Vakopleiding Shiatsu Therapeut jaar 2

Extra informatie.

Het wordt nu steeds leuker. Omdat je steeds meer kennis krijgt ga je jouw behandelingen steeds meer afstemmen op wat nodig is. In dit leerjaar gaan we per drie lessen één voor één de elementen weer langs en leer je over de transformatie- en diagnosepunten op de meridianen. Je leert alles over de Shen en de Ko cyclus, hoe de elementen op elkaar inwerken en hoe je dit in een shiatsu behandeling kunt gebruiken om meer balans te creëren. Daarnaast gaan we intensief aan de slag met diagnose stellen aan de hand van pols-, gezichts-, lichaams- en buikdiagnose. We gaan je leren hoe je een anamnese afneemt en hoe je een behandelplan opstelt. Je leert dit jaar ook alles over de alarmpunten (de Mu punten) en over de Rug-punten (de Yu punten).

Je krijgt net als in het eerste jaar tussentijdse toetsen (8 keer), zodat je je de theorie goed eigen maakt en deze praktisch kan inzetten, terwijl het allemaal behapbaar blijft. 

Je doet tegen het einde van dit jaar een onderzoek naar een ziektebeeld naar keuze en je maakt daar een verslag van. De vragen hierbij zijn: Leg uit wat de ziekte is, wat is er bekend, wat nog niet, hoe wordt er westers medisch behandeld, wat zijn andere behandelmogelijkheden en wat zou je als shiatsu therapeut voor deze cliënt kunnen betekenen.

We werken de laatste 6 lessen met modellen om veel ervaring op te doen.

Het eindexamen dit jaar is het op een juiste manier afnemen van een anamnese, een diagnose stellen en een behandeling geven aan een model. De docent beoordeelt of het geheel voldoet aan de verwachting en aan het geleerde van afgelopen jaar.

Voor alle jaren:

  • Vier keer per jaar spreek je met medecursisten een intervisie-dag af, waarbij je uitwisselt en zo heel veel van elkaar leert. 
  • Je ondergaat per studiejaar tweemaal een shiatsu-behandeling bij een therapeut die je niet kent en maakt daarvan een kort verslag waaruit blijkt wat je fijn/goed en minder goed vond, wat je hebt geleerd en wat je zelf anders zou doen. Dit is om een steeds duidelijker beeld te vormen over hoe jouw praktijk er na de opleiding uit gaat zien.
  • Je levert verdeelt over het jaar 20 behandelverslagen in van behandelingen die je thuis of op oefenavonden hebt gegeven (in leerjaar 3 – 30 verslagen).
  • Via een groeps WhatsApp (niet verplicht, wel leerzaam) kun je vragen stellen aan je jaarstudiegenoten.
  • Heb je vragen waar je tussen de lessen en de oefenavonden niet uitkomt dan kun je ons mailen en krijg je zo snel mogelijk antwoord.   
  • Ga ervan uit dat je ongeveer een dagdeel in de week uittrekt om praktisch te oefenen.
  • Je komt 3 keer per kwartaal gratis op een KIOM oefenavond om onder begeleiding van een docent te oefenen en je vragen te stellen.
  • Je schaft per jaar 2 boeken, video’s of apps aan van onze medialijst om je te verdiepen in thema’s die jou aanspreken.


Terug naar waar je vandaan kwam.

KIOM Shen Shiatsu.jpg

 

Facebook

Kosten?
1275 euro per persoon

Voor wie?
Voor iedereen die de kunst van Shiatsu wil leren.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

zie data op de hoofdpagina

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Wanneer een cursus, cursusdag of opleiding door de cursist wordt geannuleerd, worden tot 2 weken vóór aanvang van de cursus 50 euro annuleringskosten berekend. Bij annulering in de laatste 2 weken vóór de cursus of cursusdag is het volledige cursusbedrag verschuldigd. Zo ook bij het vroegtijding stoppen met een cursus of een opleiding.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Van 4 tot 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. In de laatste 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 35 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.