HoofdpijnMassage

Wist je dat volgens de laatste onderzoeken 1 op de 5 Nederlanders tegenwoordig minimaal 1 dag in de week hoofdpijn heeft? Dat is 20%!!!

Dat betekent dat jij als masseur voor heel veel mensen iets kunt betekenen.
De hoofdpijn die met stip op nummer 1 staat is de zogenaamde spanningshoofdpijn.
Migraine komt ook heel veel voor, per dag hebben alleen al in Nederland 70.000 mensen last van een migraineaanval.

HoofdpijnMassage

We kennen hoofdpijn in verschillende verschijningsvormen: zeurend, drukkend, kloppend, bonkend of stekend. De redenen zijn al net zo verschillend: stress, verkrampte spieren, verkoudheden, griep, hormoonschommelingen, slecht slapen, voeding en ziekte.

Je leert tijdens deze cursus alles over de verschillende soorten hoofdpijn, over de oorzaken, de triggers en je leert 5 verschillende behandelingen om verlichting te bieden voor hoofdpijn bij:
1. Spanning
2. Migraine
3. Het spijsverteringssysteem
4. Verkoudheid
5. Zwangerschap

De technieken die we je leren komen uit de oosterse en de westerse massagewereld. We gaan aan de slag met het laten ontspannen van spieren maar we kijken ook naar het meridiaansysteem, naar het herstellen van energieblokkades en wat je kunt doen met etherische olien.

Een cursus met een verrassende diversiteit en natuurlijk een mooi cursusboek met uitleg en foto’s van alle technieken én een certificaat.

De cursus wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

KIOM Femke Nijmeijer.jpg

Deze cursus is HBO geaccrediteerd door de KTNO onder nummer K10306, door de GRO, door de NVST, door de BATC, door de VVET, door de VIV, door de FAGT , door de VBAG en door de CAT.
SBU opbouw 47 uur, docent contacturen: 7


logo KTNO.jpg   GRO.png logo nvst.png  logo BATC.jpg    VVETVIV.png KIOM Logo FAGT  logo VBAG.jpg CAT.png
 

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 

 

Facebook

Kosten?
135 euro per persoon.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met masseren.
Je oefent op je mede-cursisten.
Wanneer je met een partner of bekende hebt ingeschreven kun je, als je dat wilt, de hele cursus samen werken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

zo 19 juni 2022

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Annuleren is altijd mogelijk. Graag verwijzen wij naar onze Algemene Voorwaarden.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Daarna worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.