Wikkelcare

Wat is wikkelcare?
Wikkelcare is een therapeutisch wikkelconcept en werkt ondersteunend (complementair) op fysiek en emotioneel niveau. Een wikkel geeft het cocongevoel. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust met als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. Het Wikkelcare concept is zo ontwikkeld dat elke masseur, therapeut of schoonheidsspecialist dit concept aanvullend kan inzetten in zijn of haar eigen praktijk. 
 

Wat is een therapeutische wikkel?
De therapeutische wikkel, ook wel Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is een lap stof gemaakt van biologisch katoen welke samen met pure schapenwol en prachtige energetische oliën of biologische kruiden om het lichaamsdeel wordt gewikkeld waar de klacht zich bevindt. Daardoor wordt de aandacht bevestigd op het te helen gebied waar je eigenlijk liever geen aandacht aan wilt besteden. Het is een positieve benadering van een lichaamsdeel wat veel aandacht nodig heeft om te helen. Alle wikkels zijn ontworpen en handgemaakt door Anne Tjeenk Willink.

buikwikkel aanbrengen.JPG

Het effect van een wikkel
De wikkel (met of zonder aanvullende producten) heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd op een diepere laag, want de werking gaat dieper dan je denkt.
https://wikkelcare.nl/de-diepere-laag/

Wie is de drijvende kracht achter Wikkelcare?
Anne Tjeenk Willink woont en werkt in Zwolle. Ze is holistisch en complementair schoonheidsspecialiste, wikkelspecialist en opleider bij Wikkelcare.

Anne: "Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn in het ziekenhuis als secretaresse en planner heb ik in 2008 via een coaching traject besloten om een opleiding te volgen tot schoonheidsspecialiste met als doel holistisch en complementair te kunnen werken. Na het behalen van mijn diploma in 2010 ben ik mijn eigen weg gaan zoeken om holistisch
te leren werken. Met deze basis heb ik mijn eigen wikkelconcept ontwikkeld: Wikkelcare. Ook hier komt mijn medische kennis die ik in die 20 jaar heb opgedaan helemaal van pas."

anne profiel 2022.png

Wat leer je deze dag?
- Het verlichten van darmklachten (bijvoorbeeld prikkelbaar darm syndroom), menstruatieklachten en onverklaarbare buikpijnen (psychosomatische klachten) middels een kamillewikkel
- Klaarmaken en aanbrengen van een gemberwikkel (opheffen blokkades in het bekkengebied, verwarmend, ontgiftend, stimuleert de doorbloeding, helend)
- Verlichten van burn-out en stress gerelateerde klachten middels droogwikkelen en inbakeren

Je ondergaat de wikkelingen ook zelf, zodat je op basis van je eigen ervaring jouw cliënten kan vertellen wat de toevoeging van het wikkelen is bij jouw behandelingen.
Je krijgt een hand-out met een uitgebreide beschrijving van de gebruikte kruiden en een KIOM certificaat.

Tijdens de les wordt er gewerkt met de wikkels en kruiden van Wikkelcare.
Wil je ook in je eigen praktijk met het wikkelen aan de slag, dan kan je aansluitend aan de les  de Wikkelcare Ghara basiswikkel set inclusief kamille en gember aanschaffen. De prijs van deze complete set is 99,-  (119,79 incl btw).

Alle kruiden zijn (zo mogelijk) biologisch en als er de mogelijkheid is voor een kruid met een Demeter keurmerk zal ik altijd voor het Demeter keurmerk gaan. Alle stoffen zijn biologisch en GOTS-gecertificeerd, de wol is cruelty free en komt van een schaapskudde welke wordt gebruikt voor natuurbegrazing in Elst ( https://youtu.be/nsDGN9s6YLM ).

Certificaat Wikkelspecialist
Wil je graag een Wikkelcare certificaat en als wikkelspecialist een jaar gratis vermeld worden op de website van Wikkelcare, dan kan je kiezen voor een maand begeleiding door Anne aansluitend aan de cursus. En bij aankoop van de Ghara professionele wikkel set ga je minimaal 8 wikkelbehandelingen integreren in jouw eigen behandelingen. Op de lesdag zelf zal Anne het verder uitlichten. Voor deze ondersteuning en een jaar lang gratis vermelding op de Wikkelcare website vraagt Anne een vergoeding van 31,-  (37,51 incl. btw).

Wil je meer weten over Wikkelcare of vervolgcursussen, dan kan je kijken op wikkelcare.nl

Cursustijden
Deze cursus is van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur
 

schapen marion.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

 

Facebook

Kosten?
160 euro per persoon 

(inclusief gebruik materialen tijdens de cursusdag, digitale handout en bewijs van deelname)

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen. Ervaring is niet nodig.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Datum 2025 volgt

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst, of vindt 100% restitutie plaats.