TAO training

De Weg naar Binnen

Deze opleiding is geaccrediteerd door de GRO en door de KTNO , en erkend door de FAGT, VBAG, NVST, VIV, CAT, CAT-Vergoedbaar, Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de BATC.

Om-, bij-, of nascholing voor (aankomend) therapeuten en masseurs met interesse in de Chinese elementenleer. De opleiding helpt je dieper inzicht te verkrijgen hoe de elementen Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur zich verhouden in de natuur, en in het leven en lichaam van jou en jouw cliënten. Het helpt je om in je behandelingen meer af te stemmen, meer bij jezelf te blijven en dieper te kunnen werken. Je leert steeds meer afstemmen en voelen hoe de energie stroomt, hoe je het kunt opwekken, omzetten en inzetten waar nodig. Je kunt wanneer je deze opleiding als om of bijscholing voor je werk volgt, de opleiding wellicht vergoed krijgen via het STAP-budget. Mocht de STAP aanvraag niet lukken dan kun je ervoor kiezen om toch zelf te betalen of om je inschrijving kosteloos te annuleren. Je zit er dan niet aan vast.

Bij KIOM kun je een opleiding van drie trainingsdagen boeken. We werken daarbij aan de basistraining en rond de eerste drie levels van TAO.

Deze opleiding wordt gegeven in een kleine groep (max 20 deelnemers) en is inclusief toegang tot drie bijbehorende online modules. Na de opleiding behoud je onbeperkt toegang tot de online modules.

"Uitgelijnd in het midden,
in het oog van de storm.
Vind ik de rust in mijzelf.
Daarbinnen koester ik het kind en eer ik de wijze vrouw.
Vanuit totale vervulling,
reik ik uit in liefde .
Vol respect voor de elementen en de natuur,
voel ik de bedding van vele wijze vrouwen,
voel ik de bescherming en ruimte van wijze mannen.
Ik bevind me in een cirkel van liefde en van daaruit kan ik mijn werk doen.
Vanuit een diep en stil weten dat het nu tijd is om deze kennis door te geven."
                                                                                      -Femke-

KIOMTAO .jpeg

 

Data

Het traject bestaat uit drie lesdagen wordt 4 keer per jaar aangeboden.
De drie lesdagen van een traject zijn ongeveer om de drie maanden. 

Dag 1: De weg naar Binnen
Dag 2: Interne Alchemie
Dag 3: Het Derde Vuur - True Heart

Locatie: Landgoed Boschhoek vlak bij Nuenen.
 

Deze opleiding wordt gegeven door Femke Lemmens en elke dag is van 9.30 tot uiterlijk 18.00 uur
 

Inschrijven kan via https://kiom.nl/opleiding-de-weg-naar-binnen

 

  IMG_6083.jpg

Wat kun je verwachten? 
Rituelen die je bedding, bescherming en veiligheid in jezelf laten ervaren en tools die je iedere dag van de rest van je leven kunt inzetten (voor jezelf en de menen met wie je werkt).
Het leren (h)erkennen en het tijdelijk afleggen van de maskers, de beschermingslagen die we allemaal in ons leven hebben opgebouwd om te overleven in deze hectische maatschappij. Innerlijke reizen aan de hand van de windrichtingen en elementen, diep naar binnen in jouw innerlijk landschap. Interne alchemie, turning lead into gold.
Ik leg je uit wat manieren zijn om jouw energiereserves zelf weer aan te vullen.
Nieuwe levenskracht voor het vergroten van je bewustzijn en wijsheid. Voor meer levensmoed, respect, zelfliefde, vreugde, vertrouwen, daadkracht en stil weten.

Al deze tools kun je meenemen en inzetten als masseur of als therapeut.
Je behandelingen zullen steeds meer verdiepen en je kunt mensen beter begrijpen en op weg helpen naar diepere ontspanning en meer balans.

Nadat je de opleiding hebt gevolgd krijg je als afronding toegang tot de online multiple choice toets van 40 vragen.

Wanneer je deze toets met een voldoende afrondt ontvang je het diploma De Weg naar Binnen. Je kunt de online multiple choice toets zonder extra kosten meerdere malen herkansen.

Heerlijke en diep transformerende dagen voor jou en dat samen met een groep gelijkgestemde vrouwen op een prachtige plek in de natuur.

 

TAO vuur.jpg   

We gaan natuurlijk ook naar buiten en hebben daar contact met alle elementen. Er is bos, aarde, een ven en een vuurplaats. Er is veel rust en ruimte voor iedereen.

Locatie-11.jpg      

De prachtige helemaal houten cursusruimte op Landgoed Boschhoek vlak bij Nuenen.

Deze training wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt van 09.30 tot uiterlijk 18.00 uur

"Vanaf het moment dat ik 8 jaar geleden in aanraking kwam met het taoïstische gedachtegoed wist ik meteen dat deze eeuwenoude kennis van deze moderne mysterieschool voor mij goud waard was. Het heeft me uit mijn burn-out geholpen en verzachtte ook mijn PMS klachten door meer hormoonbalans. Het maakte mij een betere docent, betere masseur en betere therapeut.
Meer energie betekent meer levenslust, meer passie en meer geluk. De warme stroom van energie is de motor onder mijn spirituele ontwikkeling. Het trainen heeft me geleerd om dicht bij mezelf te blijven, in het oog van de storm, ook tijdens het behandelen en lesgeven. Daarom zou mijns inziens iedere masseur en wie er maar met mensen werkt deze training moeten volgen. Om er zelf van te profiteren en om deze kennis weer door te geven.
Ik voel aan alles in mijn lijf dat het waardevol en belangrijk is om deze kennis van de interne alchemie uit te dragen. Ik heb in 2021 mijn eerste workshops gegeven op het Lorelei vrouwenfestival en begin 2022 gaf ik mijn eerste trainingsdag aan een groep van 12 vrouwen op de prachtige en magische locatie Boschhoek in Nuenen. Ik voel me vereerd om overdrachtspartner te zijn voor Tao training. En om groepen vrouwen een stukje mee te nemen op het pad van Interne Alchemie en Wijsheid."

   KIOM Femke Nijmeijer.jpg 

 

Enkele reacties van cursisten over de trainingsdagen

"Het was een fijne locatie en er hing een prettige sfeer. Ik denk dat ik de goede tools heb gekregen om mezelf energetisch te beschermen."  Vicky

"Ik heb veel informatie plus oefeningen gehad. De docent is zeer kundig, luisterde goed en stond open voor vragen." Dorette

"Fantastische locatie, liefdevolle energie. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en je veilig voelen. Echt een dag voor jezelf." Anoniem

"Het was een superfijne cursus met een open sfeer en een plek om jezelf te vinden." Monique

"Deze dag heeft mij precies gegeven waar ik naar op zoek was." Anoniem

"Ik heb vandaag mijzelf weer teruggevonden." Anoniem


"De cursus is wat mij betreft iedereen aan te raden. Het heeft me zoveel energie gegeven, dat ik echt even niet weet wat me overkomt. Ben nog aan het leren om het bij mezelf te houden, dus mijn omgeving heeft nu ook erg genoten van al die levensenergie van mij. Heb vandaag dan ook fantastische massages kunnen geven. Voel me erg enthousiast ook over de modules, kan bijna niet wachten om het elke dag ta gaan beoefenen! " Céline

"Het was een prachtige dag in een schitterende omgeving. Op cellulair niveau heeft het veel losgemaakt en in gang gezet (ik heb in tijden niet zo goed geslapen als vannacht). Ik had de laatste weken veel pijn in m’n lijf, daar heb ik nu (een dag later) ook geen last meer van. Ik voel me alsof ik 3 dagen zou kunnen slapen, terwijl ik voorheen dus echt behoorlijke slaapproblemen had. Heerlijk! Ik ben benieuwd wat dit op de lange termijn doet. Zelf had ik nog zoveel meer achtergrond/theorie willen horen, daar meer bij stil staan, want die is fascinerend. Maar ik begrijp; er zitten maar zoveel uur in een dag. Ik ga dus graag met de materie aan de slag, om te ontdekken wat het allemaal nog meer voor moois brengt als je dit in je dagelijkse leven gaat integreren!"  Jessica

"Het was een heerlijke dag! Echt genoten en zeker iets om mee door te gaan en uit te diepen met de extra module. Ik heb dan ook veel zin om het toe te passen in mijn wekelijkse ritme! Femke is ook zo fijn om naar te luisteren en bij te zijn. Zo veilig en helder." Esther

"Bedankt voor de onbeschrijfelijk bijzondere, magische, liefdevolle, inspirerende en zinvolle dag gisteren. Ik wil hier naast de 2 andere trainingsdagen meer mee doen. Het past zo goed bij alles wat ik doe, wie ik ben en wat ik wil uitdragen, dit adem is en dit wil ik ook de wereld inademen om er een mooier wereld van te helpen maken."  Madelon

 

Facebook

Kosten?
999 euro per persoon voor traject van 3 trainingsdagen inclusief onbeperkte toegang tot de betreffende online modules.

Deze drie trainingsdagen vormen samen met de online modules de opleiding De Weg naar Binnen.
Voor deze opleiding kun je eventueel subsidie aanvragen via het STAP-budget.

 Voor wie?
Deze cursus is alleen voor vrouwen. Ervaring is niet nodig. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Inschrijven De Weg naar Binnen is mogelijk. Zie link naar inschrijfformulier in de tekst
Inschrijven module 4 za 25 nov 2023 kan hieronder. Alleen voor degene die de eerste 3 modules al hebben gevolgd.

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden. Let op: dit geldt ook bij ziekte.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.