Davy Ohoiwutun

Selamat Datang, oftewel Welkom!

Mijn naam is Davy Ohoiwutun en ik woon in het pittoreske Odiliapeel een dorpje bij Uden waar ik mijn massage praktijk Taksu Bali massages aan huis run. Ik heb het masseren (pijit) geleerd van mijn Indische oma. Als kind zijnde werd het masseren al spelenderwijs aangeleerd door mijn oma, ze leerde ons de schouders, armen en handen masseren en dit zonder olie, alles werd over de kleding heen gedaan, zoals bij een stoelmassage. Mijn oma kon destijds al meteen zeggen welke kleinkinderen het wel en wie het niet in de vingers had als wij de armen en schouders van onze oma mochten masseren. Volgens mijn oma had ik het wel in de vingers, ze zei tegen mij dat ik er iets mee moest gaan doen. Open je eigen massagepraktijk later als je groot bent zei ze. Ja, ja, dacht ik nog, zo onzeker als ik was destijds. Later kwam ik via een medemuzikant met KIOM in aanraking. Ik wilde een Basiscursus Masseren gaan doen, omdat ik eigenlijk niet echt wist hoe een echte massage in zijn werk ging. En mijn oma kon mij ook niet uitleggen waarom bepaalde grepen op die ene manier uitgevoerd moest worden. Ik leerde bij KIOM in de basiscursus en werd daarna door het bekende massagevirus gegrepen. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan bij KIOM.

 

Davy cursist van KIOM in the spotlight.jpg

 

Ik leerde bij KIOM de juiste technieken aan en om goed voor mezelf en mijn lichaam te zorgen. Ik genoot van de lessen en de heerlijke verlichte ruimte waar de lessen worden gegeven. De massages worden stap voor stap goed uitgelegd en er wordt goed aangestuurd op houding en uitvoering van de massages. En de lesboekjes zijn voorzien van foto's met uitleg over de massage grepen zodat je er later nog eens rustig overheen kunt lezen. Het materiaal waar je mee werkt en de massageolie zijn van topkwaliteit. Ikzelf gebruik dezelfde massagedoeken en de heerlijke geurende olie van Volatile, natuurlijk ook te verkrijgen zonder geur. Wat mij aanspreekt bij KIOM is de ruimte die heerlijk ''ZEN'' is en de ontspannen en gezellige sfeer. Het is steeds weer een vorm van thuiskomen als je een nieuwe cursus gaat volgen. De docenten zijn allemaal enthousiast en verstaan hun vak goed en weten alles gestructureerd uit te leggen.

Davy 9.jpg    Davy 12.jpg

Ik run momenteel een eigen massage praktijk. Ik had nooit durven dromen dat ik een eigen massagepraktijk op zou gaan richten. Maar mijn oma heeft toch gelijk gekregen. Ik vind massages en wellness treatments geven aan mensen erg ontspannend en iets toevoegen aan mijn leven. Bij KIOM heb ik vrijwel alles gedaan wat er te leren valt. In de tussentijd heb ik de diploma’s voor Stoelmasseur, Wellness masseur , NGS sportmasseur, Relax Masseur, mogen behalen. Zowel bij KIOM als bij andere opleiders. En momenteel ben ik bij KIOM aan de opleiding Gentle Touch masseur begonnen wat mij weer heel veel massage technieken oplevert, die ik in mijn rugzak mag stoppen. in de wintermaanden lopen in mijn praktijk de Hotstone massage, de hamam, en de Lomi Lomi behandelingen erg goed. Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in rug-, nek- en schouderklachten. Hier komen ook veel cliënten maandelijks voor terug. Mensen komen helemaal ontspannen en zen van mijn massagetafel en geven vaak complimenten over de manier hoe ik een ontspanningsmassage geef. Vaak komen nieuwe cliënten bij mij terecht via de mond tot mond reclame van andere cliënten. En dat is altijd fijn om te horen.

 

  Davy 6.jpg  Davy 10.jpg

 

KIOM heeft mij erg enthousiast gemaakt met hun speciale manier van massages geven. Omdat ik ook bij ander opleiders bepaalde specialisatie cursussen heb gevolgd. Voel ik mij door de gemoedelijke en rustige aangename sfeer erg thuis bij KIOM. Het is bijna mijn 2e thuis geworden. Rob en Femke zijn hele goede opleiders die professioneel onderlegd zijn en ze zijn erg enthousiast wanneer ze lesgeven, zo ook de andere docenten die bij KIOM hun passie voor masseren doorgeven. Alles gaat in een rustige flow, geen gehaast en niets afraffelen. De tijd vliegt letterlijk om tijdens de cursussen. Ze leren je een goede houding aan tijdens het masseren en hoe men integer omgaat met de persoon op de massagetafel. Het welzijn en veiligheid van een persoon staat in mijn praktijk dan ook hoog in het vaandel. Door meerdere cursussen te volgen, leer je steeds meer massagetechnieken die je allemaal kunt verweven tot 1 massage. Iedere massage is bij mij dan ook anders, niet iedereen is hetzelfde waarom zou een massage dat wel zijn? 

Davy Ohoiwutun

www.taksubali.nl

Taksu Bali – Uw moment van Zen

"Mijn doel is om u kennis te laten maken met de eeuwenoude authentieke oosterse massage technieken en u op een wellness reis mee te nemen die helemaal aangepast is op uw specifieke behoefte."

 

 

Facebook