leert fijne behandelingen geven, waar je zelf ook weer energie van krijgt. De laatste les wordt alle lesstof geïntegreerd tot een geheel zodat je na de opleiding afgestemde behandelingen kunt geven aan jouw klanten.

 

Wat leer je?

- De theorie van de 5 elementen met de bijbehorende organen en meridianen.
- Het masseren van de bijbehorende meridianen.
- Strekkingen om de meridianen rustig aan te openen bij jezelf.
- Inzicht of er een teveel dan wel te weinig aan energie door de meridiaan stroomt.

Dag 1: Algemene kennismaking en Metaal
Het element Metaal hoort bij de herfst helpt ons met het verwerken en met het loslaten. Het laat ons onze diepste verlangens voelen en helpt met het uiten van verdriet.
De Long- en de Dikke Darm meridiaan horen bij dit element en je leert dan ook een Shiatsu behandeling geven op deze meridianen.

Dag 2: Water
Het element Water hoort bij de winter. Tijd om stil te staan, naar binnen te keren, te dromen en te bezinnen.
De Blaas en de Nier meridiaan horen bij dit element. Na de uitleg in de ochtend, leer je een Shiatsu behandeling om het Water element meer in balans te brengen.

Dag 3: Hout
Het element Hout hoort bij de lente. Tijd voor groei en beweging. Het element hout helpt om grenzen aan te geven, keuzes te maken en te doen wat we te doen hebben in het leven.
Je leert een Shiatsu behandeling op de Lever- en de Galblaas meridiaan die helpen de energie van dit element in balans te brengen.

Dag 4: Vuur
Het element Vuur heeft de energie van de zomer. Volle bloei, kleurenpracht en zonneschijn. Mensen gaan naar buiten en maken verbinding met elkaar.
Samen lachen en samen dansen, passie en levenslust horen bij het element Vuur. Je leert een fijne Shiatsu behandeling op de meridianen van het Vuurelement; de Hart- en de Dunne darm meridiaan, maar ook de Kringloop en de Drievoudige verwarmer horen bij dit element.

Dag 5: Aarde
Het element Aarde hoort bij de nazomer. De tijd van overvloed en vervulling.  Bij een tekort aan Aarde ervaren mensen een leegte in zichzelf en zie je vaak verslavingen om de hoek komen kijken. 
De Maag- en de Milt meridiaan horen bij het Aarde element en je leert dan ook een heerlijke, balancerende behandeling op deze meridianen, die ook doorwerkt op de hormoonbalans in het lichaam.

Dag 6: Integratie dag
Tijdens deze dag integreren we alle kennis tot een geheel zodat je na afloop van de opleiding een afgestemde Shiatsu behandeling kunt geven aan jouw klanten.

Praktijkdeel
Na de 6 lesdagen te hebben gevolgd en geoefend kom je op bij KIOM voor het praktijkdeel. Bij het praktijkdeel laat je zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

Online Multiple choice toets
Na het afronden van je praktijkdeel krijg je toegang tot de online multiple choice toets van 40 vragen. Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt, ontvang je het digitale diploma Shiatsu Masseur. Je kunt de online multiple choice zonder extra kosten meerdere malen herkansen.


Extra kosten om rekening mee te houden

Wanneer je deze opleiding gaat volgen zul je waarschijnlijk ook een massagetafel of een mat willen aanschaffen. Je kunt deze in verschillende prijsklassen kopen. Wij adviseren je om te wachten met de aanschaf tot na de eerste lesdag, zodat je beter weet waar je op moet letten en wat bij je past. Je kunt via KIOM ook korting krijgen op de aanschaf van diverse massagetafels.
Tijdens de cursusdagen neem je je eigen massagespullen mee om op en onder te liggen, zoals een hoeslaken voor een massagetafel, een hoofdsteunhoesje en twee grote doeken van 1 bij 2 meter. Je kunt deze spullen ook bij ons aanschaffen op de cursusdag zelf.

 

Startdata


- Start najaar 2024: maandelijks een les op 6 donderdagen: 10 okt, 14 nov en 12 dec 2024 en  9 jan, 6 feb en 20 mrt 2025 (10.00-17.00 uur)

Afsluitend praktijkdeel op donderdagmiddag 3 april 2025 (14.00-17.00 uur)


Groepsgrootte
De groepen van deze opleiding zijn rond de 12 personen.

 

KIOM Yin Yang.jpg

Shiatsu is een ambacht
Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

We hebben bij KIOM oefenochtenden en -avonden. Tegen een kleine vergoeding van 22,50 euro kun je hier onder begeleiding van een docent komen oefenen.
Ook kun je voor 30 euro een kwartaalabonnement kopen en meerdere of zelfs alle keren binnen een kwartaal komen.
Geef je op tijd op, want de plaatsen zijn beperkt: Naar de Oefenpagina

Deze opleiding wordt gegeven door Wim Hermans en Femke Lemmens.

 Wim Hermans.jpg     

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png

Facebook

Kosten?
999 euro
(in plaats van 1351 euro wanneer je alles als losse modules boekt)


Voor wie?
Voor iedereen. Massage ervaring is niet nodig.   
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Inschrijven

Wanneer?

Startdatum do 10 okt 2024. Andere data staan in de tekst
Je kunt deze opleiding zonder extra kosten in 3, 6 of 10 deelbetalingen betalen

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.