Opleiding StoelMasseur

De hele opleiding is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO, en erkend door diverse beroepsvereningen.
logo KTNO.jpg     GRO.png             

De kosten voor deze Opleiding zijn 999 euro, maar...
via het STAP-budget voor jou gratis. 

Stap-budget 300 nieuw.jpg

Na deze massage opleiding ben je als Stoelmasseur een expert in het geven van professionele stoelmassages op een speciale massagestoel. 

Je leert hoe je een heerlijke stevigere of juist zachtere en diep ontspannende stoelmassage kunt geven helemaal afgestemd op de persoon. Je leert om heel goed voor je rug, handen en polsen te zorgen en op een manier te masseren dat je er zelf energie van krijgt. Je leert hoe je met jouw massages iemand mee kunt nemen naar meer ontspanning, of juist naar wat meer energie en vitaliteit. Ook leer je heel veel over het behandelen van triggerpoints, waardoor je ook spierknopen kunt losmaken. 

Je kunt jouw massages aanbieden op festivals, beurzen, bij bedrijven op feesten of gewoon in je praktijk. Stoelmassage is zeer laagdrempelig omdat je door de kleding heen masseert en iedereen zonder al te veel gedoe kan komen zitten om een heerlijke behandeling te ontvangen.

Ontspanning en afstemmen op wat nodig is met daarbij luisteren naar je eigen grenzen en de grenzen van de ander is van groot belang en dit krijgt altijd veel aandacht in de lessen bij KIOM.

De massage opleiding bestaat uit 10 lessen op de massagestoel (5 dagen of 10 avonden) en tijdens je opleiding 6 maanden toegang tot de oefenochtenden en oefenavonden bij KIOM. De opleiding wordt ongeveer 4 x per jaar ingepland. Daarnaast krijg je toegang tot de online cursus Basis Stoelmasseur, waar alle massagetechnieken op de massagestoel helemaal op video worden voorgedaan en uitgelegd. Precies zoals gedurende de les. Zo kun je deze lessen vast voorbereiden en later eindeloos terugkijken en eventueel mee-masseren.

Je krijgt bij aanvang van je opleiding meteen toegang tot de online module Stoelmassage met wel 50 technieken, zodat je gelijk kunt beginnen. Er zijn per jaar 4 startmomenten voor de live stoelmassage-lessen.

Op de oefenochtenden en avonden kun je onder begeleiding van een docent komen oefenen. Je wisselt uit met medestudenten. De data vind je hier, omdat de plaatsen beperkt zijn is het van belang je tijdig aan- of af te melden.

Je sluit de opleiding af met een praktijkdeel en daarna een online multiple choice toets.

Bij het praktijkdeel laat je tijdens een ochtend, middag of avond zien dat je serieus bezig bent met het je eigen maken van de verschillende technieken, krijg je tips en aanwijzingen en er is ruimte voor al jouw vragen die je nog hebt. 

De online multiple choice toets kun je wanneer je wilt en zonder extra kosten meerdere keren herkansen. Heb je dyslexie en lukt het niet de toets goed te maken, laat het dan even weten, dan vinden we een andere oplossing om je kennis te toetsen.

5 sterren.png

Volgorde:

Je kunt bij aanvang van je opleiding meteen starten met de online module.

Reserveer tijdig je plek in een groep voor de live lessen. Op 10 avonden, of op 5 keer overdag en voor de oefenmomenten dat je wilt komen tussen je eerste les en het praktijkdeel. Houd er rekening mee dat je de opleiding binnen een jaar helemaal moet afronden (met ook het praktijkdeel en de multiple choice toets). 
 

KIOM StoelMassage Online

1 Stoelmassage

Na afloop van deze opleiding van 10 avonden of 5 hele dagen, kun je iemand op een speciale massagestoel een heerlijke massage geven.

Je leert heerlijke massagetechnieken, het behandelen van triggerpoints en strekkingen op een massagestoel. Daarnaast leer je goed voor jezelf zorgen als stoelmasseur en in je massages om af te stemmen op wat nodig is en zich aandient.

De technieken die je leert kun je toepassen als aparte behandelingen maar je kunt ze ook integreren met elkaar of in andere behandelingen.

Iedereen krijgt het cursusmateriaal met de theorie, contra-indicaties en alle stoelmassagetechnieken en strekkingen in tekst en met duidelijke foto’s. En het cursusmateriaal over de triggerpoints met theorie en met tekeningen van al de spieren en de uitstralende pijnplekken.

Je krijgt meteen bij aanvang van je opleiding toegang tot de online module stoelmassage met wel 50 massagetechnieken.


Je kunt voor deze live opleiding met 10 modules kiezen uit de volgende data:

10 avonden: vanaf 7 september 2022 (7 en 21 september, 5 en 12 oktober, 2, 9, 23 en 30 november en 14 december 2022 en 11 januari 2023),

of 5 hele dagen: vanaf 19 oktober 2022 (19 oktober, 16 november, 14 december 2022, 18 januari en 8 februari 2023),

2. Gratis oefenochtenden en oefenavonden

Gedurende de hele opleiding krijg je gratis toegang tot alle oefenochtenden en oefenavonden.

3 Praktijkdeel

Na de lessen te hebben gevolgd en geoefend kom je op een ochtend, middag of avond bij KIOM voor het praktijkdeel. Je kunt hier al je vragen stellen en onder begeleiding van een docent oefen je met medecursisten de technieken uit verschillende cursussen die je nog lastig vindt. 

Tevens wordt er gekeken of je de technieken hebt geoefend en een vloeiende massage kan geven.

Je kunt voor dit praktijkdeel kiezen uit de volgende data:
woensdagavond 15 februari 2023
of woensdagochtend 8 maart 2023
of vrijdagavond 30 juni 2023
of vrijdagochtend 14 juli 2023

4 Multiple choice toets

Nadat je de opleiding met 10 modules en 3 cursussen en het praktijkdeel hebt gevolgd kun je als afronding toegang aanvragen tot de online multiple choice toets van 40 vragen.

Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het diploma Master StoelMasseur. Je kunt de online multiple choice toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

Het stapbudget aanvragen: Vul het inschrijfformulier in en zet er duidelijk bij 'Stap-budget'. Wij sturen je dan het Stap-aanmeldingsbewijs in een PDF-bestand binnen 2 dagen. Zet er ook vast de data bij waar je een optie op wilt hebben.
 

Masseren is een ambacht

Dat betekent hoe meer uren je maakt, hoe meer je het in je vingers krijgt. Met alleen het volgen van de lessen en kijken naar de video’s kom je er niet.
Daarom stimuleren we bij KIOM om veel te oefenen en vooral uit te wisselen met medecursisten.
Je kunt een massagemaatje bij jou in de buurt vinden via de besloten Facebook pagina KIOM Opleidingen.
Ook kun je hier je vragen stellen wanneer je tegen dingen aanloopt.

Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens, door Barbera de Winne of door Natascha van Kessel.
 

KIOM Femke Nijmeijer.jpg     Barbara de Winne.jpg     Natascha.jpg

 

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan. Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan met schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart. 
 

KIOM is lid van de NRTO en heeft het NRTO keurmerk behaald.

LOGO NRTO.png    NRTO_keurmerk.png
 

Het stapbudget aanvragen: Vul het inschrijfformulier in en zet er duidelijk bij 'Stap-budget'. Wij sturen je dan het Stap-aanmeldingsbewijs in een PDF-bestand binnen 2 dagen. Zet er ook vast de data bij waar je een optie op wilt hebben.


 

Facebook

Kosten?
999 euro, maar via STAP gratis

Voor wie?
Voor iedereen die die professionele stoelmassages wil gaan aanbieden en voor iedereen die wil bijscholen. Massage ervaring is niet nodig.
Je oefent op je mede-cursisten.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Start vanaf 1 augustus 2022

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Annuleren is altijd mogelijk. Graag verwijzen wij naar onze Algemene Voorwaarden.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Daarna worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.