Online Lage Rugpijn Massage

Pijn in de rug is een klacht die je als masseur vaak tegenkomt. Vaak is men al naar een dokter of specialist geweest maar de meeste rugklachten, zo’n 90%, hebben geen medische aanwijsbare reden. Ze zijn a-specifiek. Dat wil zeggen dat er geen directe aanwijzing is voor de pijn.
En dat betekent dan vaak, “je moet er maar mee leren leven”.
Maar stress, spanning, een verkeerde houding en overbelasting spelen vaak een grote rol bij rugklachten, en daar kunnen we wél iets aan doen.

Rugpijnfoto 400-.jpg

In deze cursus leren we je technieken uit diverse massagevormen die specifiek gericht zijn op de pijn in de lage rug. Daarnaast leer je hoe de rug in elkaar zit en waar het mis kan gaan.
Als masseur kun je op deze manier op de verantwoorde manier helpen tot het oplossen of verlichten van de klachten én kun je advies geven om op een goede manier met de rug om te gaan.
Deze technieken kun je natuurlijk integreren in alle massagevormen die je al kent.

De kosten voor deze online cursus zijn 97 euro.
 

De cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken:

1. Inleiding

2. Geschiedenis van Lage Rugpijn

3. Wat we nu weten

4. Beleid bij Lage Rugpijn

5. Theoriekennis wervelkolom

6. Diverse oorzaken van Lage Rugpijn

7. Doorverwijzen en contra-indicaties

8. Tips bij Lage Rugpijn Massage

9. Tips voor cliënten met Lage Rugpijn

10. Bindweefselmassage (met video en uitleg)

11. De achterste oppervlakkige spierketting (met video en uitleg)

12. Triggerpoints bij Lage Rugpijn

13. Buikmassage bij Lage Rugpijn

14. Ten slotte

 

Het voordeel van een online cursus is dat je de video’s net zo vaak kunt bekijken als je wilt.

Je kunt de cursus en alle video's bekijken op je computer, op je tablet en op je telefoon. Precies wanneer het jou uitkomt. 

Wanneer je deze cursus alleen online volgt en je wil graag een certificaat dan kan dat.

Je koopt de online toets van de cursus die je hebt gevolgd en je beantwoordt online de 40 vragen van de desbetreffende toets. De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie of lukt het door een andere oorzaak niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

Als je een 5.5 of hoger scoort dan krijg je de automatisch de mogelijkheid om je certificaat te downloaden. Je kunt het daarna zelf printen. De kosten van onze online toetsen zijn 50 euro.

Volg je de cursus naast online ook live, zoals bijvoorbeeld bij de opleiding Allround Masseur, dan krijg je je certificaat na het volgen van de live cursus en hoef je deze toets niet te maken.

Een kleine compilatie van deze cursus.

 

 

 

Alle apparaten met rand PNG.png

Onze online omgeving vind je hier >>> 

Registreren is gratis en regelmatig komen er nieuwe cursussen bij.

 

Ervaringen van cursisten
"Een hele poos geleden heb ik deze cursus live gevolgd bij KIOM in Eindhoven. Nu heb ik de online cursus van deze massage besteld en ben er direct mee aan de slag gegaan om nog meer de diepte in te gaan. Lage rugpijn problemen komen heel vaak voor en daarom is deze massage heel goed te integreren in een ontspanningsmassage. De filmpjes en de uitleg zijn super duidelijk. Ik leer er nog meer van en ben er heel blij mee als naslagwerk op de cursus die ik live al had gevolgd." Adje

 

Facebook