Vakopleiding Shiatsu Therapeut

Shiatsu is een reeds duizenden jaren oude massage- en therapievorm.
De achtergrond van Shiatsu ligt in de Oosterse Geneeswijze.
Het wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.
Tijdens dit eerste jaar leer je alle in en outs van de meridianen en de belangrijkste punten op die meridianen.
Je leert de achtergronden en de filosofie van de Oosterse Geneeswijze en je maakt kennis met de 5 elementen (transformaties) te weten Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout.
En je leert over Yin en Yang en over de invloed die blokkades in meridianen kunnen hebben in en om het menselijk lichaam. Daarnaast leer je hoe je met je duimen, je vingers en met je volle hand meridianen en de daarop liggende punten kunt voelen en behandelen.

Shiatsu.jpg

Maar het belangrijkste in deze opleiding, naast het aanleren van al deze mooie technieken, is het steeds beter leren kennen van jezelf en het meer in balans komen met jezelf. Want hoe meer in balans, hoe beter je een ander kunt helpen. En dat in evenwicht komen, en het aanleren van een holistische denkwijze, is de basis van de Oosterse Geneeswijze. Je krijgt een gelukkiger leven en je wordt een betere therapeut.

Onze docent Wim Hermans heeft zijn opleidingen in het binnen- en buitenland gevolgd en geeft al ruim 30 jaar les in Shiatsu. Zijn enorme kennis en zijn fijne heldere manier van doceren is voor veel cursisten net dat wat ze nodig hebben om zichzelf te verrijken en de kunst van Shiatsu onder de knie te krijgen.

Shiatsu wordt normaliter op een mat of een futon op de grond uitgevoerd maar Wim leert je, wanneer je daar de voorkeur aan geeft, ook hoe je de technieken kunt uitvoeren op een massagetafel.

Het basisjaar van de VakOpleiding tot Shiatsu Therapeut bestaat uit 24 dinsdagavonden van 19.30 tot 22.30 uur.

Data:
15 en 29 januari 2019
5, 19 en 26 februari 2019
19 en 26 maart 2019
9 en 16 april 2019
7 en 21 mei 2019
4, 11 en 25 juni 2019
27 augustus 2019
10 en 17 september 2019
1, 8 en 29 oktober 2019
5 en 19 november 2019
3 en 17 december 2019

Het al hebben gevolgd of nog volgen van de Basiscursus Shiatsu geeft je veel voordeel bij de start van de opleiding, maar is niet verplicht.
Deze Vakopleiding kan (deels) aftrekbaar zijn bij de Belastingdienst als studiekosten of scholingsuitgave.
Neem hiervoor contact op met de Belastingdienst.
Voor het UWV zijn wij in sommige gevallen een partij die een passend scholingstraject/reïntegratietraject kan bieden voor een individuele werkzoekende. Het UWV betaalt in dat geval de gehele Vakopleiding.
(De combinatie van de VakOpleidingen KIOM Masseur, KIOM StoelMasseur en Shiatsu Therapeut kan een goede basis zijn voor een nieuwe wending in jouw leven.) Neem contact op met het UWV voor meer informatie.

Je ontvangt na afloop een certificaat.
Na dit jaar kun je verder met het tweede jaar: 
Verdieping en de start van het stellen van diagnoses.
En daarna kun je verder met het derde jaar: 
Diagnose en werken met de wondermeridianen.
Als laatste is er een afstudeertraject en kun je het diploma Shiatsu Therapeut behalen.

Deze opleiding wordt gegeven door Wim Hermans en duurt elke avond van 19.30 tot 22.30 uur.

Wim Hermans.jpg

Facebook

Kosten?
1275 euro per persoon

Voor wie?
Voor iedereen die de kunst van Shiatsu wil leren.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

zie data in de tekst

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren

Wanneer een cursus of cursusdag door de cursist wordt geannuleerd, worden tot 2 weken vóór aanvang van de cursus 50 euro annuleringskosten berekend. Bij annulering in de laatste 2 weken vóór de cursus of cursusdag is het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Verzetten

Door privéomstandigheden of door ziekte kan een cursus of cursusdag in overleg worden verzet. Tot 4 weken voor de cursus of cursusdag is dit kosteloos. Van 4 tot 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 25 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht. In de laatste 2 weken voor de cursus of cursusdag worden 35 euro administratiekosten per cursusdag in rekening gebracht.

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.